does ipad virus exist 1994321 7067a0daf295406abc4baf8558badc04

iPad taistelee erinomaisesti viruksia, haittaohjelmia ja Internetin pimeää puolta vastaan, joten jos näet iPadissasi viestin, että sinulla on virus, älä panikoi. iPadiin kohdistuvia viruksia ei tunneta. Itse asiassa iPadille ei ehkä koskaan tule virusta.

iOS ja virukset

Teknisessä mielessä virus on koodinpätkä, joka replikoi itsensä tekemällä kopion tietokoneellesi toiseen ohjelmistoon. Mutta toisin kuin Windows-tietokoneissa, joissa on erittäin avoin tiedostojärjestelmä, iOS ei salli yhden sovelluksen päästä suoraan toisen sovelluksen tiedostoihin, mikä estää virusten replikoitumisen. Jos vierailet verkkosivustolla ja näet viestin, jossa kerrotaan, että laitteesi on viruksen saastuttama, sinun tulee poistua sivustolta välittömästi. Ponnahdusviesti on huijaus, jonka tarkoituksena on pelotella sinua asentamaan haittaohjelmia laitteellesi sen suojan varjolla. Lisäksi sinun ei tarvitse asentaa virustorjuntaa iPadiin. Toisin kuin Windows-tietokoneissa, joissa reaaliaikainen virustorjuntaohjelmisto on melkein pakollinen, iPad ei vaadi kokoaikaista virustorjuntaa.

iPad-virusta ei ehkä ole, mutta se ei tarkoita, että olet poissa vaarasta

Vaikka ei ole mahdollista kirjoittaa todellista virusta iPadiin, haittaohjelmia voi olla ja on olemassa. Haittaohjelmat sisältävät kaikki ohjelmistot, joilla on haitallinen tarkoitus, kuten huijaaminen luopumaan salasanoistasi tai muista arkaluonteisista tiedoista. Haittaohjelmat iPadille ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia ​​yhdestä suuresta esteestä johtuen, joka sen on voitettava, jotta se voidaan asentaa laitteellesi: App Store. Yksi iPadin omistamisen suurista eduista on, että Apple valvoo jokaista App Storeen lähetettyä sovellusta. Itse asiassa iPadin siirtyminen lähetyksestä julkaistuun sovellukseen kestää useita päiviä. Haittaohjelmat voivat livahtaa sovelluskaupan läpi, mutta tämä tila on harvinainen. Näissä tapauksissa sovellus jää yleensä kiinni muutamassa päivässä tai muutamassa viikossa ja poistetaan nopeasti kaupasta. Mutta sinun tulee silti olla valppaana, varsinkin jos sovellus pyytää henkilökohtaisia ​​tai taloudellisia tietoja. On yksi asia, että Amazon-sovellus pyytää tällaisia ​​tietoja, ja aivan toinen asia, jos se tulee sovelluksesta, josta et ole koskaan kuullut ja jonka olet ladannut mielijohteesta selatessasi App Storea. Jopa tunnettuun sovellukseen tulee suhtautua epäluuloisesti. Älä koskaan jaa henkilökohtaisia ​​tietojasi, etenkään taloudellisia tietoja, kuten pankkitili- ja luottokorttinumeroita, ellei sovelluksella ole erityistä syytä kysyä sitä. Vaikka viruksia ei voi esiintyä iPadissa, huijarit ovat kiertäneet iPadin kyvyn suojautua viruksilta saastuttamalla kehittäjän PC:n ja syöttämällä koodia ennen kuin se ehtii edes App Storeen. Vaikka se saattaa kuulostaa joltain elokuvasta, niin tapahtui. Se on harvinaista, eikä useimpien meistä pitäisi olla huolissaan, mutta se osoittaa, että edes suosittuihin sovelluksiin ei pitäisi koskaan luottaa täyttä luottamusta.

Onko iPadille virustorjuntasovellusta?

iOS-alusta sai ensimmäisen virallisen virustorjuntansa, kun VirusBarrier tuli myyntiin App Storessa, mutta tämä virustorjunta on tarkoitettu Macille tai PC:lle ladattavien tiedostojen tarkistamiseen. McAfee Security toimii iPadilla, mutta se yksinkertaisesti lukitsee tiedostosi suojattuun «holviin», se ei havaitse tai puhdista «viruksia». VirusBarrierin kaltaiset sovellukset saalistavat viruspelkoasi siinä toivossa, että asennat ne lukematta pienellä kirjaimilla. Ja itse asiassa Apple on poistanut VirusBarrierin tästä syystä. Kyllä, jopa McAfee Security toivoo, että olet tarpeeksi peloissasi, ettet ymmärrä, ettei iPadille ole tunnettuja viruksia ja että haittaohjelmia on itse asiassa paljon vaikeampi saada iPadiin kuin PC:hen.

iPad-virushuijaus

Yksi yleisimmistä iPad-huijauksista on iOS Crash Report ja sen muunnelmat. Tässä tietojenkalasteluhuijauksessa verkkosivusto näyttää ponnahdusikkunan, joka ilmoittaa iOS:n kaatumisesta tai iPadista viruksen, ja kehottaa sitten soittamaan numeroon. Toisessa päässä olevat ihmiset eivät kuitenkaan ole Applen työntekijöitä, ja heidän päätavoitteensa on saada sinulle rahaa tai tietoja, joita voidaan käyttää tiliesi murtamiseen.

