how to use sfc scannow to repair windows system files 2626161 updated b426450a3e8c4e468a787abfdce900d2

The sfc /scannow komento on yksi monista kytkimistä, jotka ovat käytettävissä sfc-komennossa, komentokehoteapuohjelmassa, joka kutsuu System File Checker -ohjelman. Vaikka komennolla voi tehdä monia erilaisia ​​asioita, sfc /scannow on yleisin tapa käyttää sfc-komentoa.

sfc /scannow tarkistaa kaikki tärkeät Windows-tiedostot tietokoneellasi, mukaan lukien Windowsin DLL-tiedostot. Jos järjestelmän tiedostontarkistus löytää ongelman jossakin näistä suojatuista tiedostoista, se korvaa sen.

SFC / Scannow-käyttö

 1. Avaa komentokehote järjestelmänvalvojana, jota usein kutsutaan «korotuksi» komentokehoteeksi. Varten sfc /scannow käsky toimia hyvin, se pitäisi suoritetaan korotetusta komentokehoteikkunasta Windows 11:ssä, Windows 10:ssä, Windows 8:ssa, Windows 7:ssä ja Windows Vistassa.
 2. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten Tulla sisään.

  sfc /scannow

  Jos haluat käyttää järjestelmätiedostojen tarkistusta komentokehotteesta Käynnistyksen lisäasetusten tai Järjestelmän palautus -asetusten kautta, katso SFC /SCANNOW-ajo Windowsin ulkopuolelta alla olevasta osiosta, jossa on joitain tarvittavia muutoksia komennon suorittamiseen. System File Checker tarkistaa nyt kaikkien tietokoneesi suojattujen käyttöjärjestelmätiedostojen eheyden. Valmistuminen voi kestää hetken. Kun vahvistusprosessi on valmis, näet komentokehote-ikkunassa jotain tällaista, jos ongelmat on löydetty ja korjattu:

  Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them. Details are included in the CBS.Log windirLogsCBSCBS.log. For example C:WindowsLogsCBSCBS.log. Note that logging is currently not supported in offline servicing scenarios.

  …tai jotain tämän kaltaista, jos ongelmia ei löytynyt:

  Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

  Joissakin tilanteissa, yleensä Windows XP:ssä ja Windows 2000:ssa, tarvitset myös alkuperäisen Windowsin asennus-CD- tai DVD-levyn käytön jossain vaiheessa tämän prosessin aikana.

 3. Käynnistä tietokone uudelleen, jos: sfc /scannow palautetut tiedostot. Järjestelmän tiedostontarkistus saattaa pyytää sinua käynnistämään uudelleen, mutta vaikka se ei tekisi, sinun tulee silti käynnistää uudelleen.
 4. Toista prosessi, joka aiheutti alkuperäisen ongelmasi nähdäksesi, onko sfc /scannow ratkaisi sen.

CBS.log-tiedoston tulkitseminen

Joka kerta kun suoritat System File Checkerin, luodaan LOG-tiedosto, joka määrittää kaikki tarkastetut tiedostot ja kaikki suoritetut korjaukset. Olettaen, että Windows on asennettu C:-asemaan, lokitiedosto löytyy täältä ja avataan Notepadilla tai muulla tekstieditorilla:

C:WindowsLogsCBSCBS.log

Tämä tiedosto voi olla hyödyllinen vianetsinnässä tai resurssina tekniselle tukihenkilölle, joka voi auttaa sinua.

SFC /SCANNOW-ajo Windowsin ulkopuolelta

Kun suoritat sfc /scannow-komennon Windowsin ulkopuolelta, kuten komentokehotteesta, joka on käytettävissä, kun käynnistät Windowsin asennuslevyltä tai flash-asemalta tai järjestelmän korjauslevyltä tai palautusasemalta, sinun on sfc komento täsmälleen siellä, missä Windows on olemassa. Tässä on esimerkki:

sfc /scannow /offbootdir=d: /offwindir=d:windows

The /offbootdir= vaihtoehto määrittää aseman kirjaimen, kun taas /offwindir= vaihtoehto määrittää Windows-polun, joka sisältää jälleen aseman kirjaimen. Riippuen siitä, miten tietokoneesi on määritetty, komentokehote, kun käytät Ulkopuolella Windowsissa, ei aina yhdistä asemakirjaimia sellaisiksi kuin näet ne sisällä Windows. Toisin sanoen Windows voi olla päällä C:Windows kun käytät sitä, mutta D:Windows komentokehotteesta ASO:ssa tai SRO:ssa. Useimmissa Windows 11-, Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -asennuksissa C: on yleensä D: ja Windows Vistassa C: on yleensä edelleen C:. Varmuuden vuoksi etsi asemaa Käyttäjät kansio siinä – se on asema, johon Windows on asennettu, ellei sinulla ole useita Windows-asennuksia useille asemille. Selaa kansioita komentokehotteessa dir-komennolla.

Por Markus