GettyImages 1088144728 9ec9c54021864978b2be42b00f531177

Tulostimet ovat tärkeitä henkilökohtaisissa ja toimistotehtävissä. Kuitenkin, koska kotiin ja toimistoon on niin monia tulostusvaihtoehtoja, oikeanlaisen valinta voi olla haaste. Tämä ostoopas auttaa sinua päättämään, minkä tulostimen ostat tarpeidesi, budjettisi ja elämäntyylisi perusteella.

Mikä on tulostin?

Se voi tuntua itsestään selvältä, mutta tulostin on (yleensä) tietokoneeseen kytketty laite, joka tulostaa tekstiä ja grafiikkaa paperille. Tulostimiin kuuluu kotitietokoneita tyypilliseen henkilökohtaiseen tulostukseen, kuten kotitehtävien tai asiakirjojen tulostamiseen. Toimistotulostimet vastaavat yritysten tulostustarpeisiin, ja ammattitulostimet hoitavat suuria tulostustöitä ja lisätoimintoja, kuten skannauksen ja lajittelun.

6 asiaa, jotka on otettava huomioon ennen tulostimen ostamista

Sinun on arvioitava muutama tärkeä tekijä ennen oikean tulostimen valintaa. Kun katsot ympärillesi, huomaat, että tulostimia on saatavilla lukemattomia kokoja, hintoja ja muototekijöitä eri hintaluokilla. Sinun erityistarpeesi määrittävät ostamasi tulostimen. Tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka on otettava huomioon ennen uuteen tulostimeen sijoittamista:

 • Kuinka paljon aiot kuluttaa?
 • Mitkä ovat tulostustarpeesi?
 • Tarvitsetko perustulostimen, jossa on yksi toiminto?
 • Tarvitseeko sinun kopioida, skannata ja faksata?
 • Tarvitsetko erikoistuneen valokuvatulostimen?
 • Tarvitseeko sinun tulostaa liikkeellä ollessasi?

Kuinka paljon sinun pitäisi kuluttaa?

Tulostimia on saatavana laajassa hintavalikoimassa, joten on välttämätöntä arvioida tarpeesi ja ostaa tulostin, jossa on tarvittavat ominaisuudet. Myös käyttökustannukset kannattaa ottaa huomioon tulostinta ostaessa. Saatat joutua ostamaan esimerkiksi mustekasetteja tai laserväriainetta. Tässä on idea siitä, mitä odottaa.

Hintaluokka Mitä odottaa
> 100 dollaria Tällä hinnalla saat todennäköisesti mustesuihkutulostimen. Useimmat myös kopioivat ja skannaavat. Nämä tulostimet ovat tyypillisesti ihanteellisia yhdestä viiteen käyttäjälle, ja ne käyttävät tavallista valokuvapaperia, niiden resoluutio on noin 4800 x 600 dpi, ja ne tulostavat noin 8 kuvaa minuutissa (mustavalkoinen) ja 4 ipm (väri).
100-150 dollaria Tästä valikoimasta löydät mustesuihkutulostimia ja joitain valokuvatulostimia. Löydät myös alemman tason lasertulostimia, vaikka ne todennäköisesti tulostavat vain mustavalkoisena. Tyypillisellä tämän valikoiman mustesuihkutulostimella on all-in-one-ominaisuudet, tulostusnopeus jopa 14 sivua minuutissa ja tulostustarkkuus jopa 4800 x 1200 dpi.
150-250 dollaria Tyypillisessä tämän sarjan lasertulostimessa on sisäänrakennettu Wi-Fi, tulostusnopeus jopa 36 sivua minuutissa ja tulostustarkkuus jopa 2400 x 600. Tämän valikoiman tyypillisessä mustesuihkutulostimessa on all-in-one-ominaisuudet, tulostusnopeus jopa 20 ppm ja resoluutio jopa 4800 x 1200 dpi.
250-500 dollaria Ominaisuudet vaihtelevat suuresti. Saatat nähdä all-in-one-monitoimilaitteen mustesuihkuväreihin, joissa on laajamuotoiset ominaisuudet, 25 sivua minuutissa ja jopa 4800 x 2400 optimoitu dpi:n tarkkuus. Tämän luokan lasertulostin voi tarjota mobiili- ja pilvipohjaista tulostusta, 40 sivua minuutissa, kosketusnäyttöjä ja energiatehokkuutta.
500 dollaria + Näet tulostimia, joissa on yritysystävällisemmät ominaisuudet, kuten värilasermonitoimitulostimet, joissa on automaattinen kaksipuolisuus, verkko-ominaisuudet ja paljon muuta.

