woman using digital tablet on bed 760250981 5b8460bec9e77c005744bba4 scaled

iPadin kotipainike on pieni, pyöreä painike iPadin pohjassa. Se on myös ainoa painike tabletin etuosassa. Kotipainikkeen pääasiallinen käyttötarkoitus on viedä sinut aloitusnäyttöön, jossa kaikki sovelluskuvakkeet sijaitsevat. Jos olet tietyssä sovelluksessa, voit poistua sovelluksesta ja paljastaa aloitusnäytön painamalla kotipainiketta. Mutta on monia muita iPad-toimintoja, jotka aktivoidaan Koti-painikkeella. Tämä artikkeli koskee iPad-malleja aina 3. sukupolven iPad Prota asti, joissa ei ole Koti-painiketta.

Koti-painike on porttisi Siriin

Siri on Applen ääniohjattu henkilökohtainen avustaja. Se voi suorittaa monia tehtäviä, kuten etsiä lähellä olevia ravintoloita, asettaa hälytyksiä ja avata sovelluksia. Aktivoi Siri pitämällä Koti-painiketta painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes kuulet kaksi piippausta. Näytön alareunassa vilkkuu moniväristen viivojen näyttö, mikä osoittaa, että Siri on valmis kuuntelemaan komentojasi.

Vaihda nopeasti sovellusten välillä tai sulje sovelluksia

iPadilla on tapoja avata sovelluksia paljon nopeammin kuin etsiä oikeaa kuvaketta sivulta sivulta. Nopein tapa palata äskettäin käyttämääsi sovellukseen on käynnistää moniajo-näyttö kaksoisnapsauttamalla kotipainiketta. Tämä näyttö näyttää kaikkien viimeksi avattujen sovellusten ikkunat. Voit vaihtaa sovellusten välillä liu’uttamalla sormeasi edestakaisin ja napauttamalla sovellusta avataksesi sen. Jos se on yksi viimeksi käytetyistä sovelluksista, se saattaa edelleen olla muistissa ja jatkaa siitä, mihin jäit. Voit myös sulkea sovelluksia tältä näytöltä pyyhkäisemällä sormella ylös näytön yläreunaan. Kuten missä tahansa iPadin näytössä, voit palata aloitusnäyttöön napsauttamalla Koti-painiketta uudelleen.

Moniajo iOS 12:ssa

Ota kuvakaappaus iPadistasi

Voit ottaa kuvakaappauksen iPadistasi painamalla Sleep/Wake-painiketta ja Koti-painiketta samanaikaisesti. Näyttö vilkkuu ja kameran ääni kuuluu, kun iPad ottaa kuvan.

iPad-näyttöön kohdistettu, korostettuna laitteen oikeassa yläkulmassa oleva Sleep/Wake-painike ja alhaalla keskellä oleva Koti-painike

Aktivoi Touch ID

Jos sinulla on uusi iPad (eli iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4 tai uudempi), Koti-painikkeessasi on myös sormenjälkitunnistin. Kun olet määrittänyt Touch ID:n iPadiin, voit tehdä sormella monia asioita, kuten avata iPadin lukitusnäytöstä antamatta salasanaa ja vahvistaa, että haluat ostaa jotain sovelluskaupasta.

ipad touch id, suojaus

Luo pikakuvake Koti-painikkeella

Yksi temppu, jonka voit tehdä iPadilla, on luoda esteettömyyspikakuvake Koti-painikkeella. Voit käyttää tätä kolmen napsautuksen pikakuvaketta lähentääksesi näyttöä, kääntääksesi värejä tai saada iPadin lukemaan näytöllä olevan tekstin. Näin määrität sen.

 1. Käynnistä Asetukset-sovellus.

  iPadin Asetukset-sovellus

 2. Napauta Kenraali vasemmassa valikossa.

  Yleinen otsikko iPadin asetuksissa

 3. Valitse Esteettömyys.

  Esteettömyysasetus iPadissa

 4. Napauta Esteettömyyspikakuvake.

  Esteettömyyspikakuvakeasetus iPadissa

 5. Napauta vaihtoehtoja, jotka haluat pikakuvakkeen aktivoivan. Valintamerkit tarkoittavat, että ne ovat päällä.

  Poista esteettömyyspikakuvake käytöstä iPadissa

 6. Kun olet valinnut haluamasi pikakuvakkeet, aktivoi ne napsauttamalla nopeasti Koti-painiketta kolme kertaa peräkkäin.

FAQ

 • Missä on iPadin Koti-painike?

  Apple on poistanut kotipainikkeen käytöstä iPad Prossa vuodesta 2018 lähtien, ja pian sen jälkeen tulevat iPad Air ja iPad mini. Vain lähtötason iPadissa on fyysinen aloituspainike vuodesta 2021 alkaen. Koti-painikkeella voit edelleen tehdä kaikki asiat, joita teit ennen; vain sinä teet ne nyt eri tavalla.

 • Kuinka otat kuvakaappauksen iPadilla ilman Koti-painiketta?

  Voit ottaa kuvakaappauksen iPadillasi, vaikka siinä ei olisi Koti-painiketta. paina Nykyinen ja Ääni kovemmalle samanaikaisesti, kunnes kuulet kameran sulkimen napsahduksen.

 • Miten toimin iPadin kotipainikkeen kanssa, joka ei toimi?

  Jos olet jo yrittänyt käynnistää iPadin uudelleen, mutta se ei auttanut, on aika viedä se Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan korjauspalveluun. Sillä välin käytä Assistive Touchia määrittääksesi kiertotavan, jotta voit käyttää iPadia, kunnes se korjataan.

Por Markus