changepasswordonmac 51b757ec56914d43a04434466d59a446

Mitä tietää

 • Jos tiedät nykyisen salasanan, siirry osoitteeseen Omena valikko > Asetukset > Käyttäjät ja ryhmät > Vaihda salasana. Noudata näytön ohjeita.
 • Jos et tiedä nykyistä salasanaa, kirjaudu sisään Mac-järjestelmänvalvojan tilille ja siirry osoitteeseen Käyttäjät ja ryhmät. Valitse tili ja valitse Nollaa salasana.
 • Jos kumpikaan ei sovellu, käytä Apple ID:täsi. Valitse kolmen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Nollaa se Apple ID:lläsi ja nollaa ohjeita noudattamalla.

On useita syitä, miksi haluat vaihtaa Mac-tietokoneesi salasanan. Oli syy mikä tahansa, näytämme sinulle, kuinka voit nollata salasanasi, ja annamme vinkkejä sen korjaamiseen.

Tapoja nollata salasana Macissa

Salasanan vaihtaminen Macissa ei ole vaikeaa, mutta se monimutkaistaa asioita, jos et muista vanhaa salasanaasi tai et voi käyttää Apple ID:täsi varmuuskopiona. Tässä ovat tärkeimmät menetelmät, joilla voit nollata Mac-salasanan:

 • Perusnollaus: Tämä menetelmä toimii vain, jos muistat nykyisen salasanasi. Jos olet unohtanut salasanasi, sinun on käytettävä toista menetelmää.
 • Muuta järjestelmänvalvojan kautta: Tämä menetelmä toimii vain, jos Macillasi on järjestelmänvalvojan tili. Jos sinulla on pääsy järjestelmänvalvojan tiliin, voit määrittää sen avulla uuden kirjautumissalasanan tavalliselle tilillesi. Jos joku muu hallinnoi järjestelmänvalvojan tiliä, voit pyytää häneltä apua.
 • Palauta Apple ID:llä: Tämä menetelmä edellyttää, että muistat Apple ID -tunnuksesi. Jos et muista Apple ID -salasanasi, sinun on ensin palautettava Apple ID -salasanasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Mac-kirjautumissalasanasi nollataan tai palautetaan. Jos olet unohtanut Apple ID -salasanasi, sinun on sen sijaan nollattava Apple ID -salasanasi.

Vaihda salasana Macissa, jos tiedät nykyisen salasanan

Tämä on helpoin ja nopein tapa asettaa uusi kirjautumissalasana Macissa, joten sinun kannattaa tehdä se tällä tavalla, jos muistat nykyisen salasanasi. Jos olet unohtanut nykyisen salasanasi, sinun tulee kokeilla jotakin muuta menetelmää.

 1. Napsauta tai napauta Omenavalikko -kuvaketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Asetukset.

 2. Napsauta tai napauta Käyttäjät ja ryhmät.

  Kuvakaappaus macOS:n Järjestelmäasetukset-valikosta.

 3. Varmista, että käyttäjätilisi on valittu, ja napsauta tai napauta Vaihda salasana.

  Kuvakaappaus Käyttäjät ja ryhmät -valikosta Macissa.

 4. Kirjoita nykyinen salasanasi Vanha salasana kenttään, kirjoita uusi salasanasi uusi salasana -kenttään ja kirjoita se sitten toisen kerran -kenttään Vahvista ala.

  Kuvakaappaus uuden salasanan asettamisesta Macissa.

  Saat tietoja suojatun salasanan valitsemisesta napsauttamalla tai napauttamalla avainkuvake.

 5. Syötä yksi vihje joka auttaa sinua muistamaan salasanan, jos unohdat sen.

 6. Napsauta Muuta Salasana.

 7. Kun seuraavan kerran kirjaudut sisään, sinun on käytettävä uutta salasanaasi.

Kuinka nollata Mac-kirjautumissalasana järjestelmänvalvojana?

Jos Macillasi on paikallinen järjestelmänvalvojan tili, voit vaihtaa sen avulla tavallisen käyttäjätilin kirjautumissalasanan. Kaikkia Maceja ei ole määritetty tällä tavalla, mutta se on kätevä. Tarvitset järjestelmänvalvojan tilin käyttääksesi tätä menetelmää. Jos joku muu hallinnoi järjestelmänvalvojan tiliä, pyydä häntä nollaamaan salasanasi. Voit nollata Mac-salasanan järjestelmänvalvojan tilillä seuraavasti:

 1. Kirjaudu Maciin järjestelmänvalvojan tilillä.

  Kuvakaappaus Macin kirjautumisnäytöstä.

 2. Napsauta tai napauta Omenavalikko -kuvaketta ja avaa sitten Järjestelmäasetukset.

  Kuvakaappaus Apple-valikosta Macissa.

