businessman cloud computing sending storage boxes on conveyor belt from desktop computer to cloud 511823383 57e473e15f9b586c35df928a 81ebe13cd6b54620a9484aec93afe4f5

Pilvitallennus on tiedostojen tallennusta pilvessä (online). Sen sijaan, että säilyttäisit tiedostot paikallisella kiintolevyllä, ulkoisella kiintolevyllä tai flash-asemalla, voit tallentaa ne verkkoon. Pilvitallennuspalvelujen käyttämiseen on useita syitä. Paikallisilta kiintolevyiltäsi saattaa olla loppumassa levytila, jolloin voit käyttää pilveä lisätallennustilana. Jos haluat suoratoistaa musiikkikokoelmaasi missä tahansa, käyttää työtiedostojasi kotona, jakaa helposti lomavideoita jne., voit ladata tiedostosi verkossa pilvitallennuspalveluun. Toinen syy käyttää pilvitallennustilaa on, jos haluat pitää tärkeät tiedostot turvassa salasanan ja salauksen takana. Lyhyesti sanottuna pilvitallennus ei ole hyödyllistä vain varmuuskopioinnissa, vaan myös turvallisuuden ja mahdollisuuden jakaa tiedostoja helposti muiden kanssa tai käyttää niitä itse mistä tahansa: puhelimesta, tabletista tai mistä tahansa muusta tietokoneesta.

Kuinka pilvitallennus toimii

Kun lataat tiedoston Internetiin ja tiedosto pysyy siellä pidemmän aikaa, sitä pidetään pilvitallennustilana. Yksinkertaisin pilvitallennustyyppi on ladata jotain palvelimelle ja halutessasi noutaa se uudelleen. Hyvämaineinen pilvitallennuspalvelu suojaa tiedostoja salauksen takana ja vaatii salasanan päästäksesi tiedostoihin. Yleensä pilvitallennustili voidaan suojata myös kaksivaiheisen todennuksen takana, joten jokaisen, joka haluaa päästä käsiksi tiedostoihisi, täytyy tietää salasanan lisäksi toinen koodi, joka lähetetään puhelimeesi kirjautumispyynnön mukana. Useimmat pilvitallennuspalvelut mahdollistavat kaikentyyppisten tiedostojen lataamisen: videoita, kuvia, asiakirjoja, musiikkia tai mitä tahansa muuta. Jotkut rajoittuvat kuitenkin hyväksymään vain tietyntyyppisiä tiedostoja, kuten vain kuvia tai musiikkia. Pilvitallennuspalvelut ovat yleensä melko selkeitä siitä, mikä on sallittua ja mikä ei. Eri pilvitallennuspalvelujen avulla voit ladata tiedostoja online-tilillesi eri tavoin. Jotkut tukevat vain selaimen sisäisiä latauksia, mikä tarkoittaa, että sinun on kirjauduttava pilvitallennuspalvelun verkkosivustolle tietojen lataamista varten, mutta useimmissa on työpöytäsovelluksia, jotka helpottavat tiedostojen lataamista yksinkertaisella vedä ja pudota -ominaisuuden avulla. palvelua. Useimmat tukevat myös kuvien ja videoiden lataamista puhelimestasi. Harvempia ovat torrent-pilvitallennuspalvelut, jotka ovat online-torrent-asiakkaita, joiden avulla voit ladata torrentteja selaimestasi ja myös tallentaa tiedostosi online-tilillesi suoratoistoa tai latausta varten. Kun tiedostosi on tallennettu verkkoon, riippuen palvelun toiminnasta, saat ominaisuudet muun muassa suoratoistaa videoita ja musiikkia, käyttää tiedostoja mobiililaitteeltasi, jakaa tiedostoja helposti muiden kanssa jaettavaksi erityisen linkin kautta. tiedostot takaisin tietokoneellesi, poista ne vapauttaaksesi tilaa tililtäsi, salaa ne niin, että palvelu ei näe niitä ja paljon muuta.

