iStock 540839512 59a828a09abed5001112081b

Mitä tietää

 • Käytä Internet-palveluntarjoajan hakutoimintoa löytääksesi oikean palveluntarjoajan.
 • Tee tutkimusta: vertaa suunnitelmia, ota yhteyttä useisiin palveluntarjoajiin ja kysy verkossa.
 • Ilmoitetut nopeudet eivät aina vastaa todellisia nopeuksia. Varmista, että saat videolle vähintään 25 Mbps.

Tässä artikkelissa selitetään tekijät, jotka on otettava huomioon kaapeleiden tai johdon katkaisussa, eikä se aina tarkoita vain televisiotapojen poistamista tai vaihtamista suoratoistovideopakettiin. Joskus raha on tärkeä tekijä. Johdolliset veitset voivat suoratoistaa sisältöä useiden valmistajien televisioihin, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, LG:n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion valmistamiin televisioihin?

Löydä Internet-palvelu ilman kaapelia tai puhelinlinjaa

Monet kotitaloudet ovat löytäneet luovia tapoja leikata kuukausittaisia ​​yleiskustannuksiaan välttämällä suuria kaapeliyhtiöitä tai puhelinpalveluntarjoajia kokonaan Internet-palvelun hankkimisessa. Tekniikan kehittyessä on yhä enemmän tapoja rekisteröityä nopeaan Internet-palveluun ilman, että joudut maksamaan kaapeli- tai puhelinpalvelusta. Aloitaksesi sinun on tiedettävä, mitkä yritykset tarjoavat Internet-palveluita alueellasi. Tämä sisältää usein yhden tai kaksi suurta nimeä, kuten Comcast, AT&T tai Time Warner, sekä pienempiä paikallisia DSL-palvelujen tarjoajia tai jälleenmyyjiä. Ostoksilla käynti ja keskustelu useiden Internet-palveluntarjoajien kanssa voi toimia eduksesi, vaikka vaihtoehtoja olisi vähän, sillä monet Internet-palveluntarjoajat tarjoavat usein tutustumistarjouksia ja/tai alennuksia palveluun vaihtamisesta. Muuten, on hyvä idea suorittaa Internetin nopeustesti varmistaaksesi, että tiedät, kuinka nopea nykyinen nopeus on – ja mitä tarvitset, jos katkaiset johdon. Alkaa:

 1. Käytä Internet-palveluntarjoajan hakutoimintoa selvittääksesi, mitkä yritykset palvelevat aluettasi.

 2. Soita mihin tahansa alueesi palveluntarjoajaan saadaksesi selville, mitä heillä on tarjottavanaan.

 3. Tarkista nykyiseltä palveluntarjoajaltasi, kuinka heidän tarjontaansa verrataan.

Kysy myös asennus- ja laitekustannuksista; kukaan ei halua löytää ylimääräisiä kuluja laskusta ensimmäisen kuukauden asennuksen jälkeen. Ennen kaikkea ota aikaa ja vertaa vaihtoehtojasi huolellisesti ennen kuukausittaisen ISP-tilauksen tilaamista.

Vertaa Internet-palveluiden hintoja

Jotkut suuret teleyritykset ovat tunnettuja periäkseen asiakkailta liikaa peruspalveluista ja laitteista tai jopa johtaneet kuluttajia harhaan piilottamalla sopimuksiinsa ovela porsaanreikiä veloittaakseen palveluistaan, jotka he väittävät olevan ilmaisia. Ennen kuin teet sopimuksen heti, sinun on otettava huomioon muutama kysymys, kun valitset oikean kaapelittoman Internet-palveluntarjoajan:

 • Onko datarajaa? Mitä tapahtuu, jos ylität kuukausittaisen datarajan?
 • Mitä latausnopeuksia on saatavilla?
 • Kuinka luotettava yhteys on?
 • Jos satelliitti on saatavilla alueellasi, edistääkö fyysinen sijaintisi hyvää satelliittivastaanottoa?
 • Mikä sopimuskesto on käytettävissä? Liittyykö palvelun ennenaikaiseen lopettamiseen kuluja?
 • Onko lisäkustannuksia?
 • Nouseeko noteerattu hinta ensimmäisen tutustumisjakson jälkeen?

Kuinka nopea nettini pitäisi olla?

