woman using laptop in living room 925367278 5c0c116ac9e77c00018b4e57 scaled

Mitä tietää

 • Valitse uudessa PowerPointissa KotiUusi diaValkoinen† Valitse Lisää Kuvia, lisää kuva. Mene Uusi diaKopioi valitut diat
 • Muunna värivalokuva mustavalkomuotoon: Valitse kuva ja siirry kohtaan Muoto VäriKylläisyys: 0 %
 • Siirtymän lisääminen diojen välillä: Valitse värivalokuvadia > siirtymätHaalistua† Valitse diaesitysAlusta alkaen tarkastella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit muuntaa PowerPoint-esityksissäsi olevat mustavalkoiset kuvat värillisiksi tavalla, joka jäljittelee värien haalistumista. Ohjeet viittaavat PowerPoint 2019, 2016 ja 2013; PowerPoint for Microsoft 365; ja PowerPoint for Mac.

Tuo valokuvasi PowerPointiin

Aloita tämän PowerPoint-tempun käyttäminen valitsemalla kuva, jota haluat käyttää, sijoittamalla se dialle ja kopioimalla dia tehosteen saamiseksi.

 1. Avaa tyhjä PowerPoint-esitys.
 2. Valitse Koti
 3. Valitse Uusi dia alanuoli ja valitse Valkoinen avaamaan tyhjän dian.
 4. Valitse Lisää Kuvia avataksesi Lisää kuva -valintaikkunan. Jos sinulla ei ole tietokoneellesi tallennettua kuvaa, valitse Lisää Valokuvat verkossa etsiäksesi kuvaa Creative Commonsista.
 5. Etsi haluamasi kuva tietokoneeltasi ja valitse Lisää lisätäksesi sen diaan. Muuta tarvittaessa dian kuvan kokoa.
 6. Valitse Lisää
 7. Valitse Uusi Vieritä alas-nuoli ja valitse Kopioi valitut diat† Tämä komento lisää valitusta diasta samanlaisen kopion.Kuvakaappaus, joka näyttää kuinka monistaa dian PowerPointissa

 

Muunna ensimmäinen valokuva mustavalkoiseksi

Seuraava vaihe on muuntaa värivalokuva mustavalkoiseen muotoon käytettäväksi esityksessä. Tuloksena oleva esitys näyttää valokuvan, joka muuttuu mustavalkoisesta värilliseksi.

 1. Valitseminen ensimmäisen diasi kuva. Kuvan muotoilutyökalut -välilehti on lisätty nauhaan.
 2. Valitse Muoto VäriNäyttökaappaus, joka näyttää kuinka muuttaa kuvan värikylläisyyttä PowerPointissa
 3. Valitse Kylläisyys: 0 % muuttaaksesi kuvan mustavalkoiseksi.

 

Vaihda dioja väritehosteen saamiseksi

Nyt kun PowerPoint-esityksessäsi on kaksi diaa, joista toisessa on värikuva ja toisessa ei, lisää siirtymä kahden dian väliin. PowerPoint-diaesitystä suoritettaessa tehoste saa vaikutelman siltä, ​​että ensimmäinen mustavalkoinen kuva olisi muuttunut värilliseksi.

 1. Valitse toinen dia, jossa on värillinen valokuva.
 2. Valitse siirtymät
 3. Valitse HaalistuaNäyttökaappaus, joka näyttää, kuinka siirtymä otetaan käyttöön diaan PowerPointissa
 4. Valitse Esimerkki nähdäksesi tuloksen.

 

Animaatioiden käyttö vaihtoehtoisena menetelmänä

Jos haluat jotain hieman haastavampaa, muunna valokuvasi mustavalkoisesta värilliseksi ilman, että tarvitset kahta päällekkäistä diaa animaatiolla. Kun olet lisännyt kuvan ensimmäiseen diaan, noudata sen sijaan näitä ohjeita:

 1. Kopioi kuva ja liitä se ensimmäisen kuvan päälle. Varmista, että tämä toinen kuva on sijoitettu täydellisesti ensimmäisen kuvan päälle.
 2. Muunna ylin kuva mustavalkoiseksi.
 3. Valitse Animaatiot ja valitse HaalistuaKuvakaappaus, joka näyttää, kuinka diaelementti animoidaan PowerPointissa

  Voit viivyttää siirtymän vaikutusta valitsemalla Kesto alanuoli

 4. Valitse Esimerkki nähdäksesi tuloksen.

 

Katso temppu PowerPointissa

Voit testata PowerPoint-esityksen värinmuuntotempun valitsemalla diaesitysAlusta alkaen† Kun katselet diaesitystäsi, näet tehosteen ilmestyvän kahden dian väliin, mikä luo illuusion mustavalkoisen valokuvan herättämisestä eloon värillisenä.

Vinkkejä valokuviin PowerPointissa

Optimoi valokuvasi aiottuun kokoon ennen kuin lisäät ne diaesitykseen. Tämä käytäntö pienentää valokuvien visuaalista kokoa ja tiedostokokoa. PowerPoint-dioja on kahta vakiokokoa: Standard (4:3) ja Widescreen (16:9). Käytä näyttöohjelmissa vakiokokoa, ja kuvien koon tulee olla 10 tuumaa leveä ja 7,5 tuumaa korkea. Käytä laajakuvaa, kun näytät diaesitystäsi laajakuvalaitteella, ja kuvien mitat ovat 13,3 tuumaa leveät ja 7,5 tuumaa korkeat. Jos kuvasi on suurempi kuin näytön koko, PowerPoint säätää kuvan automaattisesti sopivaksi dialle.

Por Markus