Cloud Storage vs Cloud Backup

Pilvitallennus ja pilvivarmuuskopiointi sekoittuvat helposti. Molemmat toimivat samalla tavalla ja niillä on samanlainen lopputulos: tiedostot tallennetaan verkkoon. Mutta näiden palvelujen käyttämiseen on kaksi täysin erilaista syytä, ja on tärkeää tietää, miten ne eroavat toisistaan, jotta tiedät kumman valita omaan tilanteeseen. Pilvitallennus on valikoiva varmuuskopiointimenettely, jossa voit valita, mitkä tiedostot tallennetaan verkossa ja lähettää ne sitten online-tilillesi. Kun poistat tietokoneeltasi tiedoston, jonka olet varmuuskopioinut verkossa, tiedosto on edelleen pilvitallennustililläsi, koska sitä ei ole enää liitetty tietokoneeseesi. se on vain yksi verkkoon lataamasi tiedosto. Pilvivarmuuskopiointi on, kun asennat ohjelman tietokoneellesi ja käsket sitä varmuuskopioimaan tietyt tiedostot verkossa. Varmuuskopiointipalvelu menee pilvitallennusta pidemmälle ja lataa myös tiedostoon tekemäsi muutokset, jotta nykyinen versio tallennetaan aina verkkoon. Toisin sanoen, jos poistat tiedoston tietokoneeltasi, se voidaan poistaa myös online-varmuuskopiointitililtäsi, ja jos muutat tiedostoa tietokoneellasi, myös online-versio vaihtuu. Varmuuskopiointipalvelu on hyvä, jos haluat aina varmuuskopioida suuren määrän tiedostoja verkossa. Jos tietokoneesi yhtäkkiä lakkaa toimimasta, voit palauttaa kaikki tiedostot uudelle tietokoneelle tai kiintolevylle, jolloin saat samat kopiot kuin viime kerralla, kun varmuuskopiointiohjelma tallensi tiedostot verkkoon. Pilvitallennuspalvelu on vähemmän käytännöllinen aina saatavilla olevana varmuuskopiointiratkaisuna ja hyödyllisempi tapa varmuuskopioida tiettyjä tiedostoja, joita haluat käyttää mistä tahansa tai jakaa muiden kanssa. Pilvitallennustilillä olevat tiedostoversiot ovat samat kuin lataamasi versiot riippumatta siitä, oletko muuttanut niitä tietokoneellasi. Kuten online-varmuuskopioiden yhteydessä, voit silti ladata tiedostot uudelleen tarvittaessa, esimerkiksi jos tietokoneesi kaatuu.

Esimerkkejä henkilökohtaisista pilvitallennusvaihtoehdoista

Vaikka pilvitallennuspalveluntarjoajia on monia, joitain tunnetuimmista on lueteltu alla.

 • Google Drive on pilvitallennustila, joka on suunniteltu toimimaan saumattomasti Googlen tuotteiden kanssa. Saat 15 Gt ilmaista verkkotallennustilaa Google Drivessa Google-kuvien, musiikin, videoiden, sähköpostien ja muiden tiedostojen, kuten Google-dokumenttien, -taulukoiden, -esitysten, -piirustusten, -lomakkeiden ja Jamboard-tiedostojen, tallentamiseen. Voit päivittää Google Oneen saadaksesi lisää tilaa. Voit valita 100 Gt, 200 Gt tai 2 Tt tasoista.
 • Microsoft OneDrive on Microsoftin versio pilvitallennuspalvelusta. Käyttäjät saavat 5 Gt ilmaista tilaa jokaiselle tiedostotyypille, ja Google Driven tavoin OneDrive toimii saumattomasti Microsoftin tuotteiden, kuten Outlook Mail, kanssa.
 • Apple iCloud on Applen pilvitallennuspalvelu, joka on kaikkien Applen käyttäjien saatavilla riippumatta siitä, onko sinulla Mac, iPhone, iPad tai iPod touch. Voit saada 5 Gt ilmaiseksi, mutta voit ostaa lisää. Kuten online-varmuuskopiointipalvelua, iCloudia voidaan käyttää automaattisesti varmuuskopioimaan puhelimesi kuvat, sähköpostit ja paljon muuta.
 • Dropbox antaa käyttäjilleen 2 Gt ilmaiseksi ja antaa sinun käyttää tiedostoja verkosta, työpöydältäsi tai mobiililaitteeltasi. Dropbox Plus tai Professional voidaan ostaa vähintään 1 Tt:n verkkotallennustilaksi. Siellä on myös Dropbox-liiketoimintasuunnitelmia.

