001 macos big sur compatibility 53b19c3e0e0b41e3b19b07f1226e3a05

Jos harkitset siirtymistä macOS Big Suriin, varmista, että Macisi kestää sen. Vaikka Big Sur on yhteensopiva monien Macien kanssa, kaikki mallit eivät tue sitä. Näytämme sinulle, kuinka voit tarkistaa, onko Macisi yhteensopiva Big Surin kanssa ja mitä tehdä, jos se on liian vanha päivittämiseen. Tarvitset 35,5 Gt vapaata tallennustilaa päivittääksesi Big Suriin macOS Sierrasta tai uudemmasta. Jos olet päivittämässä aiemmasta macOS-julkaisusta, tarvitset jopa 44,5 Gt vapaata tilaa.

Mitkä Macit ovat yhteensopivia Big Surin kanssa?

Jos Macisi julkaistiin vuonna 2015 tai myöhemmin, se on yhteensopiva. Onneksi Apple listaa verkkosivustollaan kätevästi kaikki Mac-mallit, jotka ovat yhteensopivia macOS 11 Big Surin kanssa. Tässä on koko lista:

 • MacBook (2015 tai uudempi)
 • MacBook Air (2013 tai uudempi)
 • MacBook Pro (loppuvuosi 2013 tai uudempi)
 • Mac mini (2014 tai uudempi)
 • iMac (2014 tai uudempi)
 • iMac Pro (2017 tai uudempi)
 • Mac Pro (2013 tai uudempi)

Onko Macini liian vanha Big Surille?

Jos Macisi ei ole yksi yllä luetelluista malleista, se on luultavasti liian vanha päivittämään Big Suriin. Jos et kuitenkaan ole varma, mikä malli sinulla on, on helppo tapa tarkistaa.

 1. Klikkaa omena-kuvake näytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valita Tietoja tästä Macista.

 3. Löydä mallitiedot kohdasta Yleiskatsaus-välilehti (Huomaa: alla oleva kuvakaappaus on otettu MacBook Airilla, jossa on macOS Catalina).

  Yleiskatsaus-välilehti kohdassa Tietoja tästä Macista.

Jos Macisi on liian vanha päivittämään Big Suriin, saat todennäköisesti ilmoituksen App Storesta tai asennusohjelmasta, kun yrität ladata sen. Tässä tapauksessa saatat haluta käyttää vanhempaa macOS-versiota. On suositeltavaa käyttää uusinta versiota, joten vaikka Macisi olisi yli kymmenen vuotta vanha, saatat silti pystyä käyttämään jotain uudempaa, kuten macOS High Sierraa. Kun tiedät, minkä macOS-version haluat asentaa, opi päivittämään Mac.

FAQ

 • Kuinka asennan macOS Big Surin?

  Jos haluat päivittää Macisi macOS Big Suriin, jos käytät tällä hetkellä macOS Mojavea tai uudempaa, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja napsauta Ohjelmistopäivitys. Tai siirry macOS Big Sur -sivulle App Storessa ja valitse Saada. Jos Macissasi on Mojavea vanhempi käyttöjärjestelmä, siirry kohtaan: Omenavalikko > Sovelluskauppa ja napsauta Päivitykset.

 • Pitäisikö minun päivittää macOS:ni Big Suriin?

  MacOS:n päivittäminen Big Suriin on hyvä idea turvallisuuden kannalta, varsinkin kun sitä verrataan macOS Mojaveen. Esimerkiksi Big Surista lähtien sovelluksilla on oltava pääsy työpöydällesi ja asiakirjakansioihisi sekä iCloud-asemaasi ja kaikkiin ulkoisiin taltioihin. Saat ilmoituksen, jos sovellukset yrittävät kirjata näppäinpainalluksiasi tai ottaa kuvakaappauksen. Big Surissa on myös saavutettavuusparannuksia, mukaan lukien ääniohjaus, joka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön macOS Catalinassa.

Por Markus