Kun olet löytänyt haluamasi tulostimen, tarkista muiden valmistajien vertailukelpoisista malleista, onko niissä merkittäviä hintaeroja.

Mitkä ovat tulostustarpeesi?

Ensimmäinen tehtäväsi on arvioida tulostimen vaatima työmäärä. Jotkut tulostimet voivat tulostaa tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia sivuja kuukaudessa. Nämä toimistotyyppiset tulostimet sopivat hyvin pienille yrityksille ja maailmanlaajuisille toimistoille. Jos olet kotona työskentelevä ammattilainen tai opiskelija, saatat tarvita tulostimen, joka kestää kevyen työmäärän, kuten kuukausittaiset kuluraportit, opinnäytetyöt ja muut yksinkertaiset asiakirjat. Jos aiot käyttää tulostinta säästeliäästi, etsi tulostin, jossa on pieni latauslaatikko, jonka voit säilyttää mahdollisimman tiiviisti, jotta saat tilaa muille laitteille ja huonekaluille. Jos yrityksesi tarvitsee verkkotoimintoja, monitoimiominaisuuksia ja nopeita sivunopeuksia minuutissa, pidä nämä tekijät mielessä.

Tarvitsetko perustulostimen, jossa on yksi toiminto?

Yksitoimiset tulostimet tekevät vain yhden asian: tulostavat. Yksitoimiset mallit ovat ihanteellisia, jos sinulla on lapsia, joiden on kirjoitettava ja tulostettava esseitä tai muita tehtäviä. Nämä tulostimet ovat myös täydellisiä, jos tulostat toisinaan asiakirjoja, kuten verkkokaupan kuitteja ja vahvistussähköpostiviestejä henkilökohtaisia ​​tietueita varten. Yksitoimimalleissa on yleensä pienempi täyttökapasiteetti, pienemmät tulostusominaisuudet ja houkutteleva hinta, kun haluat tulostaa pienellä budjetilla.

Pienikokoinen yksitoimitulostin

Tarvitseeko sinun kopioida, skannata ja faksata?

Jos haluat käyttää tulostintasi kaksin- tai kolminkertaisesti, harkitse all-in-one-tulostinta. All-in-one-tulostimet, jotka tunnetaan myös nimellä monitoimitulostimet (MFP), voivat tulostaa, kopioida, skannata ja faksata. Nämä tulostimet ovat ihanteellisia pienille yrityksille, kotona työskenteleville ammattilaisille, opiskelijoille ja suurille toimistoille. Harkitse monitoimilaitetta, jos työskentelet useiden asiakirjatyyppien ja -projektien parissa ja tarvitset tavan luoda ja lähettää nopeasti raportteja ja kuvia. Nämä tulostimet sopivat myös taiteilijoille, jotka työskentelevät perinteisen median ja digitaalisten taideohjelmien parissa. Esimerkiksi luonnostele ja piirrä paperille ja skannaa sitten kuva suosikkiohjelmaasi luodaksesi viivapiirroksia ja värejä.

Haluatko tulostaa liikkeellä ollessasi?

