how to add animation to powerpoint 4174410 final2 f4f0f2e9de874d9da78f0136d1b46869

Mitä tietää

 • Valitse kohde, jonka haluat animoida, ja siirry sitten kohtaan Animaatiot-välilehti > Animaatioryhmä > Lisää. Valitse animaatio.
 • Käyttää Tehostevaihtoehdot jos haluat animaation useille kohteille. Käytä Animaatioruutu muuttaa järjestystä ja aikaa.
 • Käyttää Pelaa kaikkea esikatsella animaatioitasi.

Joten sinun täytyy puhua pomosi ja heidän koko tiiminsä kanssa ensi viikolla. Tiedät, mitä aiheita haluat käsitellä, ja olet koonnut yksinkertaisen PowerPoint-diapakan, joka auttaa yleisöä ymmärtämään käsityksesi. Harkitse animaation käyttöä, jotta esityksestäsi erottuu.

Lisää animaatiota PC:n PowerPointiin

Tässä on yksinkertaisia ​​ohjeita PowerPoint-dia-animaatioiden käyttämiseen. Seuraavat ohjeet koskevat PowerPoint 2016, 2013 ja 2010 sekä PowerPoint for Microsoft 365:tä.

 1. Avaa PowerPoint-esitys ja siirry diaan, johon haluat käyttää animaatioita.
 2. Valitse kohde, jonka haluat animoida.
 3. Käytössä Animaatiot -välilehdellä Animaatiot ryhmä, valitse Lisää nuoli Animaatiot laatikko. Voit myös lisätä Sisäänkäynti, Painopistetai Poistu animaatiot:
  • Sisäänkäynti animoi kohteen sellaisena kuin se näkyy diassa.
  • Korostus animoi kohteen sen jälkeen, kun se on jo diassa.
  • Poistuminen animoi kohteen, kun se poistuu dialta.
 4. Valitse animaatio, jota haluat käyttää. Kun valitset sen, näet animaation tapahtuvan diassasi.
 5. Näet numeron «1» ilmestyvän animoidun objektin viereen, mikä osoittaa, että se on ensimmäinen animaatio, joka näytetään, kun valitset diasta esityksen aikana. Jos animoit useamman kuin yhden kohteen, ne numeroidaan siinä järjestyksessä, jossa luot ne.
 6. Jos haluat animoida useita kohteita objektissa samalla animaatiolla, valitse objekti ja valitse sitten animaatiosi. Käytössä Animaatiot -välilehdellä Animaatiot ryhmä, valitse Tehostevaihtoehdot määrittääksesi, haluatko animaation näkyvän kaikille kohteille kerralla vai jokaiselle erikseen. Voit myös mukauttaa tapaa, jolla animaatio tapahtuu; esimerkiksi, «kelluuko» kohde dian ylä- tai alareunasta.
 7. Voit hienosäätää tapaa, jolla animaatiot tapahtuvat esityksen aikana, napsauttamalla Animaatiot -välilehdellä Kehittynyt animaatio ryhmä, valitse Animaatioruutu. Ikkuna tulee näkyviin näytön oikeaan sarakkeeseen.

  Avaa Animaatio-paneeli muuttaaksesi animaatioidesi attribuutteja.

  • Jos haluat muuttaa animaation järjestystä, valitse se luettelosta ja käytä sitten nuolet paneelin oikeassa yläkulmassa siirtääksesi sitä ylös tai alas.
  • Voit säätää ajoitusta valitsemalla animaation luettelosta ja valitsemalla sen nuoli alas vaihtoehtoja varten.
  • Jos haluat nähdä, kuinka animaatiot tapahtuvat, valitse Pelaa kaikkea.
 8. Jos haluat poistaa animaation, valitse animoitu kohde ja napsauta sitten Animaatiot -välilehdellä Animaatiot ryhmä, valitse Ei.

 

Lisää animaatiota PowerPointiin Macilla

Seuraavat ohjeet ovat PowerPoint 2019, 2016 ja 2011 for Mac sekä PowerPoint for Microsoft 365 for Mac.

 1. Avaa PowerPoint-esitys ja siirry diaan, johon haluat käyttää animaation.
 2. Valitse kohde, jonka haluat animoida.
 3. Käytössä Animaatiot -välilehdellä näet vaihtoehdot, miten kohde näkyy diassa, korostetaan tai poistuu diasta. Valitse se, jota haluat käyttää. PowerPoint 2011 for Macissa valinnat on merkitty «sisäänkäynti», «korostus» ja «poistuminen».
 4. Näet numeron «1» ilmestyvän animaamasi objektin viereen, mikä osoittaa, että tämä on ensimmäinen animaatio, joka tulee näkyviin, kun napsautat diaa esityksen aikana. Jos animoit useamman kuin yhden kohteen, ne numeroidaan siinä järjestyksessä, jossa luot ne.
 5. Voit hienosäätää tapaa, jolla animaatiot tapahtuvat esityksen aikana, napsauttamalla sen animaation numeroa, johon haluat sopeutua Animaatiot timantti. PowerPoint 2011 for Macissa nämä vaihtoehdot ovat saatavilla osoitteesta Animaatio välilehti, alla Animaatiovaihtoehdot.
  • Jos haluat muuttaa animaation järjestystä, valitse se luettelosta ja käytä sitten nuolet paneelin oikeassa yläkulmassa siirtääksesi sitä ylös tai alas.
  • Käytä Tehostevaihtoehdot valintaikkuna muuttaaksesi animaation toimintaa.
  • Huomautus: Jos Tehostevaihtoehdot ei ole käytettävissä, tehosteen vaihtoehdot eivät välttämättä ole käytettävissä.
  • Käytä ajoitus valintaikkuna, jossa voit määrittää, kuinka kauan animaatio kestää.
  • Klikkaus Toista kohteesta nähdäksesi muutokset toiminnassa.

  Muista, että tavoitteesi on tukea viestiäsi ja herättää kiinnostusta. Käytä animaatioita harkiten ja jätä kauniit näytöt toiseen kertaan.

 6. Olet valmis.

 

Miksi animaatio tekee esityksestäsi erottuvan?

On olemassa useita tapoja piristää PowerPoint-diojasi, mukaan lukien musiikki, videot, diojen siirtymät ja animaatiot. Nämä elementit voivat tehdä esityksestäsi mielenkiintoisemman ja syvemmän, mutta liian monet elementit voivat olla häiritseviä eikä valaisevia. Tärkeintä on valita elementtejä, jotka parantavat esitystäsi sen sijaan, että ne kuormittavat sitä. Animoinnin käyttäminen tarkoittaa liikkeen käyttämistä dian kohteeseen (kuten tekstiriveihin, kaavioihin tai kuviin). Esittäjät käyttävät sitä usein luettelomerkkien näyttämiseen yksitellen sen sijaan, että näyttäisivät ne kaikki kerralla. Tämä strategia voi auttaa pitämään yleisön kiinnostuneena, koska he eivät tiedä, mitä on tulossa. Hienovaraiset tehosteet, kuten «näyttö», «häivytys» ja «pyyhkäisy» toimivat usein parhaiten; vaihtoehdot, kuten «kääntö», «pomppiminen», «zoom» ja «kirjoituskone», voivat viedä sinut häiriötekijäalueelle.

Por Markus