GettyImages 142040274 58f268b43df78cd3fcc0f352 dd4429912200475291a987d99673c4b8

Monet ihmiset käyttävät Microsoft Exceliä Excel-tiedostojen avaamiseen ja muokkaamiseen. Excelin täysi versio maksaa kuitenkin rahaa. Jos haluat ilmaisen vaihtoehdon, nämä ilmaiset sovellukset voivat avata, muokata ja luoda Excel-laskentataulukoita. Useimmat näistä sovelluksista tukevat muun muassa tiedostoja, joiden laajennus on XLS tai XLSX.

Excel verkossa

Microsoft tarjoaa Web-pohjaisen version Office-tuotepaketista, mukaan lukien Excel. Excel Onlinessa on Excelin perustoiminnot, mutta ei maksullisen version lisäominaisuuksia, kuten makrotuki. Excel Online on käytettävissä useimmissa selaimissa. Voit käyttää sitä olemassa olevien XLS- ja XLSX-tiedostojen muokkaamiseen ja uusien työkirjojen luomiseen.

Office Onlinen integrointi Microsoft OneDriven kanssa tarkoittaa, että voit tallentaa laskentataulukot pilveen ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa reaaliajassa.

Microsoft Excel- ja Office-sovellus

Erillinen Excel-sovellus on saatavilla Androidille ja iOS:lle, ja ominaisuudet vaihtelevat laitteesta riippuen. Mukana on myös yhdistetty Microsoft Office iOS -sovellus Excelin, Wordin ja PowerPointin kanssa. Voit luoda ja muokata laskentataulukoita ilmaiseksi Android-laitteella, jonka näyttö on kooltaan 10,1 tuumaa tai pienempi. Jos käytät sovellusta suuremmassa puhelimessa tai tabletissa, tarvitset Microsoft 365 -tilauksen, jotta voit tehdä muutakin kuin tarkastella Excel-tiedostoa. iOS:n erillisellä Excel-sovelluksella tai osana Microsoft Office iOS -sovellusta voit luoda, muokata, tallentaa ja tarkastella Excel-dokumentteja ilmaiseksi iPadilla, iPhonella tai iPod touchilla. Lisäominaisuudet vaativat kuitenkin Microsoft 365 -tilauksen. Jotkut lisäominaisuudet ovat käytettävissä vain tilauksella riippumatta siitä, mikä laite sinulla on.

Microsoft 365 Home -kokeilu

Microsoftin ilmaiset tarjoukset, kuten selainpohjainen Office-paketti ja Excel-sovellus, rajoittavat käytettävissä olevia ominaisuuksia. Jos tarvitset pääsyn Excelin lisätoimintoihin, mutta et halua maksaa Excelistä, Microsoft 365 -kokeilu voi olla lyhytaikainen ratkaisu. Aktivoinnin jälkeen voit käyttää Microsoft Office Home Editionin täysversiota (mukaan lukien Excel) viiden PC:n ja Macin yhdistelmässä. Excel-sovellus voidaan asentaa jopa viiteen Android- tai iOS-puhelimeen ja -tablettiin. Sinulla on oltava voimassa oleva luottokortin numero aloittaaksesi 30 päivän kokeilujakson. Kokeilujakson jälkeen 12 kuukauden tilaus veloitetaan, jos et peruuta tilausta manuaalisesti ennen voimassaolon päättymispäivää.

Office Online Chrome -laajennus

Google Chromen lisäosa avaa tehokkaan Excel-version selainikkunaan. Se toimii kaikissa tärkeimmissä työpöytäkäyttöjärjestelmissä. Office Online -laajennus toimii vain aktiivisen Microsoft 365 -tilauksen kanssa. Se toimii odotetusti Microsoft 365:n ilmaisen kokeilujakson aikana.

LibreOffice

LibreOffice on avoimen lähdekoodin ohjelmistopaketti, jonka voit ladata ilmaiseksi. Se sisältää Calcin, Excel-vaihtoehdon, joka tukee XLS- ja XLSX-tiedostoja, sekä OpenDocument-muodon. Calc tarjoaa monia Excelissä yleisesti käytettyjä laskentataulukkotoimintoja ja -malleja. Se sisältää usean käyttäjän toimintoja, jotka mahdollistavat saumattoman yhteistyön. Se sisältää myös useita tehokäyttäjäkomponentteja, mukaan lukien DataPivot ja vertaileva Scenario Manager.

Kingsoft WPS Office

Kingsoft WPS Office -ohjelmistopaketin henkilökohtainen, ilmaiseksi ladattava versio sisältää laskentataulukoita, jotka ovat yhteensopivia XLS- ja XLSX-tiedostojen kanssa. Taulukot tarjoavat tietojen analysointi- ja kaaviotyökalut sekä laskentataulukon perustoiminnot. Laskentataulukot voidaan asentaa erillisenä sovelluksena Android-, iOS- ja Windows-käyttöjärjestelmiin. Yritysversio on saatavilla maksua vastaan. Se tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, pilvitallennustilan ja usean laitteen tuen.

Apache OpenOffice

Apache OpenOfficea on kertynyt satoja miljoonia latauksia alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Se on saatavilla yli kolmella tusinalla kielellä. OpenOffice sisältää taulukkolaskentaohjelman, jota kutsutaan myös nimellä Calc. Se tukee perus- ja lisäominaisuuksia, kuten laajennuksia, makroja ja Excel-tiedostomuotoja. Calc ja muu OpenOffice saattavat sulkeutua epäaktiivisen kehittäjäyhteisön vuoksi. Jos näin tapahtuu, tärkeitä päivityksiä, mukaan lukien haavoittuvuuksien korjaukset, ei julkaista. Siinä vaiheessa suosittelemme, että lopetat tämän ohjelmiston käytön.

Gnumeric

Gnumeric on erillinen taulukkolaskentasovellus, joka on myös saatavilla ilmaiseksi. Tätä avoimen lähdekoodin ohjelmaa päivitetään säännöllisesti. Se tukee kaikkia Excel-tiedostomuotoja ja on skaalattavissa toimimaan suurten laskentataulukoiden kanssa.

Google Sheets

Googlen vastaus Excel Onlineen on Sheets. Spreadsheets on selainpohjainen, kaikki ominaisuudet sisältävä laskentataulukko. Se integroituu Google-tiliisi ja palvelinpohjaiseen Google Driveen. Tämä helppokäyttöinen sovellus tarjoaa korkealaatuisia toimintoja, malleja, lisäosia ja reaaliaikaista yhteistyötä. Spreadsheets on täysin yhteensopiva Excel-tiedostomuotojen kanssa ja on täysin ilmainen käyttää. Pöytätietokoneille ja kannettaville tietokoneille tarkoitetun verkkoversion lisäksi saatavilla on Spreadsheets-sovelluksia Android- ja iOS-laitteille.

Por Markus