how to use a laptop as a monitor 5072964 16 090139e5fb354100ab4c1f08c8fe76cb

Mitä tietää

 • Käytä Miracastia Windows 10:ssä: asetukset > Järjestelmä > Projekti tälle PC:lle ja mukauta sieltä.
 • Eikö sinulla ole kahta tietokonetta, joissa on Win10? Käytä kolmannen osapuolen ohjelmistoja, kuten Spacedeskiä, ​​tai kokeile Googlen ilmaista Chrome Remote Desktop -palvelua.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää Miracastia, kolmannen osapuolen ohjelmistoa tai etätyöpöytäratkaisua kannettavan tietokoneen lisäämiseen järjestelmääsi toiseksi näytöksi.

Lisää kannettava tietokone näytöksi Miracastin avulla

Windows 10 -järjestelmissä on ominaisuus nimeltä Miracast, jonka avulla voit projisoida nykyisen tietokoneesi näytön toiseen tietokoneeseen. Ainoa vaatimus on, että molemmissa tietokoneissa on käytössä riittävän moderni Windows 10 -versio, joka sisältää Miracastin. Jos voit käyttää tätä vaihtoehtoa kannettavan tietokoneen näyttönä, tämä on helpoin tapa.

 1. Aloita kannettavasta tietokoneesta, jota haluat käyttää näyttönä. Valitse Käynnistä-valikko, kirjoita asetuksetja valitse asetukset sovellus.

 2. Valitse asetuksista Järjestelmä.

 3. Valitse näytöllä Näyttö Projekti tälle PC:lle vasemmasta valikosta.

 4. Valitse seuraavassa näytössä ensimmäinen pudotusvalikosta Saatavilla kaikkialla. Aseta toiseksi avattavaksi luetteloksi Aina kun yhteyttä pyydetään. Aseta kolmanneksi avattavaksi luetteloksi Ei milloinkaan (ellet halua käyttää PIN-koodia projisoitaessa tätä kannettavan tietokoneen näyttöä, jolloin valitse Aina).

  Kuvakaappaus Projectista tähän PC-asetuksiin.

  Huomaa tietokoneen nimi lueteltu tässä ikkunassa. Tarvitset sitä, kun heijastat näyttöä kannettavaan tietokoneeseen toisesta Windows 10 -laitteestasi.

 5. Vaihda tietokoneeseen, josta haluat suoratoistaa näytön. Valitse ilmoituskuvake työpöydän oikeasta alakulmasta. Valitse Kytkeä kuvake.

  Kuvakaappaus yhteyden muodostamisesta käytössä olevaan Windows 10:een Miracastin kautta.

 6. Näet järjestelmän etsivän käytettävissä olevia langattomia näyttöjä. Käytettävissä olevaksi näytöksi asettamasi kannettava tietokone näkyy tässä luettelossa. Valitse näyttö, johon haluat muodostaa yhteyden.

  Kuvakaappaus yhteyden muodostamisesta toissijaisen kannettavan tietokoneen näyttöön Miracastin kautta.

  Vaihtoehtoinen tapa muodostaa tämä yhteys on avata Windowsin asetukset ja valita Järjestelmävalitse Näyttövieritä alas kohtaan Useita näyttöjä osio ja valitse Yhdistäminen langattomaan näyttöön. Tämä avaa saman näytön hakukentän, josta voit valita toissijaisen kannettavan tietokoneen näytön, johon haluat muodostaa yhteyden.

 7. Toissijaisessa kannettavassa tietokoneessa näet ilmoituksen yhteyden muodostamisesta. Valitse haluamasi lupavaihtoehto. Jos et halua enää nähdä ilmoitusta, valitse Salli aina.

  Kuvakaappaus ensimmäisestä yhteydestä Miracastin kautta.

 8. Näkyviin tulee uusi ikkuna, jossa näkyy ensisijainen tietokone, josta projisoit.

Projisoi kannettavan tietokoneen näytölle kolmannen osapuolen sovelluksella

Jos molemmissa tietokoneissa ei ole Windows 10 -käyttöjärjestelmää, voit suoratoistaa näytön kannettavan tietokoneen näytölle käyttämällä kolmannen osapuolen sovellusta. Tässä esimerkissä käytämme Spacedeskiä projisoimaan toissijaiselle kannettavan tietokoneen näytölle. Spacedesk edellyttää, että asennat pääohjelman kannettavaan tietokoneeseen, johon haluat heijastaa näytön, ja Viewer-ohjelman tietokoneeseen, johon haluat heijastaa näytön.

