2503129WomanusingPClaptop e4ee727582914f5ea3502f8d0a612c9a

Mitä tietää

 • Helppo tapa: käytä Windows + PrtSc (Print Screen) -näppäinyhdistelmä näppäimistölläsi.
 • Voit myös käyttää Snipping Toolia, Snip & Sketchiä (Windows-näppäin + Vaihto + S ) tai Windowsin pelipalkkia (Windows-näppäin + G).
 • Kuvakaappaukset tallennetaan sisään Kuvia > Kuvakaappauksia oletuksena, ellet muuta kohdetta manuaalisesti.

Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka voit ottaa kuvakaappauksen Windows 10:ssä, mukaan lukien näppäimistöyhdistelmän, Snipping Toolin, Snip & Sketch Toolin tai Windowsin pelipalkin avulla.

Ota kuvakaappaus Windows 10:ssä Print Screenillä

Helpoin tapa ottaa kuvakaappaus Windows 10:ssä on napsauttaa PrtSc + Windows näppäimistön yhdistelmä näppäimistölläsi. Näet näytön vilkkuvan hyvin lyhyesti ja kuvakaappaus tallennetaan Kuvia > Kuvakaappaus kansio tietokoneellesi. Mutta vaikka tämä on helpoin tapa, se ei välttämättä ole paras tapa. Yksi ongelma, joka saatat kohdata, kun käytät tätä näppäimistöyhdistelmää ja käytät Windows 10:tä kahden tai useamman tietokonenäytön kanssa, on molempien näyttöjen näyttöjen kaappaaminen alla olevan kuvan mukaisesti. Jos yrität tarttua yhteen näyttöön tai näytön osaan, sinulla on Windows 10:ssä joitain lisävaihtoehtoja, jotka saattavat toimia paremmin.

Vaihtoehtoinen pikanäppäin, joka saattaa toimia hieman paremmin, jos haluat vain ottaa kuvakaappauksen aktiivisesta ikkunasta, on käyttää alt + PrtSc. Huomaa kuitenkin, että tämä lähettää kuvakaappauksen leikepöydällesi, ei Kuvat-kansioon.

Ota kuvakaappaus Snip & Sketchin avulla

Vaihtoehtoinen tapa ottaa kuvakaappaus Windows 10:ssä on käyttää Snip & Sketch -työkalua. Snip & Sketch on käytettävissä pikanäppäimen kautta Windows-avain + Siirtää + s tai valitsemalla Leikkaa ja luonnostele -lta Aloittaa valikosta. Näin se toimii:

 1. Käytä kaapattavan sivun tai ikkunan pikanäppäintä tai Aloittaa valikosta Snip & Sketch -työkalun käynnistämiseksi.

 2. Kun työkalu on aktivoitu, sinulla on useita vaihtoehtoja:

  • Suorakulmio: Piirrä hiirellä suorakulmio sen näytön ympärille, jonka haluat kaapata.
  • vapaa muoto: Piirrä mikä tahansa muoto sen alueen ympärille, jonka haluat kaapata.
  • Leikkaa ikkuna: Ottaa kuvakaappauksen aktiivisesta ikkunasta.
  • Leikkaa koko näytön tilassa: Ottaa kuvakaappauksen koko näytöstä (jos käytät useita näyttöjä, se ottaa kuvakaappauksen kaikista näytöistä).

  Jos muutat mieltäsi, napsauta X Sulje Cut & Sketch -työkalu.

  Snip & Sketch -työkalupalkki Windows 10:ssä.

 3. Kun olet ottanut kuvakaappauksen, se tallennetaan leikepöydällesi ja näet ilmoituksen näytön kulmassa. Napsauta tätä ilmoitusta merkitäksesi ja jakaaksesi kuvakaappauksen.

  Ponnahdusikkuna Snip & Sketch -työkalulle.

  Jos et huomaa ponnahdusilmoitusta, voit silti käyttää kuvakaappausta näytön oikeassa reunassa olevasta ilmoituspalkista.

  Snip & Sketch -ilmoitus Windows 10 -ilmoituspalkissa.

