What is an apple Id 1994330 5054a4ff973f4a53b66ba273766a5067

Apple ID on sekä iTunes-tilisi että iCloud-tilisi kirjautumistunnus. Se on periaatteessa yhdestä paikasta kaikki Applen tuotteet. Se sisältää Apple.comin digitaalisen musiikin, elokuvan ja sovelluskaupoissa tehtyjen ostosten sekä fyysisten tuotteiden maksu- ja toimitustiedot. Se sisältää henkilökohtaiset tietosi, salasanasi ja tietoturvasi, ja se tallentaa myös kaikki tilauksesi ja sovelluksen sisäiset ostoksesi App Storessa.

Mikä sitten on sekaannusta? Kun Apple muutti iTunesin kautta iPodilla toistettavaa musiikkia myyvästä yrityksestä älypuhelimia ja tabletteja myyvään yritykseen, kirjautuminen näihin tuotteisiin «iTunes-tilillä» ei vain ollut järkevää. Joten iTunes-tili nimettiin uudelleen Apple ID:ksi. Apple ID:tä käytetään kaikissa Applen tuotteissa iPhonesta iPadiin Maciin Apple TV:hen. Jos sinulla on jokin näistä laitteista, sinua pyydetään kirjautumaan sisään tai luomaan Apple ID laitteen käyttöä varten.

Tarvitset vain yhden Apple ID:n. Kokemus on vielä parempi, jos käytät samaa Apple ID:tä kaikissa laitteissa. Voit ladata iPhonellasi ostettuja sovelluksia iPadiin, ja joistakin sovelluksista voit jopa ladata Apple TV -version. Ja vaikka sinua kehotetaan kirjautumaan sisään iCloudiin erikseen, se on sama kuin Apple ID. Sen lisäksi, että käytät iCloudia Macin, iPhonen tai iPadin kanssa, voit myös rekisteröityä osoitteessa icloud.com käyttääksesi muun muassa Pages-, Number-, Keynote-, Notes- ja Find My iPhone/iPad -versioita.

 

Miksi meidän on kirjauduttava sisään sekä Apple ID:hen että iCloudiin?

Vaikka voi tuntua hämmentävältä kirjautua sisään sekä Apple ID:hen että iCloudiin iPadillasi, se on itse asiassa aika siisti ominaisuus. Sen avulla voit jakaa iCloud-tilin puolisosi kanssa, jotta molemmat voivat käyttää iCloud Photo Libraryä ja muita pilviominaisuuksia pitäen Apple ID:n erillään.

 

Mitä perhejako on?

Perhejako on tapa yhdistää Apple ID:t yhdeksi yksiköksi. Tämä antaa vanhemmille enemmän hallintaa siihen, mitä sovelluksia heidän lapsensa lataavat, ja voivat jopa pyytää lasta lataamaan sovelluksen ja näyttämään valintaikkunan vanhemman laitteessa latauksen hyväksymiseksi. Lisäksi monet sovellukset antavat minkä tahansa perhetilin Apple ID:n ladata sen oston jälkeen. Tarvitsetko perhejakoa? Monet perheet käyttävät yksinkertaisesti samaa Apple ID:tä kaikissa laitteissaan. iPadin lapsiturvallisuus on riittävän helppoa muun muassa sovellusten lataamisen rajoittamiseksi. Ja sama Apple ID kuin kumppanisi tekee sovellusten, musiikin, elokuvien jne. jakamisesta paljon helpompaa. Tämä voi olla hieman hämmentävää, koska se pyytää sinua kirjautumaan sisään laitteellesi päästäksesi App Storeen ja iTunesiin, ja pyytää sinua myös kirjautumaan sisään iCloudiin. Mutta vaikka voit kirjautua sisään jokaiseen erikseen, käytät samaa Apple ID -tiliä molemmille.

 

Apple ID -salasanan vaihtaminen

On aina hyvä idea vaihtaa salasanasi säännöllisesti, varsinkin jos yritys, jonka kanssa harjoitat liiketoimintaa, on joutunut hakkeroinnin uhriksi. Voit hallita tiliäsi Applen Apple ID -sivustolla. Napsauta vain Luo uusi salasana kytkin. Salasanan vaihtamisen lisäksi voit myös vaihtaa turvakysymyksesi ja määrittää kaksivaiheisen todennuksen. Jos haluat tehdä muutoksia tiliisi, sinun on vastattava alkuperäisiin turvakysymyksiisi henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

 

FAQ

  • Mikä on Apple ID:n vähimmäisikä?

    Alle 13-vuotiaat eivät voi luoda omaa Apple ID:tä. Perhejaon isäntä aikuinen voi luoda Apple ID:n lapselle.

  • Mikä on Apple ID -näyte?

    Riippuen siitä, milloin loit Apple ID:si, se päättyy @icloud.com, @me.com tai @mac.com. Joillakin ihmisillä, jotka ovat saaneet Apple ID:nsä ennen vuotta 2008, saattavat olla kaikki kolme. Osa ennen sen valitsit, kun hankit alun perin Apple ID:si.

  • Mikä on Apple ID -vahvistuskoodi?

    Apple suosittelee kaksivaiheisen todennuksen ottamista käyttöön Apple ID:lle ylimääräisenä suojauskerroksena. Kun määrität sen, osoitat luotettuja laitteitasi. Kun käytät Apple ID:täsi ostoksen tekemiseen, sinua pyydetään antamaan luotetulle laitteellesi lähetetty vahvistuskoodi.

Por Markus