Väärennetty iOS-virheraportti

Virusten ja haittaohjelmien välinen ero on tärkeä. Virus ei yksinkertaisesti voi replikoida itseään iPadissa, koska se ei voi käyttää tiedostoja tehdäkseen niin. Mutta muut haittaohjelmat yksinkertaisesti huijaavat sinut, käyttäjän, saastuttamaan tietokoneen tai luopumaan henkilökohtaisista tiedoista. Kun saat tällaisen viestin, on parasta sulkea Safari-selain ja käynnistää iPad uudelleen. Jos saat tämän viestin usein, tyhjennä laitteellesi tallennetut evästeet ja verkkotiedot.

  1. Avata asetukset

    Asetukset-kuvake iPadissa

  2. Vieritä alas vasemmalla olevaa valikkoa ja napauta sitten Safari

  3. Vieritä Safarin asetuksissa alas ja napauta Tyhjennä historia ja verkkosivuston tiedot† Sinun on vahvistettava tämä valinta. Sinun on syötettävä aiemmin tallennetut verkkosivustojen salasanat uudelleen, mutta se on pieni hinta, jotta Safari-selaimesi pysyy puhtaana ja suojattuna.

Viesti «Onnittelut Amazon-käyttäjälle»

Jos sinua jatkuvasti pommittavat iPadin verkkoselaimen ponnahdusikkunat, jotka lukitsevat sinut sivulle ja onnittelevat voitosta, olet törmännyt toiseen yleiseen haittaohjelmien muotoon. Yleisin näistä jäljittelee Amazonia ja toivoo houkuttelevansa sinut sisään lupauksella ilmaisesta lahjasta. Kuten Crash Report -huijaus, nämä pop-up-mainosohjelmahuijaukset huijaavat sinut syöttämään henkilökohtaisia ​​tietoja. Voit estää tämän poistamalla verkkohistoriasi ja tietosi. Tämä haittaohjelma sijaitsee verkkovälimuistissasi, joka on dataa, jonka Safari-selain tallentaa nopeuttaakseen verkkosivustoa tallentamalla osia siitä.

Paras suoja on päivitetty iPad

Vaikka jatkuvat iOS-päivitykset saattavat tuntua haitallisilta, helpoin tapa vaarantaa iPad on hyödyntää käyttöjärjestelmän haavoittuvuuksia. Apple ratkaisee nämä ongelmat nopeasti, mutta sinun tulee pysyä ajan tasalla käyttöjärjestelmän päivityksistä. Kun näyttöön tulee viesti uudesta käyttöjärjestelmäpäivityksestä, napauta Myöhemminja liitä sitten iPadisi ennen nukkumaanmenoa. iPad ajoittaa päivityksen tälle yölle, mutta se on liitettävä virtalähteeseen (joko tietokoneeseen tai pistorasiaan), jotta päivitys voidaan ladata ja suorittaa.

Älä riko iPadiasi

On yksi suuri aukko, joka voi johtaa mahdollisiin haittaohjelmatartuntoihin: laitteesi jailbreaking. Jailbreaking on prosessi, jolla poistetaan Applen poistamia suojauksia, jotka estävät sinua asentamasta sovelluksia muualle kuin App Storeen. Tavallisesti sovellus tarvitsee varmenteen ladatakseen, asentaakseen ja suorittaakseen sen laitteellasi. Se saa tämän sertifikaatin Applelta. Jailbreaking ohittaa tämän suojan ja sallii minkä tahansa sovelluksen asentamisen iPadiin. Jos rikot laitteesi, ole erityisen varovainen sen suhteen, mitä asennat siihen, sillä Apple ei ole testannut ja sertifioinut sitä haittaohjelmavapaaksi. Useimmat ihmiset eivät riko iPadiamme. Kun tabletti on saanut enemmän ominaisuuksia, siitä on tullut entistä vähemmän suosittu jailbreak. Suurin osa siitä, mitä voidaan tehdä sovellusten kautta Cydiassa ja muissa kuin Applen sovelluskaupoissa, voidaan nyt tehdä virallisesta App Storesta ladatuilla sovelluksilla.

Onko iPadini siis turvallinen?

Se, että haittaohjelmien on vaikea päästä iPadiin, ei tarkoita, että iPadisi olisi täysin turvassa kaikilta murroilta. Hakkerit ovat hyviä löytämään tapoja häiritä laitteita tai löytää tiensä sisään. Tässä on muutamia asioita, jotka jokaisen tulisi tehdä iPadillaan:

  • Käynnistää Etsi iPadini. Tällä työkalulla voit etälukita iPadin tai jopa pyyhkiä sen kokonaan, jos se katoaa tai varastetaan.
  • Lukitse iPadisi pääsykoodilla. Vaikka nelinumeroisen koodin syöttäminen joka kerta, kun käytät iPadia, saattaa tuntua ajanhukkaa, se on silti paras tapa pitää se turvassa.
  • Sammuta Siri ja ilmoitukset lukitusnäytöltäsi. Siri on edelleen käytettävissä oletuksena, kun iPad on lukittu. Ja Sirin avulla kuka tahansa voi tehdä kaiken kalenterin tarkistamisesta muistutusten asettamiseen. Poista Siri käytöstä iPadin asetusten lukitusnäytössä.

Por Markus