Mobiilitulostimet ovat kevyitä ja kompakteja, ja joissakin on sisäänrakennetut akut tulostukseen tien päällä. Useimmat mallit mahtuvat reppuun tai kannettavan tietokoneen laukkuun matkaa varten. Mobiilitulostimet voivat myös muodostaa yhteyden mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin Wi-Fin tai Bluetoothin kautta tulostaakseen Internet-yhteydellä tai ilman. Tämä ominaisuus sopii erinomaisesti ammattiurakoitsijoille, jotka matkustavat paikkoihin, joissa ei ole luotettavaa verkkoyhteyttä. Mobiilitulostimet ovat myös hyvä valinta työmatkaopiskelijoille. Nämä tulostimet voivat tulostaa esseitä tai muita tehtäviä, kun opiskelijat eivät pääse (tai heillä ei ole aikaa juosta kampuksen tietokoneluokkiin). Pienellä, kannettavalla tulostimella voit tulostaa viime hetken papereita autossasi ja olet valmis luokkaan.

Tarvitsetko erikoistuneen valokuvatulostimen?

Vaikka voit tulostaa valokuvia muilla tulostimilla, harkitse erityisen valokuvatulostimen käyttöä upeiden, todenmukaisten kuvien ja taiteen luomiseen. Valokuvatulostimet käyttävät erikoismusteita ja korkeakiiltoisia valokuvapapereita laboratoriolaatuisten tulosteiden tuottamiseen. Jotkut muodostavat yhteyden sosiaalisen median tileihisi, kuten Facebookiin ja Instagramiin, tulostaakseen rehellisiä valokuvia. Mustesuihku- ja lasertulostimet soveltuvat parhaiten asiakirjojen tulostamiseen. Mustesuihkutulostimet käyttävät yleensä paljon mustetta asiakirjaa luodessaan. Jos tulostat valokuvan mustesuihkutulostimella, on olemassa tahrojen ja musteen vuotamisen riski pitkien kuivumisaikojen vuoksi. Lasertulostimen väriaine ei saa yhtä paljon täyteläistä värikylläisyyttä. Vaikka tulostaminen väriaineella on mahdollista, lasertulostimet sopivat paremmin tehtäviin, kuten kokousten visuaalisten apuvälineiden tulostamiseen.

Mustesuihkutulostimet vs. lasertulostimet

Kaksi päätulostinluokkaa ovat mustesuihku- ja lasertulostin.

mustesuihkutulostimet

Mustesuihkutulostimet käyttävät mustia tai syaania, magenta- ja keltaisia ​​mustekasetteja asiakirjojen ja valokuvien tulostamiseen. Käytät todennäköisesti mustesuihkutulostinta kotonasi tai asuntolassasi, koska nämä tulostimet ovat edullisia ja helppoja asentaa. Mustesuihkutulostimet tulostavat korkealaatuisia valokuvia pigmenttipohjaisilla musteilla ja tulostavat korkeampia väripitoisuuksia kuin muut tulostintyypit. Mustesuihkutulostukseen käyttämäsi paperityyppi vaikuttaa myös musteen tahriintumiseen ja vuotamiseen.

Mustesuihkutulostimessa

Lasertulostimet

Lasertulostimet käyttävät väriainekasetteja ja monimutkaista rumpukokoonpanoa, joka sulattaa väriaineen paperiin asiakirjojen tuottamiseksi. Väriainekasetit kestävät suurempia työkuormia kuin mustekasetit, ja ne sopivat paremmin toimistoympäristöihin.

lasertulostimien värikasetit

Mustesuihku- ja lasertulostinkustannukset

Kun valitset mustesuihku- ja lasertulostimien välillä, pidä mielessä tulostuskustannukset. Lasertulostimet ovat kalliita, kuten myös värikasetit. Väriaine voi kuitenkin kestää jopa vuoden työmäärästä riippuen. Mustesuihkutulostimet ovat halvempia, kuten myös mustekasetit. Huono puoli on, että patruunat sisältävät pienen määrän mustetta ja kestävät muutaman kuukauden kevyessä kuormituksessa. Mustepatruunat ovat alttiita tukkeutumaan, jos niitä ei käytetä usein. Kuivunut muste voi jähmettyä tulostuspäihin, mikä johtaa virheilmoituksiin, turhautumiseen ja läikkyviin asiakirjoihin tai valokuviin.