 1. Lataa ja asenna ensin Spacedesk-ohjelmisto kannettavaan tietokoneeseen, josta haluat heijastaa näytön. Ohjelmisto on saatavilla tietokoneille, joissa on Windows 10 tai Windows 8.1, 32-bittinen tai 64-bittinen.

 2. Valitse asennuksen jälkeen tehtäväpalkin ilmoitusalue ja valitse Spacedesk-kuvake. Tämä avaa Palvelin-ikkunan, jossa voit vahvistaa tilan PÄÄLLÄ (ei-aktiivinen).

  Näyttökaappaus asennetusta Spacedesk-ohjainohjelmistosta.

  Jos tila ei ole PÄÄLLÄ, valitse kolme pistettä ikkunan vasemmalla puolella ja ota palvelin käyttöön valitsemalla PÄÄLLÄ.

 3. Asenna Spacedesk-ohjelmiston katseluversio toiseen kannettavaan tietokoneeseen, jolle haluat heijastaa näytön. Valitse asennuksen viimeisessä vaiheessa Käynnistä spacedesk Viewer. Viewer-ohjelmisto on saatavilla Windows-, iOS- tai Android-laitteille. Viewer-ohjelmiston käyttöliittymä näyttää samalta kaikissa järjestelmissä.

 4. Valitse Viewer-sovelluksessa palvelin, joka havaitsee ohjelmiston verkossa. Tämä tekee Viewer-ohjelmistoa käyttävästä kannettavasta tietokoneesta laajennetun näytön palvelinohjelmistoa käyttävälle työpöydälle.

  Kuvakaappaus Spacedesk-katseluohjelmasta.

 5. Voit sitten käyttää pöytätietokoneen näyttöasetuksia säätääksesi ulkoisen näytön resoluutiota ja sijaintia.

  Kuvakaappaus projektiokankaasta Spacedeskillä

Muita ohjelmistoja, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan saman, ovat:

 • synergiaa
 • Syöttöohjaaja
 • ultrakuu

Chrome Remote Desktopin käyttö

Toinen nopea ja helppo ratkaisu kannettavan tietokoneen käyttämiseen näyttönä on käyttää Googlen ilmaista Chrome Remote Desktop -palvelua. Tämä ratkaisu on ihanteellinen tilanteessa, jossa haluat peilata näyttösi toiseen näyttöön muiden ihmisten nähtäväksi. Chrome Remote Desktopin avulla voit näyttää työpöytäsi kannettavan tietokoneen näytöllä.

 1. Siirry tietokoneelta, jolle haluat heijastaa näytön, kohtaan remotedesktop.google.comja valitse Etäapu sivun yläreunassa olevien kahden linkin kautta.

  Kuvakaappaus etätukilinkistä Google Remote Desktopissa.

 2. Valitse seuraavalla sivulla latauskuvake Saada tukea osio.

  Valitse Lataa tuki Google Remote Desktopissa.

 3. Kun Chrome-laajennus on asennettu, palaat samalle sivulle. Näet nyt a Luo koodi -painiketta voit valita.

  Kuvakaappaus koodin luomisesta Google-etätyöpöydällä.

 4. Tämä näyttää koodin, jota tarvitset myöhemmin kannettavassa tietokoneessa. Kirjoita tämä koodi muistiin.

  Kuvakaappaus koodin luomisesta Google Remote Desktopissa.

 5. Kirjaudu nyt sisään kannettavaan tietokoneeseen, johon haluat heijastaa näytön. Siirry Google Remote Desktop -sivulle ja valitse Etäapumutta tällä kertaa vieritä alas kohtaan Anna tukea osio. Kirjoita yllä merkitsemäsi koodi tämän osion kenttään.

  Kuvakaappaus koodin kirjoittamisesta Google Remote Desktopissa

 6. Kun valitset Kytkeäkannettavan tietokoneen näyttö näyttää sen alkuperäisen tietokoneen näytön, jossa aloitit tämän prosessin.

  Kuvakaappaus kannettavasta tietokoneesta, jossa on ulkoinen näyttö Google-etätyöpöydässä

  Huomaat, että Google Remote Desktop näyttää kaikki etäjärjestelmän näytöt. Jos haluat näyttää vain yhden näytön kannettavassa tietokoneessa, sinun on irrotettava muut näytöt, jotta voit käyttää vain yhtä näyttöä ulkoisessa kannettavassa tietokoneessa.

Por Markus