GettyImages 172268282 5c12e1ad46e0fb0001b0546f 7f3887e7347a480caddaf69873e26a7c

Digitaaliset laitteemme sisältävät paljon tietoa elämästämme, ja jos et ole jo tehnyt niin, sinun kannattaa harkita MacBookin lukitsemista macOS:llä sen sisällön turvaamiseksi. Kun määritit tietokoneesi ensimmäisen kerran, olit valinnut laitteellesi salasanan – opi käyttämään MacBook-salasanaa suojaamaan koneen sisältö niiltä, ​​joilla ei pitäisi olla pääsyä siihen.

Poista käyttäjien automaattinen kirjautuminen käytöstä

Kun käynnistät tietokoneen ensimmäisen kerran, se voi kirjautua automaattisesti sisään ja viedä sinut työpöydällesi, vaikka tämä ominaisuus on kätevä, mutta se on erittäin epävarma. se antaa kenelle tahansa pääsyn koneellesi. Noudata näitä ohjeita, jotta MacBook kysyy salasanaa, kun käynnistät koneen:

 1. Klikkaa Omena kuvakenäytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valitse Järjestelmäasetukset valinta.

 3. Valitse näytetyistä kuvakkeista Käyttäjät ja ryhmätSitten Kirjautumisvaihtoehdot nuppi.

 4. Jos näyttö on tällä hetkellä harmaa, napsauta Lukko kuvake ikkunan vasemmassa alakulmassa, jossa lukee Napsauta lukkoa tehdäksesi muutokset. Syötä sinun Salasananapsauta sitten Avata.

 5. Etsi automaattisesti Kirjaudu sisään pudotusvalikosta ja varmista, että se on asetettu seuraavasti: Ulos.

 6. Olet nyt poistanut automaattisen kirjautumisen käytöstä macOS:ssä.

Tapoja lukita MacBook nopeasti

Jos haluat lukita MacBookin manuaalisesti, sinun on ehkä poistuttava ja otettava kahvi tai lounastauko. Tehtävän suorittamiseen on useita tapoja. Tutustu näihin erilaisiin MacBookin lukitusmenetelmiin ja valitse sinulle saumattomin vaihtoehto.

Lukitse MacBook Apple-kuvakkeen avulla

 1. Klikkaa Omena kuvakenäytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valitse Lukko Näyttö valinta.

Lukitse MacBook pikanäppäimellä

Jos et halua selata järjestelmävalikoita, voit myös lukita MacBookin yksinkertaisella näppäinkomennolla. Syötä tämä näppäinkomento, kun sinun on poistuttava koneeltasi:

Lukitse MacBook kuuman kulman kautta

Kuumat kulmat ovat macOS:n ominaisuus, jonka avulla voit suorittaa tietyn toiminnon, kuten lukita tietokoneesi, kun hiiri siirretään johonkin näytön neljästä kulmasta. Ota ominaisuus käyttöön noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Klikkaa Omena kuvakenäytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valitse Järjestelmäasetukset valinta.

 3. Valitse näytetyistä kuvakkeista Työpöytä ja näytönsäästäjävarmista, että olet alla Näytönsäästäjä -välilehti.

 4. Klikkaa Kuumat kulmat… -painiketta ikkunan oikeassa alakulmassa.

 5. Valitse viereisen kulman vieressä olevasta avattavasta luettelosta haluat käyttää MacBookiasi, valitse Lukko Näyttö valinta.

 6. Klikkaus Okei suorittaaksesi toiminnon loppuun ja sulkeaksesi valintaikkunan.

Lukitse MacBook kosketuspalkilla

Jos sinulla on MacBook Pro -kone, jossa on kosketuspalkki, voit sijoittaa erityisen kuvakkeen näyttönauhaan, joka lukitsee MacBookin napauttamalla. Mukauta Touch Barin toimintoja noudattamalla näitä ohjeita: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain MacBook Pro -tietokoneissa, joissa on Touch Bar. Seuraavat MacBook Pro -mallit sisältävät Touch Barin, kaikki 15 tuuman koneet vuodesta 2016 lähtien ja tietyt 13 tuuman koneet vuodesta 2016 lähtien.

 1. Klikkaa Omena kuvakenäytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valitse Järjestelmäasetukset valinta.

 3. Valitse näytetyistä kuvakkeista Näppäimistö.

 4. Valitse Mukauta kosketuspalkkia… -painiketta ikkunan oikeassa alakulmassa.

 5. Käytä hiirtäsi vedä näytön lukitusta alas-painiketta kosketuspalkkiisi.

 6. Klikkaa Tehty sulkeaksesi ikkunan ja suorittaaksesi tehtävän.

Kuinka lukita MacBook automaattisesti

Saattaa olla tilanteita, joissa et halua lukita MacBookiasi manuaalisesti, vaan haluat mieluummin, että koneesi tekee työn puolestasi. Lisäksi näiden vaihtoehtojen ottaminen käyttöön lisää laitteesi yleistä turvallisuutta.

Vaadi salasana heti lepotilan tai näytönsäästäjän jälkeen

Jos suljet tietokoneesi kannen tai olet poissa siitä tarpeeksi kauan, jotta näytönsäästäjä tulee voimaan, olet tarpeeksi kaukana laitteesta, jotta haluat pitää sen lukittuna. Seuraa näitä ohjeita, jotta MacBook lukittuu automaattisesti, kun se menee nukkumaan tai kun näytönsäästäjä aktivoituu.

 1. Klikkaa Omena kuvakenäytön vasemmassa yläkulmassa.

 2. Valitse Järjestelmäasetukset valinta.

 3. Valitse näytetyistä kuvakkeista Turvallisuus ja yksityisyysvarmista, että olet alla Kenraali -välilehti.

 4. Varmista, että valintaruutu on valittuna Vaatia Salasana ja varmista sitten, että avattavan luettelon vaihtoehdoksi on asetettu: Heti. Saat näytönsäästäjäsi toimimaan nopeammin, kun olet poissa Työpöytä ja näytönsäästäjä vaihtoehto sisään Järjestelmä Asetuksetja vaihda sitten Aloita jälkeen asetus alla Näytönsäästäjä-välilehti.

 5. Siinä kaikki, näyttösi lukittuu nyt automaattisesti, kun näytönsäästäjä kytketään päälle tai kun laitat tietokoneen nukkumaan, esimerkiksi kun suljet kannen.

Oletko todella huolissasi turvallisuudesta?

MacBookin lukitseminen on tärkeä ensimmäinen askel sen varmistamiseksi, että ne, jotka tarvitsevat pääsyn koneellesi; Kuitenkin muutamalla hyvällä työkalulla ja oikealla tiedolla joku voi silti päästä käsiksi tietoihisi kehittyneemmillä tavoilla. Lisäsuojausta varten harkitse FileVaultin ottamista käyttöön MacBookissasi koko aseman ja sen sisällön salaamiseksi.

Por Markus