GettyImages 513087873 5b82261746e0fb00503a7d8d

On monia syitä, miksi verkkosivu ei välttämättä lataudu oikein selaimessasi. Tutkimme syitä, miksi verkkosivu ei lataudu, ja kuinka korjata nämä ongelmat.

Verkkoselaimet ja yhteensopivuusongelmat

Joskus ongelmana on yhteensopivuus, esimerkiksi silloin, kun verkkosivuston kehittäjät käyttävät omaa koodaustekniikkaa, jota kaikki selaimet eivät osaa tulkita. Voit tarkistaa tämän tyyppisen ongelman vierailemalla kyseisellä verkkosivustolla toisella selaimella. Tämä on yksi syy, miksi on hyvä idea pitää Safari-, Firefox- ja Chrome-verkkoselaimet käsillä. Jos sivu latautuu yhdessä selaimessa, mutta ei toisessa, tiedät sen olevan yhteensopivuusongelma.

Internet-palveluntarjoajasi voi olla syyllinen

Yksi todennäköisistä syistä, miksi verkkosivu ei lataudu, on Internet-palveluntarjoajan väärin konfiguroitu tai huonosti ylläpidetty DNS (Domain Name Server) -järjestelmä. Internet-palveluntarjoaja on määrittänyt suurimman osan Internet-käyttäjistä DNS-järjestelmän. Joskus tämä tapahtuu automaattisesti; joskus Internet-palveluntarjoaja antaa sinulle DNS-palvelimen Internet-osoitteen, jonka voit syöttää manuaalisesti Macin verkkoasetuksiin. Kummassakin tapauksessa ongelma on yleensä Internet-palveluntarjoajan yhteyden päässä.

Kuinka DNS toimii?

DNS on järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää verkkosivustoille ja muille Internet-palveluille helposti muistettavia nimiä verkkosivustoille määritettyjen vaikeammin muistavien numeeristen IP-osoitteiden sijaan. Esimerkiksi www.lifewire.com on paljon helpompi muistaa kuin 207.241.148.80, yksi Lifewire.comin IP-osoitteista. Jos DNS-järjestelmällä on vaikeuksia kääntää www.lifewire.com oikeaan IP-osoitteeseen, verkkosivusto ei lataudu. Saatat nähdä virheilmoituksen tai näyttää vain osan verkkosivustosta. Se ei tarkoita, ettet voi tehdä mitään. Voit tarkistaa, toimiiko Internet-palveluntarjoajasi DNS-järjestelmä oikein. Jos ei, tai vaikka olisikin, voit muuttaa DNS-asetuksiasi käyttämään vankempaa palvelinta kuin Internet-palveluntarjoajasi suosittelee.

Testaa DNS

Mac OS tarjoaa useita tapoja testata ja varmistaa, onko käytettävissäsi toimiva DNS-järjestelmä. Tässä on yksi näistä tavoista:

 1. tuoda markkinoille Terminaalisijaitsee /Sovellukset/Apuohjelmat/.

 2. Kirjoita tai kopioi ja liitä seuraava komento Pääte-ikkunaan. isäntä www.lifewire.com

 3. paina tuotto tai tulla sisään -näppäintä, kun olet syöttänyt yllä olevan rivin.

Jos Internet-palveluntarjoajasi DNS-järjestelmä toimii, sinun pitäisi nähdä seuraavat kaksi riviä päätesovelluksessa: www.lifewire.com on alias osoitteelle dynwwwonly.lifewire.com.​dynwwwonly.lifewire.com, jonka osoite on 208.185.127.122​

Tärkeää on toinen rivi, joka varmistaa, että DNS-järjestelmä pystyi kääntämään verkkosivuston nimen todelliseksi numeeriseksi Internet-osoitteeksi, tässä tapauksessa 208.185.127.122. (Nämä IP-osoite voi olla erilainen, mutta se on samassa tai samankaltaisessa muodossa). Kokeile isäntäkomentoa, jos sinulla on ongelmia verkkosivuston avaamisessa. Älä ole huolissasi palautettavien tekstirivien määrästä. se vaihtelee verkkosivustoittain. Tärkeintä on, että et näe riviä, joka sanoo: Isäntäsi.sivustosi.nimi ei löydy

Jos näet sellaisen verkkosivustoa ei löydy tulokseen ja olet varma, että olet kirjoittanut verkkosivuston nimen oikein ja että samanniminen verkkosivusto todella on olemassa, voit olla kohtuullisen varma, että ainakin toistaiseksi Internet-palveluntarjoajasi DNS-järjestelmässä on ongelmia.

Käytä eri DNS:ää

Helpoin tapa korjata Internet-palveluntarjoajan viallinen DNS on korvata toinen DNS DNS:llä. Erinomaista DNS-järjestelmää ylläpitää OpenDNS-niminen yritys (nyt osa Ciscoa), joka tarjoaa ilmaisen DNS-järjestelmänsä käytön. OpenDNS tarjoaa täydelliset ohjeet Macin verkkoasetusten muuttamiseen, mutta jos sinulla on DNS-ongelmia, et ehkä voi käyttää OpenDNS-verkkosivustoa. Tässä on nopea opastus siitä, kuinka voit tehdä muutokset itse.

 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset napsauttamalla Järjestelmäasetukset -kuvaketta Dockissa tai valitse Järjestelmäasetukset kohde kohteesta Omena valikosta.

  Macin järjestelmäasetukset.

 2. Klikkaa Verkko -kuvaketta Järjestelmäasetukset-ikkunassa.

 3. Valitse Internet-yhteyteen käyttämäsi yhteys. Tämä on melkein kaikille Wi-Fi tai Sisäänrakennettu Ethernet.

  Kuvakaappaus System Preferences Network -näytöstä

  Järjestelmäasetukset Verkko-näyttö.

 4. Klikkaa Pitkälle kehittynyt nuppi.

 5. Valitse DNS-välilehti.

  Kuvakaappaus Network_DNS-välilehdestä

  Verkko DNS-välilehti.

 6. Napsauta DNS-palvelimet-kentän alla olevaa plus (+) -painiketta ja kirjoita seuraava DNS-osoite:

  208.67.222.222

 7. Toista yllä olevat vaiheet ja kirjoita toinen DNS-osoite alla olevan kuvan mukaisesti:

  208.67.220.220

 8. Klikkaa Okei nuppi.

 9. Klikkaa Käytä nuppi.

 10. Sulje Verkkoasetukset-paneeli.

OpenDNS tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja

Macisi pitäisi nyt päästä käsiksi OpenDNS:n DNS-palveluihin, ja omituisen verkkosivuston pitäisi nyt latautua oikein. Tämä OpenDNS-merkintöjen lisäämismenetelmä säilyttää alkuperäiset DNS-arvosi. Halutessasi voit järjestää luettelon uudelleen ja sijoittaa uudet merkinnät luettelon alkuun. DNS-haku alkaa luettelon ensimmäisestä DNS-palvelimesta. Jos sivustoa ei löydy ensimmäisestä tiedosta, DNS-haku kutsuu toista merkintää. Tämä jatkuu, kunnes haku on valmis tai kaikki luettelossa olevat DNS-palvelimet on käytetty loppuun. Jos lisäämäsi uudet DNS-palvelimet toimivat paremmin kuin alkuperäiset, siirrä uudet kohdat luettelon alkuun valitsemalla ja vetämällä ne ylös.

Por Markus