business man holding up blank business card 102626643 5a5e97940d327a0039660f67

Vaikka käyntikortit voivat olla minkä kokoisia tai muotoisia ja ne voidaan valmistaa mistä tahansa materiaalista, useimmat paperit ovat vakiokokoisia suorakulmioita. Tyypillinen käyntikorttien koko Yhdysvalloissa ja useimmissa maissa on 3,5 tuumaa x 2 tuumaa. Tämä koko sopii täydellisesti lompakkosi tai suunnittelijasi käyntikorttilokeroihin. Useimmat julkaisu- tai käyntikorttiohjelmistoista löytyvät mallit ja verkossa olevat ilmaiset käyntikorttimallit on suunniteltu tämän kokoisille korteille. Tämä koko on riittävän suuri pitämään sinusta ja yrityksestäsi tärkeitä tietoja ja tarpeeksi pieni mahtumaan lompakkoon.

Käyntikorttien suunnittelu

Käyntikortit voivat olla vaakasuuntaisia ​​(vaaka), 3,5 tuumaa leveitä ja 2 tuumaa korkeita tai pystysuuntaisia ​​(pysty), 2 tuumaa leveitä ja 3,5 tuumaa korkeita. Maisema on yleisin suunta, mutta tämä on alue, jossa voit olla hieman luova. Niin kauan kuin pysyt vakiomitoissa, pystysuuntainen kortti mahtuu jonkun lompakkoon yhtä hyvin kuin maisemakortti. Taitetut käyntikortit, jotka tunnetaan myös nimellä kaksois- tai esitekäyntikortit, ovat yleensä kooltaan 3,5 tuumaa x 4 tuumaa, taitettuina 3,5 tuumaa x 2 tuumaa. Ne voidaan suunnitella ylä- tai sivutaittokorteiksi. Näitä on hankalampi käyttää, koska taitto lisää tilavuutta, mikä voi vaikeuttaa niiden mahtumista vastaanottajan lompakkoon. Kun suunnittelet bleed-käyntikortteja, käytä asiakirjan kokoa 3,75 tuumaa x 2,25 tuumaa. Jos kyseessä on taitettu käyntikortti, jossa on bleed, asiakirjan koko on 3,75 x 4,25 tuumaa. Tämän lisätilan ansiosta elementit valuvat pois kortin reunalta. Kun ne on painettu, ylimääräinen kartonki leikataan vakiokokoon. Yleisenä ohjeena, jätä kortin ympärille vähintään 1/8 tuuman marginaali, jotta tekstiä tai grafiikkaa ei vahingossa leikkaa tulostuksen ja leikkaamisen aikana.

Käyntikorttien koot

Sinun ei tarvitse käyttää tietyn kokoista käyntikorttia. Suunnittelun ja koon suhteen voit olla niin luova kuin haluat, mutta aina kannattaa ottaa huomioon kortin saaja. Käyntikorttien vaihtamisen tarkoitus on antaa jollekin yhteystietosi. Jos kortti on hankala tai vaikea lukea, olet hukannut aikaasi ja henkilö, jolla on nyt korttisi, voi olla ärsyyntynyt. Vaikka et näe niitä usein, 2,25 tuuman x 2,25 tuuman neliön käyntikortteja tai minikäyntikortteja käytetään eri kokoisina, mukaan lukien 3 tuumaa x 1 tuumaa ja 2,75 x 1,125 tuumaa.

Itämaat ja käyntikortit

Yhdysvalloissa ja muissa länsimaissa käyntikortit vaihdetaan muodollisuutena, eikä kumpikaan osapuoli odota, miten kortti tulisi vastaanottaa, tai mitään etikettiä siitä, kuka kortin ensimmäisenä jakaa. Joissakin itämaisissa kulttuureissa, erityisesti Japanissa, on yhteiskunnallisia sääntöjä siitä, kuinka käyntikortti (tunnetaan nimellä meishi) tulee esittää toiselle henkilölle. Kortti esitetään molemmin käsin, pidetään kulmista, jotta vastaanottaja voi lukea tulostetut tiedot. Näiden tietojen piilottamista pidetään epäkohteliaana. Sitten kortin vastaanottaja lukee kortin ja kiittää esittäjää. Se on mukava tapa suorittaa tapahtuma käyntikorteilla. Useimmat meistä tietävät liiankin hyvin sen tunteen, että luovutamme käyntikortin jollekulle, jonka kanssa haluamme olla yhteydessä, vain nähdäkseen henkilön laittavan sen taskuunsa katsomatta sitä.

Por Markus