pc 01 hero images 58dda3773df78c51626d4562

Mitä tietää

 • Kun tietokanta on auki Accessissa, valitse Tiedosto > Lähellä > Tietokantatyökalut > Kompakti ja korjaustietokanta.
 • Siirry tietokantaan, jonka haluat pakata ja korjata. Valita Kompakti. Anna pakatun tietokannan nimi. Valitse Tallentaa.
 • Varmista, että pakattu tietokanta toimii oikein, ja poista sitten alkuperäinen tietokanta.

Ajan myötä Microsoft Access -tietokannat kasvavat ja käyttävät tarpeettomasti levytilaa, joten tietokannan tiivistys- ja korjaustyökalu kannattaa käyttää säännöllisesti tietojen johdonmukaisuuden varmistamiseksi. Näin voit tehdä sen Access for Microsoft 365:n, Access 2019:n, Access 2016:n, Access 2013:n ja Access 2010:n kanssa.

Pakata ja korjata Access-tietokanta?

Varmista, että sinulla on ajantasainen tietokannan varmuuskopio ennen kuin aloitat. Pakkaaminen ja korjaaminen on erittäin häiritsevää tietokantatoimintoa ja voi aiheuttaa tietokantavirheitä. Varmuuskopiosta on apua, jos näin tapahtuu.

 1. Jos tietokanta on jaetussa kansiossa, kehota muita käyttäjiä sulkemaan tietokanta ennen kuin jatkat. Jotta voit suorittaa apuohjelman, sinun on oltava ainoa käyttäjä, jolla on tietokanta auki.

 2. Valitse Tiedosto ja valitse Lähellä jos sinulla on tietokanta auki Access-ikkunassa.

 3. Valitse Tietokantatyökalut -välilehti.

 4. Valitse Kompakti ja korjaustietokanta Työkalut-ryhmässä.

  Pakkaa ja korjaa tietokanta Accessissa

 5. The Tietokanta, josta pakata valintaikkuna avautuu. Siirry tietokantaan, jonka haluat pakata ja korjata, ja valitse sitten Kompakti.

  Tietokanta, josta pakata

 6. Kirjoita pakatulle tietokannalle uusi nimi Kompakti tietokanta sisään valintaikkuna ja valitse sitten Tallentaa nuppi.

  Kompakti tietokannan tietojen tallennuspainike

 7. Kun olet varmistanut, että pakattu tietokanta toimii oikein, poista alkuperäinen tietokanta ja nimeä pakattu tietokanta uudelleen alkuperäisen tietokannan nimeksi. (Tämä vaihe on valinnainen.)

Muista, että kompakti ja korjaus luo uuden tietokantatiedoston. Siksi alkuperäiseen tietokantaan käyttämäsi NTFS-tiedoston käyttöoikeudet eivät koske pakattua tietokantaa. Tästä syystä on parasta käyttää käyttäjätason suojausta NTFS-oikeuksien sijaan. Ei ole huono idea ajoittaa varmuuskopioita sekä kompakteja/korjaustoimenpiteitä säännöllisesti. Tämä on erinomainen aktiviteetti sisällytettäväksi tietokannan hallinnan ylläpitosuunnitelmiin.

Miksi pääsytietokantojen pakkaaminen ja korjaaminen?

Access-tietokantojen ajoittainen pakkaaminen ja korjaaminen on tarpeen kahdesta syystä. Ensinnäkin Access-tietokantatiedostot kasvavat ajan myötä. Osa tästä kasvusta voi johtua uuden tiedon lisäämisestä tietokantaan, mutta toinen kasvu johtuu tietokannan luomista väliaikaisista objekteista ja poistettujen kohteiden käyttämättömästä tilasta. Pakkaamalla tietokannan tämä tila otetaan takaisin. Toiseksi tietokantatiedostot voivat vioittua, erityisesti ne, joita useat käyttäjät käyttävät jaetun verkkoyhteyden kautta. Tietokannan korjaaminen korjaa tietokannan vioittumisongelmat ja mahdollistaa käytön samalla kun tietokannan eheys säilyy.

Por Markus