 4. Napsauta ilmoitusta avataksesi Snip & Sketch -työkalun, jossa voit merkitä, tallentaa ja jakaa kuvakaappauksen. Kun tallennat kuvakaappauksen tähän, voit valita, mihin se sijoitetaan. Jos et tallenna kuvakaappausta kiintolevyllesi, se jää leikepöydällesi. Leikepöydän asetuksista riippuen se katoaa, kun se korvataan toisella leikepöydän kohteella.

Hae kuva leikkaustyökalulla

Toinen vaihtoehto, jota voit käyttää Windows 10:ssä, on Snipping Tool. Tämä työkalu on ollut osa Windowsia Windows Vistasta lähtien, ja vaikka et löydä sitä Aloittaa -valikosta, voit silti käyttää sitä Windowsin hakupalkista.

 1. Kun näytölläsi on jotain, josta haluat ottaa kuvakaappauksen, kirjoita Leikkaustyökalu Windowsin hakupalkissa ja valitse Leikkaustyökalu tuloksista.

  Windows-haussa lueteltu Snipping Tool.

 2. Snipping Tool avautuu ja voit valita useista vaihtoehdoista:

  • tila: Voit valita, haluatko Leikkaa vapaassa muodossa, Suorakulmainen leikkaus (Tämä on oletusasetus.), Leikkaa ikkunatai Koko näytön leikkaus.
  • Viive: Voit valita, haluatko viivästää kuvakaappausta 1-5 sekuntia.
  • Vaihtoehdot: Voit muuttaa Snipping Tool -asetuksia.

  Windowsin katkaisutyökalu.

 3. Kun olet määrittänyt kuvakaappauksen, napsauta Uusi ampua. Näyttö näkyy valkoisena peittokuvana alueilla, joita et kuvaa.

 4. Kun olet lopettanut kaappauksen, kuvakaappaus avautuu Snipping Tooliin, jossa voit merkitä, tallentaa tai jakaa sen. Kun otat kuvakaappauksia Snipping Tool -työkalulla, niitä ei tallenneta automaattisesti minnekään, mukaan lukien leikepöydälle. Jos haluat säilyttää kuvakaappauksen, kun suljet Snipping Toolin, sinun tulee valita Tiedosto > Tallenna nimellä ja tallenna kuvakaappaus haluamaasi paikkaan kiintolevylläsi.

  Windows Snipping Toolilla otettu kuvakaappaus.

Snipping Tool on vanhentunut työkalu Windows 10:ssä, minkä vuoksi et löydä sitä mistään valikosta. Kun avaat sen, näet jopa ilmoituksen, että se katoaa tulevassa päivityksessä. Tästä syystä sen ei pitäisi olla ensimmäinen valintasi kuvakaappausten ottamiseen.

Ota kuvakaappauksia (ja videoita) pelipalkin avulla

Windows 10:n pelipalkki voi ottaa kuvakaappauksia, tallentaa näytön ja jopa auttaa lähettämään. Vaikka Microsoft suunnitteli sen tallentamaan pelimateriaalia, voit käyttää Game Baria myös kuvakaappausten ottamiseksi muihin tarkoituksiin. Ellet ole jo ottanut pelipalkkia käyttöön tietokoneellasi, sinun on otettava se käyttöön ennen kuin voit käyttää sitä kuvakaappauksen ottamiseen. Mene asetukset > Pelaaminen ja varmista Ota Xbox Game Bar käyttöön esimerkiksi… on päällä (kytkimen tulee olla sininen ja sanan «Päällä» pitäisi olla näkyvissä).

 1. Aloita kuvakaappausprosessi painamalla Windows-avain + G näppäimistölläsi avataksesi pelipalkin.

 2. Napsauta näkyviin tulevassa valikossa Perustaa kuvake.

  Capture-vaihtoehto Windowsin pelipalkissa.

 3. A Perustaa valintaikkuna tulee näkyviin. Klikkaus Perustaa ottaaksesi kuvakaappauksen. Nopeampi vaihtoehto on painaa näppäimistöyhdistelmää Windows-avain + alt + PrtSc kun pelipalkki on aktiivinen.

  Capture-vaihtoehto Game Bar Capture -valintaikkunassa.

 4. Koko näytön kuvakaappaus otetaan ja tallennetaan automaattisesti C:käyttäjätnimesiVideotSieppauksetMissä C: on Windows-kiintolevysi nimi ja sinun nimesi on käyttäjänimesi.

Por Markus