ipad pro 97 58249c045f9b58d5b15d07e0 6710003aa1fb4b078cb752eb0f5e00ea

iPad 2:ssa ei ole Retina-näyttöä. iPad 2:n 9,7 tuuman näytön tarkkuus on 1024 x 768 pikseliä. Näytön pikselien ensisijainen mitta on pikseliä tuumaa kohti tai PPI. iPad 2:n PPI on 132, mikä tarkoittaa, että siinä on 132 pikseliä neliötuumaa kohti. Retina-näyttö debytoi iPad 3:n kanssa, jonka näyttö on samankokoinen ja sen diagonaalimitta on 9,7 tuumaa, mutta 2048 x 1536 pikselin resoluutio antaa sille 264 PPI:n. Applen Retina-näyttö on näyttö, jonka resoluutio on niin korkea, että ihmissilmä ei pysty erottamaan yksittäisiä pikseleitä, kun näyttö on keskimääräisellä katseluetäisyydellä.

Voitko päivittää iPad 2:n Retina-näytöksi?

iPad 2:ta ei voi päivittää Retina-näytöksi. Vaikka Apple vaihtaa näyttöjä halkeileville näytöille, iPad 2:n sisäinen elektroniikka ei tue suurempaa resoluutiota. Apple on lisännyt iPad 2:n vintage- ja vanhentuneiden tuotteiden luetteloon. Apple ei voi enää huoltaa iPadia, jos uusia osia tarvitaan. Kalifornian lakisääteisten vaatimusten vuoksi Applen on tarjottava iPad 2:lle tietty palvelutaso vuoteen 2021 asti.

Missä iPadeissa on Retina-näyttö?

Retina-näyttö pääsi iPadiin vuonna 2012 iPad 3:n kanssa. Alkuperäinen iPad Mini on ainoa Applen tabletti, joka esiteltiin iPad 3:n jälkeen ilman Retina-näyttöä. Tässä on täydellinen luettelo Retina-näytöllä varustetuista iPadeista:

  • iPad 3., 4., 5., 6. ja 7. sukupolvi
  • iPad Air alkuperäinen, 2. ja 3. sukupolvi
  • iPad Mini 2, 3, 4 ja 5. sukupolvi
  • iPad Pro (kaikki mallit)

Apple esitteli True Tone -näytön 9,7 tuuman iPad Pron kanssa. True Tone -näyttö näyttää laajan valikoiman värejä, jotka voivat muuttua ympäristön valon mukaan.

Tarvitsetko Retina-näytön?

Applen korkearesoluutioisten näyttöjen käyttöönotto iPadissa ja iPhonessa aloitti trendin älypuhelin- ja tablettiteollisuudessa. Tabletit ovat nyt saatavilla 4K-näytöillä, mikä on liioittelua tabletissa, jonka halkaisija on alle 20 tuumaa. 4K-tuki videolähdön kautta voi olla hyödyllistä, kun tabletti yhdistetään televisioon tai näyttöön, joka tukee tätä resoluutiota. Silti sinun on pidettävä tablettia edessäsi, jotta saat todellista eroa pienemmässä laitteessa. Useimmat verkkosivustot käyttävät 1024 x 768 resoluutiota, mikä on tärkein syy siihen, miksi alkuperäinen iPad julkaisi sen. Saat saman web-selauskokemuksen iPad 2:lla kuin uudemmalla tabletilla, vaikka uudempi iPad saattaa latautua verkkosivuston nopeammin. Kirjoitus näytölle voi olla hieman tasaisempaa, koska fontti hyötyy korkeammasta resoluutiosta. Vaikka 1024×768-näyttö sopii moniin iPadin tehtäviin, elokuvien suoratoisto ja pelien pelaaminen ovat kaksi aluetta, joilla Retina-näyttö loistaa. iPad 2:n resoluutio on hieman pienempi, 720p, mutta Retina-näytön avulla voit suoratoistaa 1080p-videota Netflixistä. Tätä on vaikea kutsua suureksi ongelmaksi suhteellisen pienen näytön koon vuoksi, mutta ero on havaittavissa. Pelaaminen yleensä osuu tai jää väliin. Kukaan ei valita Retina-näytön puutteesta siirrettäessä karkkia Candy Crush Sagassa, mutta korkeamman resoluution näyttö näyttää varmasti hyvältä pelattaessa kovaa strategiapeliä tai mitä tahansa iPadille saatavilla olevaa erinomaista roolipeliä.

Por Markus