looking to the future 499702831 5f62f8afd69b4fa9b1952565ec1c918f scaled

Mitä tietää

  • Lehdistö Ctrl+H (Windows), Komento+Vaihto+H (macOS) tai valitse muokata avata Etsi ja korvaa työkalu.
  • Kirjoita teksti löytö kenttään > kirjoita uusi teksti Korvataan ala.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää Google-dokumenttien Etsi ja korvaa -työkalua ja kuinka etsiä tiettyä tekstiä asiakirjasta. Työkalu toimii myös Google Sheetsin ja Google Slidesin kanssa. Se toimii kuitenkin vain näiden sovellusten työpöytäversioissa, joita voidaan käyttää verkkoselaimen kautta.

Etsi ja korvaa -toiminto

Voit käyttää Etsi ja korvaa -ikkunaa. avata työkalu Google Docsissa pikanäppäimellä Ctrl+huh (Windows) tai Tehtävä+Siirtää+huh (Mac käyttöjärjestelmä). Voit käyttää sitä myös osoitteesta muokata valikosta.

  1. Avaa Etsi ja korvaa -valintaikkuna ja kirjoita sana tai lause, jonka haluat etsiä löytö ala.

  2. Kirjoita uudet sanat Korvataan ala.

  3. Valitse Vaihda kaikki -painiketta poistaaksesi kaiken tekstin . muuttua löytö kenttään kirjoittamasi teksti Korvataan ala.

    Korvaa kaikki -painike Google-dokumenteissa

  4. Asiakirjassasi olevat virheet on nyt korjattu. Jos haluat korvata vain osan esiintymistä etkä kaikkia asiakirjan ilmentymiä, käytä Edellinen ja Seuraava löytääksesi jokaisen sanan esiintymän ja napsauta sitten Korvata Jos välttämätöntä.

Muut Etsi ja korvaa sovellukset

Etsi ja korvaa Google-dokumenteissa on lisätoimintoja. Tässä on mitä muuta se voi tehdä.

Numerot ja merkit

Etsi numeroita ja muita merkkejä ja käytä jopa säännöllisiä lausekkeita tekstin etsimiseen. Etsi esimerkiksi mikä tahansa lause, joka päättyy «optio;» korvaa se sitten «optiolla!» tai millä tahansa haluamallasi tavalla.

Poista sanoja joukkona

Etsi ja korvaa on hyödyllinen sanojen poistamiseen kerralla. Kirjoita Google-dokumenttien avulla sana tai sanat, jotka haluat poistaa löytö kenttään ja lisää välilyönti tai ei mitään Korvataan -kentässä poistamalla sanat.

Match Case

The Match tapaus -vaihtoehdon avulla voit etsiä sanoja, joissa on tietyt kirjaimet isoilla tai pienillä kirjaimilla. Voit esimerkiksi korvata sanan «äiti», mutta vain, jos se on asiakirjassasi isolla kirjaimella «äiti». Tyyppi Äiti in löytö kenttä ja vaihda Match tapaus valinta. Tämä ei vaikuta sanan muihin muunnelmiin.

Etsi tekstiä asiakirjasta

Jos olet Google-dokumentissa ja haluat etsiä tiettyä tekstiä, avaa Haku pikanäppäimellä Ctrl+f (Windows) tai Tehtävä+f (Mac käyttöjärjestelmä). Hakutyökalu toimii hyvin tekstin, numeroiden ja muiden merkkien nopeassa löytämisessä asiakirjasta. Avaa Etsi ja korvaa -painikkeella. kun hakutyökalu on auki kolmipisteinen painike Hakukentän vieressä.

Google-dokumenttien perushakutyökalu

Por Markus