list of share prices 88620938 5bdf3e66c9e77c0051b0f678 8aa4bc07e8204ad79a1d7cc3ad2bebce scaled

Mitä tietää

  • Valitse solu > Koti välilehti > Lajittele ja suodataSuodattaa† Valitse sitten a sarakkeen otsikko suodattaa tai lajitella tiedot.
  • Älä jätä tyhjiä rivejä tai sarakkeita taulukkoon tietovirheiden välttämiseksi.

Excel-laskentataulukko voi sisältää valtavan määrän tietoa; Excelissä on sisäänrakennetut työkalut, joiden avulla voit löytää tiettyjä tietoja, kun haluat hakea ne. Näin luot, suodatat ja lajittelet tietoluettelon Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel for Microsoft 365; Excel Online; ja Excel for Mac.

Luo dataluettelo Excelissä

Kun olet syöttänyt tiedot oikein taulukkoon ja lisännyt oikeat otsikot, muunna taulukko luetteloksi.

  1. Valitse solu taulukosta.

  2. Valitse Koti Lajittele ja suodata Suodattaa

  3. Sarakeotsikot näkyvät kunkin otsikon oikealla puolella.

  4. Kun valitset sarakeotsikon nuolen, suodatinvalikko tulee näkyviin. Tämä valikko sisältää vaihtoehdot, joilla voit lajitella luettelon jonkin kenttien nimen mukaan ja etsiä luettelosta tietueita, jotka vastaavat tiettyjä ehtoja.

  5. Lajittele tietoluettelosi löytääksesi tietyt tiedot, jotka haluat noutaa.

Huomaa, että tietotaulukossa on oltava vähintään kaksi tietotietuetta, ennen kuin luettelo luodaan.

Excel-taulukon perustiedot

Perusmuoto tietojen tallentamiseen Exceliin on taulukko. Taulukkoon tiedot syötetään rivit† Jokainen rivi tunnetaan nimellä a Mainita† Kun taulukko on luotu, voit etsiä, lajitella ja suodattaa tietueita Excelin tietotyökalujen avulla löytääksesi tiettyjä tietoja.

sarakkeita

Vaikka taulukon rivit on merkitty levyjä, sarakkeet tunnetaan kenttinä. Jokainen sarake tarvitsee otsikon sen sisältämien tietojen tunnistamiseksi. Näitä otsikoita kutsutaan kenttien nimet† Kenttien nimillä varmistetaan, että tiedot syötetään samassa järjestyksessä jokaiselle tietueelle. Varmista, että syötät tiedot sarakkeeseen johdonmukaisessa muodossa. Jos esimerkiksi numerot syötetään numeroina (kuten 10 tai 20), jatka näin; älä vaihda puolivälissä ja aloita numeroiden kirjoittaminen sanoina (kuten «kymmenen» tai «kaksikymmentä»). On myös tärkeää olla jättämättä taulukkoon tyhjiä sarakkeita ja muistaa, että taulukossa on oltava vähintään kaksi saraketta ennen kuin luettelo luodaan.

Suojaa tietovirheiltä

Kun luot taulukkoa, varmista, että tiedot on syötetty oikein. Väärin syötetyistä tiedoista johtuvat tietovirheet ovat monien tiedonhallintaongelmien lähde. Jos tiedot syötetään alussa oikein, saat halutut tulokset. Tietovirheiden välttämiseksi älä jätä luotavaan taulukkoon tyhjiä rivejä edes otsikoiden ja ensimmäisen tietorivin väliin. Varmista, että jokainen tietue sisältää tietoja vain yhdestä tietystä kohteesta ja että jokainen tietue sisältää: kaikki tiedot kyseisestä tuotteesta. Tuotteesta ei voi olla tietoja useammalla kuin yhdellä rivillä.

Por Markus