GettyImages 971273288 31bd1eb5d6614071a7bfc8ab01411082

Mitä tietää

 • Valitse Musiikki > Asetukset > Tiedostot. Käynnistää Pidä Music Media -kansio järjestyksessä > Muuttaa. Syötä uusi sijainti.
 • Valitse Musiikki-valikkopalkista Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto > Yhdistä tiedostot.
 • Vahvista kopioidut tiedostot ja poista alkuperäiset.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka koko iTunes tai musiikkikirjasto siirretään uuteen kansioon tai kohteeseen, kuten ulkoiseen kiintolevyyn tai pilvivarmuuskopiopalveluun.

Valitse iTunes-tiedostoille uusi sijainti

Musiikkitiedostojen siirtämiseen uuteen kohteeseen on kaksi ohjesarjaa. Ensimmäinen on muuttaa mediakansiosi sijaintia ja toinen on kopioida olemassa olevat musiikkitiedostot uuteen sijaintiin.

 1. Avaa Musiikki ja valitse Musiikki > Asetukset. iTunesin aiemmissa versioissa sinun on valittava: iTunes > Asetukset tai muokata > Asetukset.
  MacOS Catalina (10.15) Apple korvasi iTunesin kolmella sovelluksella: Musiikki, Podcastit ja TV. Näillä sovelluksilla on sama toiminto kuin iTunesilla.

 2. Avoin musiikki. Valitse Tiedostot -välilehti. iTunesin vanhemmissa versioissa valitse Pitkälle kehittynyt -välilehti.

 3. Varmista, että Pidä Music Media -kansio järjestyksessä vaihtoehto on käytössä. Jos se on jo valittu, jatka seuraavaan vaiheeseen.

 4. Valitse Muuttaa muuttaaksesi mediakansion sijaintia. Avautuva kansio on kappaleesi (tai podcastisi, videosi jne.) tallennuspaikka. Voit muuttaa tämän määränpään mihin tahansa haluamaasi paikkaan. Jos haluat siirtää mediasi uuteen kansioon, jota ei vielä ole olemassa, valitse Uusi kartta.

 5. Valitse kansio, johon haluat tallentaa median, ja valitse sitten Okei.

Kopioi nykyinen musiikkisi uuteen paikkaan

Nyt voit aloittaa mediakirjastosi yhdistämisen uuteen paikkaan.

 1. Valitse Musiikki-valikkopalkista Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto. iTunesin vanhemmat versiot voivat: Järjestä kirjasto vaihtoehto, kuten «Yhdistä kirjasto». Jos ei, yritä etsiä sitä alta Pitkälle kehittynyt -välilehti Asetukset-ikkunassa.

 2. Valitse vieressä oleva valintaruutu. sisään Yhdistä tiedostot ja valitse OKEI.

  iTunesin vanhemmissa versioissa saatat joutua valitsemaan: Lujittaa.

 3. Kun kaikki kehotteet ja ikkunat ovat poissa, on turvallista olettaa, että tiedostot on kopioitu uuteen paikkaan. Avaa varmuuden vuoksi vaiheessa 4 valitsemasi kansio etsiäksesi siirrettyä mediaa. Sinun pitäisi nähdä kansion nimi Musiikki.

 4. Kun kaikki kappaleesi on kopioitu uuteen kansioon, voit turvallisesti poistaa alkuperäiset tiedostot. Windows-käyttäjien oletussijainti on C:Käyttäjät[username]MusiikkiiTunesiTunes Media.

Kaikki XML- tai ITL-tiedostot on hyvä säilyttää, jos tarvitset niitä tulevaisuudessa. Nämä ohjeet koskevat järjestelmiä, joissa on macOS Catalina (10.15) tai uudempi. iTunesin aiempien versioiden ohjeet ovat samanlaiset, mutta painikkeiden nimet ja sijainnit voivat olla hieman erilaisia.

Por Markus