Microsoft Excel 2013 logo.svg 593ca4eb3df78c537b8f31cb

Yksi tapa luoda satunnaislukuja Excelissä on REUNA toiminto. omillaan, REUNA luo rajoitetun alueen satunnaislukuja, mutta käyttämällä sitä kaavoissa muiden funktioiden kanssa, voit laajentaa arvoaluetta siten, että:

 • REUNA voidaan saada palauttamaan satunnaislukuja alueella, kuten 1 ja 10 tai 1 ja 100, määrittämällä alueen korkeat ja pienet arvot,
 • Voit pienentää funktion tulosteen kokonaisluvuiksi yhdistämällä sen kanssa TRUNC funktio, joka katkaisee tai poistaa kaikki desimaalit luvusta.

The REUNA funktio palauttaa tasaisesti jakautuneen luvun, joka on suurempi tai yhtä suuri kuin 0 ja pienempi kuin 1. Vaikka on normaalia kuvata funktion luoman arvoalueen olevan 0-1, on itse asiassa tarkempaa sanoa, että alue on välillä 0 – 0,999… Nämä ohjeet koskevat Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel Online- ja Excel for Microsoft 365 -versioita.

RAND-funktion syntaksi ja argumentit

Funktion syntaksi viittaa funktion asetteluun ja sisältää funktion nimen, sulkeet, pilkujen erottimet ja argumentit. Syntaksi kohteelle REUNA funktio on: =RAND()

Toisin kuin RANDBETWEEN-funktio, joka edellyttää huippuluokan ja matalan tason argumenttien määrittämistä, RAND-funktio ei hyväksy argumentteja. Voit nähdä useita REUNA esimerkkejä yllä olevassa kuvassa.

 • Ensimmäinen esimerkki (rivi 2) sisältää . sisään REUNA toimi yksinään.
 • Toinen esimerkki (rivit 3 ja 4) luo kaavan, joka luo satunnaisluvun väliltä 1 ja 10 sekä 1 ja 100.
 • Kolmas esimerkki (rivi 5) luo satunnaisen kokonaisluvun väliltä 1-10 käyttämällä TRUNC toiminto.
 • Viimeisessä esimerkissä (rivi 6) käytetään PYÖRISTÄÄ toiminto vähentää satunnaislukujen desimaalien määrää.

 

Luodaan numeroita RAND:in avulla

Näyttökaappaus Excelistä RAND-funktiolla 1-10

Jälleen, koska RAND-funktio ei ota argumentteja, voit syöttää ne napsauttamalla solua ja kirjoittamalla =RAND() jolloin solussa on satunnaisluku välillä 0 ja 1.

Luo lukuja alueella

Yleinen yhtälön muoto, jota käytetään luomaan satunnaisluku tietyllä alueella, on: =RAND()*(Korkea-Matala)+Matala

Korkea ja Matala osoittavat halutun numeroalueen ylä- ja alarajat. Jos haluat esimerkiksi luoda satunnaisluvun väliltä 1–10, kirjoita seuraava kaava laskentataulukon soluun: =RAND()*(10-1)+1

Luo satunnaisia ​​kokonaislukuja RANDilla

Näyttökaappaus Excelistä, jossa näkyy TRUNC- ja ROUND-funktiot

Palauttaaksesi kokonaisluvun – kokonaisluvun, jossa ei ole desimaaliosaa – yhtälön yleinen muoto on: =TRUNC(RAND()*(Korkea-Matala)+Matala)

Sen sijaan, että poistaisit kaikki desimaalit TRUNC toimintoa, voimme käyttää seuraavia: PYÖRISTÄÄ toiminto yhdessä REUNA pienentää satunnaisluvun desimaalien määrää kahteen.

 

RAND-funktio ja volatiliteetti

The REUNA funktio on yksi Excelin haihtuvista funktioista; Se tarkoittaa, että:

 • Funktio laskee uudelleen ja tuottaa uuden satunnaisluvun aina, kun joku tekee muutoksen laskentataulukkoon, mukaan lukien toiminnot, kuten uusien tietojen lisääminen.
 • Kaikki kaavat, jotka riippuvat suoraan tai epäsuorasti haihtuvan funktion sisältävästä solusta, laskevat myös uudelleen aina, kun joku tekee muutoksen laskentataulukkoon.
 • Ole varovainen suuria tietomääriä sisältävissä laskentataulukoissa tai työkirjoissa haihtuvien funktioiden käyttämisessä, koska ne voivat hidastaa ohjelman vasteaikaa uudelleenlaskentatiheyden vuoksi.

Voit myös pakottaa RAND-funktion tuottamaan uusia satunnaislukuja tekemättä muita muutoksia laskentataulukkoon painamalla F9 näppäimistön näppäintä. Tämä toiminto pakottaa koko arkin laskemaan uudelleen, mukaan lukien kaikki RAND-funktion sisältävät solut. Voit myös käyttää F9 avain estääksesi satunnaisluvun muuttumisen aina, kun joku tekee muutoksen laskentataulukkoon:

 1. Napsauta laskentataulukon solua, johon haluat sijoittaa satunnaisluvun.
 2. Kirjoita funktio =RAND() laskentataulukon yläpuolella olevassa kaavapalkissa.
 3. paina F9 avain vaihtaaksesi REUNA funktio staattisessa satunnaisluvussa.
 4. paina Tulla sisään näppäimistön näppäintä näyttääksesi valitun solun satunnaisluvun.
 5. Nyt päälle. painaa F9 ei vaikuta satunnaislukuihin.

Por Markus