GettyImages 585858169 57c737955f9b5829f470455d

Mitä tietää

 • Helpoin tapa: Käytä näppäimistön muokkausta vaihtaaksesi hiiren tai ohjauslevyn ensisijaisen napsautuksen toissijaiseksi napsautuksella tai hiiren kakkospainikkeella.
 • Tai aseta toissijainen napsautus Magic Mouselle: Järjestelmäasetukset > Hiiri > Osoita ja napsauta > Toissijainen napsautus.
 • ratalevy: Järjestelmäasetukset > ratalevy > Osoita ja napsauta > Toissijainen napsautus > alanuoli; Valitse vaihtoehto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit suorittaa hiiren kakkospainikkeella toimintoja Macissa, jos käytät ohjauslevyä tai jos hiiressäsi ei ole hiiren kakkospainikkeen vaihtoehtoa.

Kuinka napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Macissa näppäimistön muokkauksen avulla

Helpoin tapa napsauttaa hiiren kakkospainikkeella on näppäimistön muokkaaja. Käytä tätä tapaa vaihtaaksesi hiiren tai ohjauslevyn ensisijaisen napsautuksen toissijaiseksi napsautuksella tai hiiren kakkospainikkeella. Tämä temppu toimii kaikkien osoitinlaitteiden kanssa, mukaan lukien hiiret ja ohjauslevyt. Paina ja pidä painettuna klikataksesi oikeaa painiketta Tarkistaa painettuna napsauttamalla hiirtä tai ohjauslevyä MacBookissa.

Aseta toissijainen (oikea) napsautus hiirellä

Control-näppäimen käyttäminen on hyvä asia, mutta voit silti asettaa hiiren käyttämään hiiren oikeaa painiketta. Sinun tarvitsee vain määritellä se.

 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset napsauttamalla . valita Järjestelmäasetukset -kuvaketta Dockissa tai valitsemalla Järjestelmäasetukset -lta Omena valikosta.

 2. Valitse Hiiri asetuspaneeli.

  Hiiren valikko Järjestelmäasetuksissa

 3. Hiiren asetusruudussa on eri käyttöliittymä käytettävän hiiren tyypin mukaan.

  • Jos käytät Apple Magic Mouse -hiirtä, valitse Osoita ja napsauta -välilehti ja valitse sitten Toissijainen napsautus valintaruutu. Toissijainen napsautus -tekstin alla on alanuoli. Valitse alanuoli ja valitse, kumpaa Magic Mouse -hiiren puolta haluat käyttää toissijaiseen napsautukseen. Jäljellä oleva painike määritellään toissijaiseksi painikkeeksi, jota käytetään kontekstiherkkien valikoiden avaamiseen.
  • Kolmannen osapuolen hiirissä on usein joukko hiiriohjaimia, jotka korvaavat Macin sisäänrakennetut hiiriohjaimet. Sinun ei tarvitse käyttää kolmannen osapuolen ohjaimia, vaikka niillä on joskus lisäominaisuuksia. Jos päätät käyttää kolmannen osapuolen ohjaimia, seuraa hiiren asennus- ja määritysohjeita.

  Magic Mouse -asetukset macOS High Sierrassa

Toissijaisen (oikea) -painikkeen määrittäminen Napsauta ohjauslevyä

Voit myös asettaa toissijaisen napsautuksen Macin ohjauslevylle. näin

 1. Käynnistä Järjestelmäasetukset napsauttamalla . valita Järjestelmäasetukset -kuvaketta Dockissa tai valitsemalla Järjestelmäasetukset -lta Omena valikosta.

  Omenavalikon System Preferences -komento

 2. Valitse ratalevy.

  Järjestelmäasetusten ohjauslevy-osio

 3. Valitse Osoita ja napsauta -välilehti Ohjauslevy-ikkunassa ja valitse sitten Toissijainen napsautus valintaruutu.

  Ohjauslevyn asetusruutu macOS High Sierra

 4. Toissijainen napsautus -tekstin alla on alanuoli. Valitse alanuoli ja valitse yksi vaihtoehdoista:

  • Napsauta kahdella sormella
  • Napsauta oikeassa alakulmassa
  • Napsauta vasemmassa alakulmassa

  Lisää-valikko Toissijainen napsautuksen vieressä

Kuinka käyttää toissijaista tai oikeaa hiiren painiketta

Nyt kun olet määrittänyt toissijaisen napsautustoiminnon, voit käyttää tilannekohtaista valikkoa asettamalla kohdistimen kohteen, kuten Finderin kansion, päälle. Napsauta hiiren kakkospainikkeella painamalla hiiren reunaa, jonka olet määrittänyt toissijaiseksi napsautukseksi. Kun valikko tulee näkyviin, vapauta hiiri, painike tai hiiren puoli. Tämän jälkeen voit valita valikon kohdan napsauttamalla hiiren ensisijaista puolta tai painiketta. Jos käytät Magic Mouse -hiirtä, se toimii samalla tavalla, vaikka varsinaista painiketta ei näy. Paina vain Magic Mouse -hiiren sivua, jonka määritit toissijaiseksi puolelle. Saat parhaat tulokset painamalla valitsemasi sivun yläkulmaa. Ohjauslevy toimii samalla tavalla kuin hiiri, mutta tukee myös kahden sormen napautuksen käyttöä hiiren kakkospainikkeella. Jos haluat napauttaa kahdella sormella, napsauta ohjauslevyä alas kahdella sormella ja pidä sormet ohjauslevyllä, kunnes tilannekohtainen valikko tulee näkyviin.

Por Markus