GettyImages 1036656330 2593aa2de68c4c41ac0af4dff04b79b8

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Wordune on tekoäly-kirjoitustyökalu, joka on suunniteltu auttamaan sinua tekemään kirjoittamisestasi selkeämpää ja helpompi lukea.
  • Lisäosa on saatavilla ilmaiseksi, mutta sisältää myös joitain premium-ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla kuukausitilauksella.
  • Vaikka se ei olekaan tehokkain tekoälykirjoitustyökalu, Wordunessa on mukava valikoima ominaisuuksia, joiden avulla kirjoittaminen erottuu joukosta huolehtimatta kaikista yksityiskohdista.

Tapa, jolla Wordune muuttaa kirjoitustasi tekoälyn avulla, on melkein maaginen. Kuvittele: Ehkä sinulla on flunssa ja sinun on ilmoitettava pomollesi sähköpostitse, että et voi tulla töihin seuraavana päivänä. Mutta haluat kuulostaa viralliselta ja kunnioittavalta. Wordune voi auttaa tässä. Tai jos olet minun kaltaiseni, joka pitää toisinaan kirjoitettuja tekstejä hieman karkeana, Wordune voi myös auttaa selventämään sen. «Silloin kun aivosi kirjoittavat ajatuksiasi satunnaisesti muistiin, Wordune voi auttaa järjestämään ja hiomaan raakoja ajatuksia hienostuneiksi kappaleiksi ja välittämään tarkoituksesi asianmukaisesti. Se kaventaa aivojen ja mielesi välistä kuilua. Kirja», tekoälyasiantuntija Mrudul Shah Technostacksin teknologiajohtaja kertoi Lifewirelle sähköpostissa.

Hieno siivous

Wordune on melko uusi AI21 Labsin luoma työkalu, joka auttaa sinua kirjoittamaan paremmin. Vaikka muut työkalut, kuten Grammarly, keskittyvät ilmeisten virheiden poistamiseen, Wordune voi helposti kirjoittaa pitkiä lauseita tai lyhyitä kappaleita uudelleen tehdäkseen kirjoituksestasi tiiviimmän tai jopa sopivan kokonaan eri sävyyn. Olen käyttänyt Wordunea nyt kaksi viikkoa ja voin rehellisesti sanoa, että se on muuttanut lähestymistapaani kirjoittamiseen. Sen sijaan, että käyttäisin muutaman minuutin pohtimaan kirjoittamani laatua, kirjoitan nyt muutaman ensimmäisen rivin ja annan Wordunen ehdottaa muutamia muita tapoja ilmaista se. Vaikka se ei ole täydellinen, se voi täydentää kirjoittamisen perustaitojasi ja on mukava turvaverkko selviytyä räikeistä epäjohdonmukaisuuksista. Vaikka voit luottaa perussäätövaihtoehtoon suositellaksesi lisätapoja kirjoittaa jotain, Wordune sisältää myös premium-tason ominaisuuksia, kuten epävirallisia ja muodollisia ääniä, sekä työkaluja tekstirivien lyhentämiseen ja laajentamiseen. Nämä lisäominaisuudet ovat kuitenkin melko kalliita, ja suunnitelmat ovat saatavilla alkaen 119,88 dollarista vuodessa tai 24,99 dollarista kuukaudessa. Jos haluat noutaa Wordunen henkilöiden tiimille, voit myös ottaa yhteyttä yritykseen saadaksesi lisätietoja näistä suunnitelmista. Olen työskennellyt ilmaisen version kanssa noin viikon ajan, ja muutoksia ja uudelleenjärjestelyjä on ehdotettu. Kuitenkin, kun kirjauduin premium-versioon, en pitänyt paljosta sävynmuutosvaihtoehdoista. Ne ovat mukavia, mutta yleisesti ottaen – ainakin minun kokemukseni mukaan – tavallinen uudelleenkirjoitusvaihtoehto on ollut suosikkini. Se vain toimii, ja se toimii hyvin. Pituusohjaimet olivat kuitenkin mukava kosketus premium-puolella. Huomasin käyttäväni lauseen lyhennystyökalua paljon, koska minulla on tapana olla vähän pitkäveteinen. Wordune auttoi minua torjumaan sitä hieman, mutta se on myös jotain, jota parannat kirjoittaessasi yhä enemmän.

Tekoälyllä kirjoittamisen tulevaisuus

Wordune ei kuitenkaan ole ensimmäinen AI-kirjoitustyökalu, joka ilmestyy. Itse asiassa se ei ole edes tehokkain. Vaikka Wordune voi auttaa parantamaan kirjoittamistasi, se vaatii silti kirjoittajalta kyseisen perustaidon ja tulosteen. Muut järjestelmät, kuten Copy.ai, voivat tuottaa täysin sisältöä yrityksille, mitä näemme jo useissa julkaisuissa ja verkkosivustoissa. Vaikka se ei ole täydellinen, se voi täydentää kirjoittamisen perustaitojasi ja on mukava turvaverkko selviytyä räikeistä epäjohdonmukaisuuksista. «Tekoälykirjoitus on ollut käytössä vuosia ja miljoonien ihmisten edessä joka päivä», selittää tekoälyasiantuntija ja digitaalinen konsultti Viputheshwar Sitaraman sähköpostissa. «WaPon robottikirjoittaja Heliographista AP:n Automated Insightsiin tuhansia tänään julkaistuja tarinoita tuotetaan jo luonnollisen kielen käsittelyn (NLP) ja sukupolven (NLG) avulla», lisäsi Sitaraman. «NLP on yksi tekoälyn ja koneoppimisen (AI/ML) mahdollistamista ydintoiminnoista; yksinkertaisesti sanottuna se sisältää tekoälyn luomaa kirjallista sisältöä (lauseista kokonaisiin artikkeleihin).» Wordune ei ole yhtä tehokas kuin muut vaihtoehdot, mutta sen ei tarvitse olla. Sitä ei ole tarkoitettu korvaamaan kirjoittamisen perustaitojasi. Sen sijaan se on ylimääräinen työkalu, jota voit napauttaa – jos tarvitset – auttaaksesi sinua saamaan lisää selkeyttä kirjoittamiseen.

Por Markus