Lifewire Share Image 1741eb1b75f0497c89cf4ba9a56d7aba

Mitä tietää

 • Valitse tyhjä alue kartasta näyttääksesi Karttatyökalut kaavion oikealla puolella ja valitse sitten Kaavion elementit (plus-merkki).
 • Poista . piilottaa kaikki akselit akselit valintaruutu. Voit piilottaa yhden tai useamman akselin viemällä hiiren sen päälle akselit ja Valitse nuoli nähdäksesi luettelon akseleista.
 • Tyhjennä niiden akselien valintaruudut, jotka haluat piilottaa. Valitse niiden akselien valintaruudut, jotka haluat näyttää.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit näyttää, piilottaa ja muokata kolmea pääakselia (X, Y ja Z) Excel-kaaviossa. Selitämme myös lisää korttiakseleista yleisesti. Ohjeet viittaavat Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel for Microsoft 365 ja Excel for Mac.

Piilota ja näytä karttaakselit

Yhden tai useamman akselin piilottaminen Excel-kaaviossa:

 1. Valitse tyhjä alue kartasta näyttääksesi Karttatyökalut kaavion oikealla puolella.

 2. Valitse Kaavion elementitplusmerkki (+), ympäri . avata Kaavion elementit valikosta.

  Kuvakaappaus Karttaelementit-valikosta

 3. Poista . piilottaa kaikki akselit akselit valintaruutu.

  Näyttökaappaus, jossa näkyy Assen-valintaruutu, jota ei ole valittu

 4. Voit piilottaa yhden tai useamman akselin viemällä hiiren sen päälle akselit siihen asti kun näytä oikea nuoli.

 5. Valitse nuoli näyttääksesi luettelon akseleista, jotka voidaan näyttää tai piilottaa kartalla.

  Näyttökuva, joka näyttää akselivaihtoehdot

 6. Tyhjennä niiden akselien valintaruudut, jotka haluat piilottaa.

 7. Valitse niiden akselien valintaruudut, jotka haluat näyttää.

Mikä on akseli?

Excelin tai Google Sheetsin kaavion tai kaavion akseli on vaaka- tai pystyviiva, joka sisältää mittayksiköt. Akselit rajaavat pylväskaavioiden, pylväskaavioiden, viivakaavioiden ja muiden kaavioiden piirtoalueen. Akseli edustaa mittayksiköitä ja tarjoaa viitekehyksen kaaviossa näytettävälle tiedolle. Useimmissa kaavioissa, kuten pylväs- ja viivakaavioissa, on kaksi akselia, joita käytetään tietojen mittaamiseen ja luokitteluun: Pystyakseli: Y tai missä tuhka. Vaaka-akseli: X tai kategoria tuhka. Kaikki kaavion akselit tunnistetaan akselin otsikolla, joka sisältää akselilla näkyvät yksiköt. Kupla-, tutka- ja ympyräkaaviot ovat joitain kaaviotyyppejä, jotka eivät käytä akseleita tietojen esittämiseen.

3D-kartan akselit

Vaaka- ja pystyakselien lisäksi 3D-kaavioissa on kolmas akseli. Z-akseli, jota kutsutaan myös . nimetty toissijainen pystyakseli tai syvyys akselilla, piirtää tiedot kaavion kolmatta ulottuvuutta (syvyyttä) pitkin.

Pystyakseli

Pystysuora y-akseli on tonttialueen vasemmalla puolella. Tämän akselin asteikko perustuu yleensä kaavioon piirrettyihin tietoarvoihin.

Vaaka-akseli

Vaakasuuntainen x-akseli on kaavioalueen alaosassa ja sisältää luokkaotsikot, jotka on otettu laskentataulukon tiedoista.

Toissijainen pystyakseli

Toinen pystyakseli, joka sijaitsee kaavion oikealla puolella, näyttää kahden tai useamman tyyppisiä tietoja yhdessä kaaviossa. Sitä käytetään myös data-arvojen kartoittamiseen. Ilmastokaavio tai klimatogrammi on esimerkki yhdistelmäkaaviosta, joka käyttää toista pystyakselia näyttämään sekä lämpötila- että sadetiedot ajan funktiona yhdessä kaaviossa.

Por Markus