 3. Napsauta tai napauta Käyttäjät ja ryhmät.

  Kuvakaappaus macOS:n Järjestelmäasetukset-valikosta.

 4. Klikkaa Lukko symboli vasemmassa alakulmassa.

  Kuvakaappaus Macin käyttäjät ja ryhmät -valikosta.

 5. Anna järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana ja napsauta Avata.

  Kuvakaappaus käyttäjien ja ryhmien lukituksen avaamisesta macOS:ssä.

 6. Napsauta vasemmassa ruudussa tiliä, jonka kirjautumissalasanasi unohdit, ja napsauta sitten Nollaa salasana oikeassa ruudussa.

  Kuvakaappaus käyttäjän salasanan vaihtamisesta Macissa.

 7. Anna ja vahvista uusi salasana, anna halutessasi vihje ja napsauta Vaihda salasana.

  Kuvakaappaus uuden salasanan asettamisesta Macissa.

 8. Napsauta tai napauta Omenavalikko -kuvake ja valitse Uloskirjautumisen ylläpitäjä.

  Kuvakaappaus Mac-järjestelmänvalvojan tililtä uloskirjautumisesta.

 9. Kirjaudu sisään tavalliselle käyttäjätilillesi juuri luomallasi salasanalla.

Apple ID:n käyttäminen unohtuneen Mac-salasanan vaihtamiseen

Jos unohdat Macin kirjautumissalasanan, voit nollata sen Apple ID:lläsi. Tämä prosessi ei ole vaikea, mutta varmista ensin, että olet unohtanut salasanasi. Mac-salasanoissa isot ja pienet kirjaimet ovat erottelevia, joten varmista, että caps lock on poistettu käytöstä ja varmista, että kirjoitat kaikki kirjaimet isoilla kirjaimilla samalla tavalla kuin loit salasanan. Jos syötät väärän salasanan riittävän usein, näkyviin tulee kysymysmerkkikuvake. Napsauta tai napauta kuvaketta, niin sinulle näytetään vihje, joka voi auttaa sinua muistamaan salasanasi. Jos et todellakaan muista salasanaasi, nollaa se Apple ID:lläsi seuraavasti:

 1. Yritä kirjautua sisään Maciin kirjoittamalla väärä salasana useita kertoja.

 2. Noin kolmen yrityksen jälkeen näet viestin, jonka vieressä on nuoli. Napsauta tai napauta nuolikuvake Seuraava nollaa se Apple ID:lläsi.

  Kuvakaappaus Macin kirjautumisnäytöstä.

 3. Anna Apple ID -tietosi.

 4. Klikkaus Okei. Jos käyt läpi tämän prosessin, menetät pääsyn iCloud-avainnippuun. Sinun on muistettava alkuperäinen salasanasi, jotta voit käyttää vanhaa avaimenperääsi. Lisäksi, jos ylität tämän kohdan, sinun on nollattava Macin jokaisen tilin salasanat.

 5. Mac käynnistyy automaattisesti uudelleen.

 6. Klikkaus Unohdin kaikki salasanat. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan tili, jonka salasanan tiedät, voit valita sen tässä vaiheessa luodaksesi uuden kirjautumissalasanan käyttäjätilillesi. Jos et, sinun on valittava uusi salasana jokaiselle Macin tilille.

 7. Klikkaa Aseta salasana -painiketta käyttäjätilisi vieressä.

 8. Anna uusi salasana ja vihje ja napsauta Aseta salasana.

 9. Klikkaa Aseta salasana muiden tilien vieressä ja toista sama prosessi.

 10. Kun olet nollannut kaikki salasanat, napsauta Seuraava.

 11. Klikkaus Käynnistetään uudelleen.

Mitä jos unohdat Mac-kirjautumissalasanasi ja Apple ID:n?

Jos olet unohtanut sekä Mac-kirjautumissalasanasi että Apple ID:si, eikä sinulla ole järjestelmänvalvojan tiliä Macissasi, se monimutkaistaa asioita. Voit ehkä luoda uuden järjestelmänvalvojan tilin Mac-tietokoneellesi ja käyttää sitä salasanan vaihtamiseen, mutta tämä prosessi on hieman monimutkainen. Jos pystyt luomaan uuden järjestelmänvalvojan tilin, nollaa käyttäjän salasana yllä olevalla järjestelmänvalvojan menetelmällä. Lisäksi sinun tulee yrittää palauttaa Apple ID. Jos et tiedä Apple ID -salasanasi, Applella on prosessi, jonka avulla voit palauttaa Apple ID:si. Sinulla on helpompaa, jos sinulla on pääsy tunnukseen liittyvään sähköpostiosoitteeseen. Jos ei, saatat joutua ottamaan yhteyttä Applen asiakaspalveluun lisäapua varten.

Por Markus