Kenen pitäisi ostaa mikä tulostintyyppi?

Ei ole tiukkoja sääntöjä siitä, minkä tulostimen tyyppiä ostaa. Jotkut tyypilliset ostajat eri tulostinluokille ovat kuitenkin:

 • mustesuihkutulostimet. Mustesuihkutulostimet sopivat ihanteellisesti erilaisiin luokkiin. Huippuluokan ja keskitason mustesuihkutulostimet ovat erinomaisia ​​valintoja perheille, kotitoimistoille ja pienille toimistoille. Useimmissa näistä on monitoimiominaisuudet, jotka vastaavat skannaus- ja faksaustarpeitasi. Huippuluokan mustesuihkutulostimet (noin 1 000 dollaria) sopivat erinomaisesti pienille yrityksille ja työryhmille, varsinkin jos niiden mukana tulee rajoittamaton määrä ilmaisia ​​mustetarjouksia.
 • Lasertulostimet. Koska lasertulostimet voivat tulostaa suuria määriä mustavalkoisia ja värillisiä asiakirjoja useille käyttäjille, ne sopivat paremmin toimisto- ja yrityskäyttöön. Kalliimmissa malleissa on laajennettuja ominaisuuksia, kuten lajittelu, nidonta, USB-tulostus, tulostus ja skannaus pilvipohjaisten sovellusten kautta ja paljon muuta. Kotitoimiston käyttäjät voivat kuitenkin myös suosia halvempia lasertulostimia niiden laadun ja ominaisuuksien vuoksi.
 • Valokuvatulostimet. Valokuvatulostimet on varattu ammattivalokuvaajille ja graafikoille. Huippuluokan valokuvatulostin maksaa todennäköisesti 1 000 dollaria tai enemmän, ja siinä on paperirullat ja laajemmat paperivaihtoehdot.

Mitä minun tulee tehdä tulostimen ostamisen jälkeen?

Kun olet ostanut uuden tulostimesi, sinun on:

 • Asenna se. Tulostintyypistä ja sijainnista riippuen sinun on määritettävä tulostin valmistajan ohjeiden mukaisesti ja liitettävä se verkkoosi Ethernetin tai Wi-Fi:n kautta.
 • Osta tarvittavat tarvikkeet. Sinun täytyy varata mustesuihkukasetteja, laserväriainetta ja erilaisia ​​papereita eri toimintoihin.

FAQ

 • Mitä minun pitäisi tehdä, jos mustesuihkutulostimen tulosteessa on raitoja?

  Jos mustesuihkutulostimissa on raitoja, voit yrittää puhdistaa mustesuihkutulostuspäät. Siirry Windows-tietokoneessa kohtaan Ohjauspaneeli > Laitteisto ja ääni > Laitteet ja tulostimet. Napsauta laitettasi hiiren kakkospainikkeella > Ominaisuudet > Huolto > puhtaat päätja noudata ohjeita. Siirry Macissa osoitteeseen Järjestelmäasetukset > Tulostimet > Vaihtoehdot ja tarvikkeet > Apuohjelmat.

 • Kuinka teen tarroja mustesuihkutulostimella?

  Jos haluat tehdä tarroja mustesuihkutulostimeen, osta siirtopaperia vesiliukumäille. Tulosta kuva erikoispaperille. Jos paperi on kirkasta, leikkaa varovasti neljännestuuman reunus tarran ympärille käsityöveitsellä. Jos se on valkoista paperia, sinun ei tarvitse leikata reunaa. Aseta tarra vesikulhoon, kunnes voit liu’uttaa sen helposti kahden sormen välissä.

 • Mikä on yksivärinen lasertulostin?

  Yksivärinen lasertulostin on lasertulostin, joka voi tulostaa vain mustavalkoisena. Ne ovat edullisempia kuin värilasertulostimet, joten ne ovat lasertulostinvaihtoehto koti- tai kotitoimistokäyttöön.

Por Markus