Kuinka valita oikea pilvitallennuspalvelun tarjoaja

Lukuisat pilvitallennuspalvelujen tarjoajat haluavat yrityksesi, joten voi olla hämmentävää tietää, kumman valita. Harkitse useita tekijöitä ennen kuin valitset online-pilvivarmuuskopiopalvelun.

 • Turvallisuus: Tietosi on salattava, jotta ne pysyvät yksityisinä. Jos olet huolissasi siitä, että palvelu itse voi käyttää tiedostojasi ja nähdä kaikki varmuuskopiotietosi, valitse palvelu, jossa on nollatietosalaus.
 • Hinta: Kustannukset määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon tilaa odotat tarvitsevasi. Monet palvelut tarjoavat kokeilujakson tai ilmaisen tallennustilan, jotta voit kokeilla niiden ominaisuuksia.
 • Yhteensopivuus: Päästäksesi pilvitietoihisi puhelimellasi, sinun on valittava pilvitallennuspalvelun tarjoaja, joka tukee sitä. Valitse myös palvelu, joka hyväksyy ne tiedostotyypit, jotka haluat tallentaa verkossa, kuten musiikin tallennuspalvelu, jos tallennat musiikkia verkossa.
 • Toiminnot: Tietäen, mitä ominaisuuksia pilvitallennuspalvelusi tukee, on tärkeää valita sinulle sopiva. Parhaiden ilmaisten pilvitallennuspalvelujen vertailu voi auttaa sinua valitsemaan joidenkin parempien välillä. Tee lisäksi tutkimusta yrityksen verkkosivustoilta nähdäksesi, mitä ne tarjoavat, kuten tukevatko ne mediatiedostojen suoratoistoa verkkosivustostaan ​​tai mobiilisovelluksestaan, jos tarvitset sitä.
 • Helppokäyttöinen: Pilvessä olevien tiedostojen lähettämisen ja käyttämisen tulee olla selkeää ja helposti ymmärrettävää. Jos haluat tehdä tämän työpöydältäsi, varmista, että se on yksinkertaista eikä jätä sinua raapimaan päätäsi joka kerta, kun haluat heittää tiedostoja pilvitallennustilille. Jos se ei ole helppokäyttöinen, katso muualta.
 • Luotettavuus: Jos pilvitallennuspalvelu suljetaan, saatat menettää kaikki tietosi. Valitse yritys, jonka odotat antavan käyttäjilleen oikeudenmukaisen varoituksen, jos he sulkevat ovensa, tai ainakin tarjoavan sinulle tavan siirtää tietosi muualle. Pitkään käytössä olleet tai hyvin tunnetut pilvitallennuspalvelut ovat: todennäköisesti todennäköisemmin auttaa, jos he päättävät lopettaa yrityksen, mutta sinun on luettava pienellä tekstillä, jotta näet heidän todelliset käytännöt.
 • Kaistanleveys: Jos olet ahkera käyttäjä, sinun tulee miettiä myös kaistanleveyden rajoituksia. Jotkut pilvitallennuspalvelut rajoittavat sitä, kuinka paljon dataa voi virrata tilillesi ja/tai tililtäsi päivittäin tai kuukausittain. Jos aiot saada asiakkaat, työntekijät tai perheenjäsenet tai ystävät lataamaan suuria videoita tai monia muita tiedostoja kuukauden aikana, varmista, että kaistanleveysrajoitus ei ole sinulle kohtuuton.

FAQ

 • Onko pilvitallennus turvallista?

  Kyllä, kunhan käytät hyvämaineista pilvipalvelua. Tietoturva on yksi monista tekijöistä, jotka on otettava huomioon, kun punnitaan pilvitallennustilan etuja ja haittoja.

 • Kuinka paljon pilvitallennus maksaa?

  Monilla pilvitallennuspalveluilla on ilmaisia ​​vaihtoehtoja tietyn datamäärän tallentamiseen. Jotkut pilvitallennuspalvelut tarjoavat premium-tilaustasoja maksimaalisen tallennustilan lisäämiseksi. Useimmille kuluttajille ilmaiset pilvitallennuspaketit riittävät.

 • Mikä pilvitallennus on paras?

  Google Drive tai Dropbox riittää, jos haluat tallentaa muutaman gigatavun asiakirjoja ja valokuvia. Jos haluat tallentaa paljon tietoja, joihin tarvitset jatkuvan ja nopean pääsyn, sinun kannattaa ehkä tehdä tutkimusta eri palveluntarjoajista.

Por Markus