family with grandparents doing facetime with ipad 547567075 5be04ea346e0fb00511c5186

OTT tarkoittaa over-the-top ja tarkoittaa «lisäarvoa». Suurin osa meistä on käyttänyt OTT:n palveluita tietämättään. Yksinkertaisesti sanottuna OTT viittaa palveluun, jota käytät palveluntarjoajasi verkkopalveluiden kautta.

OTT:n palvelut

Tässä on esimerkki käsitteen ymmärtämiseksi paremmin: sinulla on 4G-datasopimus matkapuhelinoperaattorin kanssa, josta ostit älypuhelimen ja joka tarjoaa sinulle matkapuhelin- ja tekstiviestipalvelun. Soita sitten halvempia ja ilmaisia ​​puheluita ja tekstiviestejä 4G-verkon kautta Skypen tai muun VoIP-palvelun avulla. Skype on OTT-palvelu.

Käytä Internetiä haluamallasi tavalla

OTT-palveluun käytetyllä verkkopalveluntarjoajalla ei ole määräysvaltaa, oikeuksia, velvollisuuksia eikä vaatimuksia jälkimmäiseen. Verkkosiirtotie kuljettaa vain IP-paketit lähteestä määränpäähän. He saattavat olla tietoisia paketeista ja niiden sisällöstä, mutta eivät voi tehdä asialle paljon, joten VoIP on vaihtoehto kalliille puheluille. Periaatteessa soittaja ei maksa kiinteästä puhelinlinjasta, kuten perinteisessä puhelussa, vaan käyttää olemassa olevaa Internetiä ilman sitoumusta tai vuokraa. Älypuhelimet ovat mullistaneet OTT-palvelut, nimittäin puhe- ja videopalvelut langattomissa verkoissa, koska näissä laitteissa on multimedia- ja edistykselliset viestintäominaisuudet.

Ilmaiset ja edulliset puhelut ja tekstiviestit VoIP:n avulla

Monien etujensa joukossa VoIP mahdollistaa kommunikaattorien säästämisen puheluissa ja tekstiviesteissä. Palvelujen avulla voit soittaa ilmaisia ​​puheluita ja lähettää ilmaisia ​​tekstiviestejä älypuhelimellasi taustaverkon kanssa.

Internet-TV

OTT on myös ollut vektori Internet-TV:n eli IPTV:n leviämisessä, videoiden ja televisiosisällön laillisessa jakelussa Internetissä. Nämä video-OTT-palvelut hankitaan verkossa sivustoilta, jotka tarjoavat jatkuvaa ja jatkuvaa videosisältöä.

Mitä verkkopalveluntarjoajat tekevät?

Telecom on menettänyt satoja miljoonia dollareita tuloja VoIP OTT -operaattoreille, pois lukien video- ja muut OTT-palvelut. Verkkopalveluntarjoajat tietysti vastaavat. Olemme nähneet reaktioita aiemmin, ja heidän verkkoihinsa on asetettu rajoituksia. Esimerkiksi kun Applen iPhone julkaistiin, AT&T asetti rajoituksen VoIP-palveluille verkossaan. Käyttäjien ja FCC:n painostuksen jälkeen he lopulta poistivat rajoituksen. Onneksi emme nyt näe monia noista rajoituksista. Puhelinyhtiöt ovat ymmärtäneet, etteivät he pysty taistelemaan tätä taistelua ja he saattavat joutua tyytymään hyvien yhteyksien tarjoamiseen OTT-palveluita käyttäville käyttäjille. Joillakin verkkopalveluntarjoajilla on jopa oma OTT-palvelu (joka ei todellakaan ole OTT, vaan vaihtoehto sille), joka tarjoaa asiakkailleen edulliset hinnat. Nyt jotkut käyttäjät menevät täysin ulottumattomiin. He käyttävät OTT-palveluita, kuten puheluita, tekstiviestejä ja videoiden suoratoistoa – Wi-Fi-hotspotissa. Ota siis OTT-palveluista kaikki irti käyttäjänä. Et riskeeraa mitään, sillä markkinadynamiikka viittaa siihen, että kuluttajien asiat vain paranevat.

Por Markus