xbox360 56a339a63df78cf7727c6ba0 scaled

Xbox 360:n taaksepäin yhteensopivuuden ansiosta on mahdollista pelata kaikkia alkuperäisen Xboxin parhaita pelejä uudemmalla järjestelmällä. Jos Xbox-pelisi eivät toimi Xbox 360:ssa, kiintolevyltä saattaa puuttua tärkeitä tiedostoja, jotka mahdollistavat taaksepäin yhteensopivuuden. Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkia Xbox 360 -järjestelmiä, mukaan lukien alkuperäiset ja Xbox Slim -mallit. On myös mahdollista pelata Xbox 360 -pelejä Xbox Onella. Xbox One voi myös käyttää alkuperäisiä Xbox-pelejä.

Taaksepäin yhteensopivuusongelmia Xbox 360:n kanssa

Xbox 360 -kiintolevy käyttää erityistä osiota Xbox-pelien pyörittämiseen. Xbox 360 -yhteensopivuusongelmia ilmenee yleensä, kun vaihdat Xbox 360 -kiintolevyn. Jos käytät konsolia tai ostit sen kunnostettuna, kiintolevy on saatettu vaihtaa ennen sen ostamista. Tämä on yleinen ongelma, josta eBaysta ostavat pelaajat ilmoittavat. Tienatakseen enemmän rahaa jotkut eBay-myyjät ostavat halpoja konsoleita virallisilla 20 Gt:n kiintolevyillä Microsoftilta ja korvaavat ne suuremmilla kannettavien tietokoneiden kiintolevyillä. Tällä tavalla he voivat myydä ne halvemmalla kuin saman kokoinen virallinen asema olisi ja silti tuottaa voittoa. Vaikka nämä hakkeroidut kiintolevyt toimivat aivan kuten virallinen asema, useimmilta niistä puuttuu Xbox-pelien suorittamiseen tarvittava osio. Jos haluat päivittää konsolisi kiintolevyn, sinun on ostettava viralliset Xbox-tarvikkeet vakiintuneilta jälleenmyyjiltä.

Xbox 360 Slim ja muut mallit

Alkuperäiset Xbox-pelit toimivat Xbox 360 Slimissä ja muissa malleissa, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: 360 Slimin 4 Gt:n versio ei ole taaksepäin yhteensopiva. 4 Gt Slimissä ei itse asiassa ole kiintolevyä, joten sinun on asennettava se oikealla osiolla pelataksesi alkuperäisiä Xbox-pelejä.

Xbox 360- ja Xbox-yhteensopivuusluettelo

Vaikka lähes kaikki alkuperäiset Xbox-pelit ovat yhteensopivia 360:n kanssa, on muutamia poikkeuksia. Microsoft on julkaissut täydellisen luettelon Xbox 360:ssa toimivista Xbox-peleistä. Jos et näe peliä, jota haluat pelata luettelossa, olet epäonninen. Vaikka Xbox 360 on taaksepäin yhteensopiva, se ei voi muodostaa yhteyttä Xbox-verkkoon pelatessaan Xbox-pelejä. Tämä johtuu siitä, että Xbox-verkkotuki alkuperäiselle Xboxille on lopetettu. Alkuperäiset Xbox- ja Xbox 360 -konsolit ovat aluekohtaisia, joten Yhdysvalloissa valmistetuilla järjestelmillä ei voida pelata kaikkia muissa maissa julkaistuja pelejä.

Por Markus