apple coffee computer 144230 5c0ca610c9e77c00014e03d9

Mitä tietää

 • Windows: Valitse Tiedosto > Viedä > Tehdä video. Valitse videon laatu, ajoitukset/kertomukset, sekuntia diaa kohden > Tee video. Valitse tiedostotyyppi.
 • Mac: Valitse Tiedosto > Viedä. Valitse tiedostomuoto, videon laatu, ajoitus/kertomukset ja sekunnit diaa kohden ja valitse sitten Viedä.

PowerPoint-paketit ovat loistavia työkaluja viestin, tuotteen tai datan visualisoinnin esittämiseen, koska katsojat käsittelevät todennäköisemmin sisältöä, jos se on videomuodossa. Näin voit muuttaa PowerPointin videoksi PowerPoint for Microsoft 365-, PowerPoint 2019-, PowerPoint 2016-, PowerPoint 2013-, PowerPoint 2010- ja PowerPoint for Mac -ohjelmilla.

Tallenna PowerPoint videona Windowsissa

Kun olet luonut esityksen, muuta dioistasi huomiota herättäviä videoita. Alla olevat vaiheet osoittavat, kuinka voit muuttaa PowerPoint-tiedoston videoksi. Tuloksena on tiedosto, joka sisältää animaatiota, selostusta ja muuta mukautettua sisältöä, joka sisältyy alkuperäiseen PPT- tai PPTX-tiedostoon. Seuraa näitä ohjeita luodaksesi videon PPT- tai PPTX-tiedostosta PowerPointissa Windows-käyttöjärjestelmissä:

 1. Käynnistä PowerPoint ja avaa esitystiedosto, josta haluat tehdä videon. Jos tiedosto on auki, varmista, että uusin versio on tallennettu valitsemalla Tiedosto > Tallentaa tai valitsemalla Tallentaa pikakäyttötyökalupalkissa.

 2. Valitse Tiedosto > Viedä. Jos käytät PowerPoint 2010:tä, valitse Tallenna ja lähetä.

 3. Valitse Tehdä video.

  Tee videokomento PowerPointissa

 4. Valitse videon laatu, jota haluat käyttää videoesitykseen. Laadukas näytön tarkkuus johtaa suurempaan tiedostokokoon. Huonolaatuinen tuloste johtaa pienempään tiedostoon.

  Videon laatuasetukset PowerPointissa

 5. Määritä, sisällytetäänkö videoon tallennettuja ajoituksia ja kerrontaa. Jos esitys sisältää ajoituksia tai selostusta, valitse Tallennusajat ja selostus. Nämä selostukset voivat sisältää verkkokameraasi tallennetun pikkukuvan itsestäsi.

  Tallennusajat ja selostusasetukset

 6. Määritä kunkin dian näyttöaika kirjoittamalla aika kohtaan Jokaiseen diaan käytetty sekunti tekstilaatikko.

  Kuhunkin diavaihtoehtoon käytetyt sekunnit

 7. Kun olet tehnyt valintasi, valitse Tee video.

  Luo video -painike

 8. Vuonna Tallenna nimellä -valintaikkunassa, valitse uuden videotiedoston tallennuspaikka ja anna tiedostonimi.

 9. Valitse Tallenna tyyppinä avattava nuoli ja valitse jompikumpi MPEG-4 video (MP4) tai Windows Media Video (WMV). Valitse Tallentaa aloittaaksesi videon luontiprosessin.

 10. Videon luomisen edistyminen näkyy tilapalkissa. Tämä voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin riippuen luotavan videon koosta ja monimutkaisuudesta.

Tallenna PowerPoint videona macOS:ään

Seuraa näitä ohjeita luodaksesi videon PPT- tai PPTX-tiedostosta PowerPoint for macOS:ssä. Tämä ominaisuus on saatavilla Microsoft 365 -tilaajille, joilla on PowerPointin uusin työpöytäversio.

 1. Käynnistä PowerPoint ja avaa esitystiedosto, josta haluat tehdä videon. Jos tiedosto on auki, varmista, että uusin versio on tallennettu valitsemalla Tiedosto > Tallentaa tai valitsemalla Tallentaa pikatyökalupalkista.

 2. Valitse Tiedosto > Viedä.

 3. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa on useita vaihtoehtoja. Vuonna Tiedosto muoto avattavasta valikosta, valitse jompikumpi MP4 tai MOV.

  Tiedostomuoto-valikko

 4. Valitse videon laatuvaihtoehto. Ne, joilla on korkein laatu ja näytön resoluutio (esim Esityksen laatu) johtaa suurempiin tiedostokokoihin. Huonolaatuinen tuloste luo pienemmän tiedoston. Tämä laatuvalinta määrittää myös videon leveyden ja korkeuden, joka näytetään alla Laatu valikosta.

  Laadukas menu

 5. Valitse, sisällytetäänkö videoon tallennettuja ajoituksia ja kerrontaa. Jos käytettävissä, valitse Käytä tallennettuja aikoja ja kerrontaa valintaruutu ottaaksesi tämän sisällön käyttöön videossasi.

  Ajoitukset ja selostus -vaihtoehto

 6. Voit lisätä tai vähentää diojen ajoitusta valitsemalla vieressä olevaa ylä- tai alanuolta Kuhunkin diaan käytetty sekunti ilman asetettua ajoitusta. Oletusarvoisesti PowerPoint-video on diassa viisi sekuntia ennen kuin siirrytään seuraavaan diaan.

  Sekunnit jokaisessa diavalikossa

 7. Valitse Viedä.

  Vie-painike

 8. Videon luomisen edistyminen näkyy tilapalkissa. Tämä voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin riippuen luotavan videon koosta ja monimutkaisuudesta.

Por Markus