shutterstock 424829365 59c947cf845b340011f6894a

Kun poistat Gmail-tilin Android-laitteesta oikein, tili on edelleen olemassa, voit käyttää sitä verkkoselaimella ja voit jopa yhdistää tilin myöhemmin uudelleen, jos muutat mieltäsi. Ohjeet koskevat kaikkia Android-versioita ja laitteita kaikilta valmistajilta, vaikka valikot ja asetukset voivat vaihdella hieman.

Gmail-tilin poistaminen Android-laitteesta

Tässä on perusvaiheet Gmail-tilin poistamiseksi Android-laitteesta.

 1. Avata asetukset > laskut.

 2. Valitse Gmail-tili.

 3. Napauta Poista tili.

 4. Vahvista napauttamalla Poista tili.

  Kolme Android-näyttöä, joissa on poistettava Gmail-tili, Poista tili -painike ja tilin poistamisen vahvistus

Kuinka säilyttää Gmail, mutta lopettaa sähköpostit

Jos käytät toista kolmannen osapuolen sähköpostisovellusta, poista Gmailin synkronointi käytöstä tai poista Gmail-ilmoitukset käytöstä.

 1. Avata asetukset ja napauta laskut, tai Käyttäjät ja tilit joissain puhelimissa.

 2. Napauta Gmail-tiliä. Saatat joutua painamaan . naputtaa gmail ensin joillakin laitteilla.

 3. Napauta Synkronoi tili.

 4. Vieritä alas kohtaan gmail ja napauta sen vieressä olevaa kytkintä estääksesi Gmailia synkronoimasta puhelimesi kanssa. Jotkut laitteet voivat kutsua tätä asetusta Synkronoi Gmail.

  Mobile Gmail Sync -tilin näytöt

Poista Gmail-ilmoitukset käytöstä

Noudata näitä ohjeita, jos haluat säilyttää Google-tilin puhelimessasi ja vastaanottaa Gmail-viestejä, mutta et saada uusia sähköposti-ilmoituksia:

 1. Napauta Gmail-sovelluksessa kolme vaakasuoraa viivaa vasemmassa yläkulmassa.

 2. Vieritä alas ja napauta asetukset.

 3. Napauta asianmukaista tiliä.

  Valikkopainike, Asetukset-painike ja Gmail-tili Androidin Gmail-asetuksissa

 4. Valitse ilmoituksia > Ei poistaaksesi ilmoitukset käytöstä.

  Ilmoitukset-painike, Ei mitään -valintanappi Gmailin Android-asetuksissa

Ongelmia Google-tilin poistamisessa Android-puhelimesta

Vaikka nämä ohjeet toimivat useimmissa Android-puhelimissa, saatat kohdata ongelmia:

 • Kun pääset vaiheeseen neljä, saatat joutua napauttamaan Ylivuotovalikko kuvake ( kolme pystysuoraan pinottua pistettä) päästäksesi tilisi poistamiseen.
 • Jos sinulla on ongelmia ensisijaisen Gmail-tilin poistamisessa (se, jota käytit, kun määritit puhelimen ensimmäisen kerran), yritä lisätä uusi Gmail-tili, asettaa se ensisijaiseksi tiliksi ja poistaa ei-toivottu tili. Jos tämä ei auta, tee tehdasasetusten palautus. Tämä prosessi poistaa myös kaikki tietosi puhelimesta, joten muista varmuuskopioida puhelimesi ensin.

Gmail-tiliin liittyvien tietojen käyttöoikeuden menettäminen

Jos poistat Google Play Kauppaan yhdistetyn Gmail-tilin, menetät pääsyn Google Play Kaupasta ostettuihin sovelluksiin ja sisältöön. Menetät myös pääsyn sähköposteihin, valokuviin, kalentereihin ja muihin kyseiseen Gmail-tiliin liittyviin tietoihin. Et voi poistaa Gmail-tiliä joillakin Android-laitteilla. Kytke sen sijaan se pois päältä sovelluksia > gmail > Sammuta.

FAQ

 • Kuinka poistan Gmail-tilin iPhonesta?

  Voit poistaa Gmail-tilin iPhonesta napauttamalla asetukset > Mail > laskut. Napauta Gmail-tiliäsi ja valitse Poista tili. Käytä tätä prosessia sähköpostitilin poistamiseen iPhonesta.

 • Kuinka poistan Gmail-tilin tietokoneelta?

  Jos haluat poistaa Gmail-tilin Chromesta tietokoneella, valitse profiilikuvake. alla Muut profiilitvalitse asetukset. Valitse Valikko (kolme pistettä) profiilissa > Poista. Kun käytät Gmailia Thunderbirdin tai Apple Mailin kautta, siirry sähköpostiohjelmaan Tili Valitse Gmail-tilisi ja poista se.

 • Kuinka poistan Gmail-tilin Gmail-sovelluksesta?

  Avaa iOS-laitteella Gmail-sovellus ja napauta omaasi profiili kuvake, napauta Hallinnoi tämän laitteen tilejäja valitse Poista tämän laitteen asennus. Valitse Androidissa oma profiili kuvake, napauta Hallinnoi tämän laitteen tilejäja valitse Poista tili.

Por Markus