Kustannuksia lukuun ottamatta verkon nopeus on yleensä ratkaiseva tekijä, kun valitaan oikea Internet-palveluntarjoaja ilman kaapelia tai puhelinta. Tämä ei tarkoita sitä, että nopeampi on aina parempi. Itse asiassa monet kotitaloudet eivät tarvitse nopeaa yhteyttä päivittäisiin Internet-tarpeisiinsa. Jos kuitenkin aiot suoratoistaa ääntä tai videota tai pelata verkkopelejä, tarvitset melko nopean yhteyden. Toisaalta, jos aiot ensisijaisesti selata verkkoa ja vastata sähköposteihin, hitaamman yhteyden pitäisi olla hyvä. Jos nopeaa yhteyttä ei ole saatavilla alueellasi ja haluat silti suoratoistaa videota, älä lannistu. Raportit ovat osoittaneet, että jopa 5 Mbps:n nopeus riittää useimpien Netflixin sisällön suoratoistoon. Koska nopeammat yhteydet ovat usein kalliimpia, harkitse tarpeitasi viisaasti ennen Internet-liittymän valitsemista. Muista myös, että mainostetut nopeudet eivät aina vastaa todellisia nopeuksia, joita saat kotona. Ennen rekisteröitymistä kysy mahdolliselta Internet-palveluntarjoajalta, voitko tehdä kotitestin.

Pitäisikö minun ostaa oma modeemi vai reititin?

Nykyaikaiset Internet-palvelut vaativat erikoislaitteita (esim. modeemin), joita tyypillisistä kotitalouksista usein puuttuu. Internet-palveluntarjoajat voivat tarjota tämän laitteen asiakkailleen, mutta siihen sisältyy usein kuukausivuokra. Useimmat Internet-palveluntarjoajat veloittavat 10–20 dollaria kuukaudessa modeemien ja reitittimien vuokraamisesta kuukausittaisen palvelumaksun lisäksi. Muutaman vuoden kuluttua nämä kustannukset voivat nousta satoihin dollareihin. Oman modeemin ja/tai reitittimen ostaminen voi pitkällä aikavälillä maksaa huomattavasti vähemmän ja antaa sinulle vapauden pitää esineet, jos muutat tai vaihdat Internet-palveluntarjoajaa. Vaikka saatat tuntea houkutusta ylihinnoitella modeemi tai reititin, uusimpaan, nopeimpaan tekniikkaan investoiminen voi taata sinulle parhaat Internet-nopeudet ja pitkäkestoinen käyttö. Ennen kuin ostat modeemin tai reitittimen, tarkista Internet-palveluntarjoajaltasi, minkä tyypin tarvitset ja mitä he suosittelevat. Älä pakota vuokraamaan sellaisen Internet-palveluntarjoajaltasi, jos sinun ei tarvitse. lähes kaikki Internet-yhteydet ovat yhteensopivia useiden modeemi- ja reititintekniikoiden ja -merkkien kanssa.

Internet-palvelun löytäminen maaseudulta

Valitettavasti miljoonilla amerikkalaisilla kotitalouksilla ei ole vieläkään monia vaihtoehtoja laajakaistayhteyksien suhteen, etenkään maaseutualueilla. Vain hieman yli 50 prosentilla amerikkalaisista maaseututalouksista on laajakaistayhteys. Eri taloudellisista ja topografisista syistä johtuen laajakaistainternetin tarvittavan infrastruktuurin rakentaminen näille alueille on edelleen vaikeaa. Useat yritykset, kuten HughesNet ja WildBlue, ovat nousseet täyttämään tämän aukon tarjoamalla laajakaistaisen satelliitti-Internetin maaseutualueille. Nämä satelliittipalveluntarjoajat eivät kuitenkaan ole edelleen saatavilla kaikissa paikoissa. Jos et löydä sellaista, kokeile Yhdysvaltain maatalousministeriön maaseudun kehittämisohjelmaa. Sillä on useita apurahaohjelmia, joiden tarkoituksena on tuoda laajakaistayhteys maaseutualueille. Nämä vaativat pitkän hakuprosessin ja niillä on rajoitetut vuosibudjetit, mutta ne voivat olla täydellinen ratkaisu tietyissä osissa maata. Google on käynnistänyt Loon-projektinsa lähettääkseen nopean internetin pintaan kehittyneillä ilmapalloilla, mutta nämä jäävät todennäköisesti prototyyppivaiheeseen vielä useita vuosia. Tämän seurauksena maaseututalouksilla on rajalliset vaihtoehdot.

Entä jos tarvitsen kotipuhelimen?

Älä anna kotipuhelimen tarpeen estää sinua katkaisemasta kaapelia ja vaihtamasta vain Internetiä käyttävään sopimukseen. Voice over Internet Protocol- tai VoIP-tekniikan ansiosta puhelin on nyt mahdollista yhdistää Internetiin ja käyttää sitä samalla tavalla kuin lankapuhelinta. Markkinoilla on kymmeniä VoIP-palveluntarjoajia, mutta kuten missä tahansa tekniikassa, on selkeitä poikkeavuuksia. Skypellä on tilaus, jonka avulla voit vastaanottaa ja soittaa puheluita tietokoneen tai mobiililaitteen kautta, kun taas VoIP-palveluntarjoajat, kuten Ooma ja Vonage, mahdollistavat oikean kotipuhelimen käytön. Kuten mikä tahansa apuohjelma, tee tutkimusta ennen sitoutumista. Pienellä suunnittelulla pääsee pitkälle.

Por Markus