FilefromiOS ba970388df9e4bd7bae5725bee460a64

Mitä tietää

 • Tiettyjen rivien piilottaminen: Valitse tai korosta rivit, jotka haluat piilottaa. Napsauta rivin otsikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Piilottaa† Toista sarakkeiden kohdalla.
 • Näytä: Napsauta hiiren kakkospainikkeella viimeisen näkyvän rivin tai sarakkeen otsikkoa ja valitse näkyvissä
 • Solualueen tilapäinen rajoittaminen: Napsauta hiiren kakkospainikkeella arkkivälilehteä > Katso koodiOminaisuudet† Edessä Vieritysaluetyyppi A1:Z30† Tallenna, sulje ja avaa Excel uudelleen.

Voit määrittää Excel-laskentataulukon koon rajoittamalla laskentataulukossa näytettävien sarakkeiden ja rivien määrää. Tässä oppaassa näytämme, kuinka voit piilottaa (ja näyttää) rivejä ja sarakkeita Excel 2019:ssä, Excel 2016:ssa, Excel 2013:ssa ja Excel for Microsoft 365:ssä ja kuinka rajoittaa rivien ja sarakkeiden käyttöä Microsoft Visual Basic for Applications -sovelluksella. (VBA).

Piilota rivit ja sarakkeet Excelissä

Vaihtoehtoinen tapa rajoittaa laskentataulukon työaluetta on piilottaa käyttämättömien rivien ja sarakkeiden osia; ne pysyvät piilossa, vaikka suljet asiakirjan. Noudata alla olevia ohjeita piilottaaksesi rivit ja sarakkeet alueen ulkopuolella A1:Z30

 1. Avaa työkirja ja valitse laskentataulukko, jonka rivit ja sarakkeet haluat piilottaa. Napsauta otsikkoa varten rivi 31 valitaksesi koko rivin.
 2. Paina ja pidä painettuna Siirtää ja Ctrl näppäimistön näppäimet. Paina samanaikaisesti alanuoli -näppäintä näppäimistöllä valitse kaikki rivit riviltä 31 alas laskentataulukosta. Vapauta kaikki näppäimet.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella yhtä niistä rivipäät avaamaan kontekstivalikko† Valitse Piilottaa
 4. Taulukko näyttää nyt vain tiedot riveiltä 1–30.
 5. Napsauta otsikkoa varten sarakkeessa AA ja toista vaiheet 2 ja 3 ( oikea nuoli näppäintä alas osoittavan nuolen sijaan) piilottaaksesi kaikki sarakkeet jälkeenpäin sarake Z
 6. Tallentaa työkirja; alueen A1–Z30 ulkopuolella olevat sarakkeet ja rivit pysyvät piilossa, kunnes näytät ne. Voit käyttää samaa prosessia piilottaaksesi haluamasi rivit tai sarakkeet. Valitse vain rivin tai sarakkeen otsikko tai otsikot, napsauta otsikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Piilottaa

Tee rivit ja sarakkeet näkyväksi Excelissä

Jos haluat nähdä piilottamasi tiedot, voit näyttää rivit ja sarakkeet milloin tahansa. Noudata näitä ohjeita näyttääksesi edellisessä esimerkissä piilotetut rivit ja sarakkeet.

 1. Avaa laskentataulukko, jolla piilotit rivin 31 ja sitä uudemmat sekä sarakkeen AA ja ylöspäin. Napsauta otsikoita varten rivi 30 (tai laskentataulukon viimeinen näkyvä rivi) ja sen alapuolella oleva rivi. Napsauta riviotsikoita hiiren kakkospainikkeella ja valitse valikosta näkyvissä
 2. Piilotetut rivit palautetaan.
 3. Napsauta nyt otsikoita sarake Z (tai viimeinen näkyvä sarake) ja sen oikealla puolella oleva sarake. Napsauta hiiren kakkospainikkeella valittuja sarakeotsikoita ja valitse valikosta näkyvissä† Piilotetut sarakkeet palautetaan.

 

Rajoita pääsyä riveihin ja sarakkeisiin VBA:lla

Voit käyttää Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) -ohjelmaa tilapäisesti rajoittamaan laskentataulukon käytettävien rivien ja sarakkeiden määrää. Tässä esimerkissä muutat laskentataulukon ominaisuuksia rajoittaaksesi käytettävissä olevien rivien lukumäärän 30:een ja sarakkeiden määrän 26:een. Vieritysalueen muuttaminen on väliaikainen toimenpide. se nollautuu aina, kun työkirja suljetaan ja avataan uudelleen.

 1. Avata tyhjä excel-tiedosto. Napsauta hiiren kakkospainikkeella näytön alareunassa Sivu 1 arkin välilehti. Valitse valikosta Katso koodi
 2. The Visual Basic for Applications (VBA) muokkausikkuna avautuu. Etsi vasemmasta kiskosta Ominaisuudet -osio.
 3. alla Ominaisuudetoikeanpuoleisessa sarakkeessa Vieritysalue riville, napsauta tyhjää ruutua ja kirjoita A1:Z30
 4. Valitse Tiedosto Tallentaa ja tallenna työkirjasi tavalliseen tapaan. Valitse Tiedosto Sulje ja palaa Microsoft Exceliin
 5. Suorita tämä testi varmistaaksesi, että muutos on otettu käyttöön. Yritä vierittää laskentataulukossa rivin 30 tai sarakkeen Z ohi. Kun muutos otetaan käyttöön, Excel palaa valittuun alueeseen, etkä voi muokata soluja alueen ulkopuolella.
 6. Jos haluat poistaa rajoitukset, avaa VBA uudelleen ja poista ScrollArea-alue.

Por Markus