61Wcuu7A5aL. SL1024 5c3538c746e0fb00011a5986

Mitä tietää

  • Tarvitset MIDI-sovittimen, kuten iRig MIDI 2:n tai Line 6 MIDI Mobilizer II:n.
  • Saatat tarvita virtalähteen sisältävän USB-keskittimen MIDI-näppäimistöäsi varten.

Tässä artikkelissa selitetään joitakin vaihtoehtoja MIDI-näppäimistön liittämiseen iPadiin ja tyylikkäisiin jammauksiin Garage Bandin avulla. MIDI-ohjaimen liittäminen iPadiin on itse asiassa melko helppoa, mutta sinä tulee tarvitset sovittimen reitittämään MIDI-signaali tablet-laitteeseen. Onneksi on olemassa muutamia ei niin kalliita vaihtoehtoja.

iRig MIDI 2

iRig MIDI 2 on kallein MIDI-ratkaisu iPadille, mutta se on myös täynnä ominaisuuksia. Sovitin tarjoaa MIDI-sisään-, -ulos- ja -läpiviennit käyttämällä tavallista MIDI-liitäntää. Siinä on myös USB-portti, joten voit välttää iPadin akun tyhjenemisen pelaamisen aikana. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan muihin ratkaisuihin verrattuna. Jos et pysty pitämään iPadiasi ladattuna, soittoaikasi on rajoitettu. Ja jos kävelet studioon ja huomaat, että iPadisi akku on pääosin tyhjä, tämä on ratkaisu, jonka avulla voit silti istua alas ja pelata. iRig MIDI 2 toimii myös kaikkien iPad- tai iPhone-sukupolvien kanssa.

Apple iPad -kameran liitäntäsarja

Seuraavaksi tulee iPad Camera Connection Kit, joka käytännössä muuttaa Lightning-liittimen USB-portiksi. Yksi asia, joka tulee muistaa sitä käytettäessä, on liittää ensin MIDI-ohjain liitäntäsarjaan ja sitten liitä Connection Kit iPadiin. Tämä auttaa iPadia tunnistamaan laitteesi. Vaikka Connection Kit ei sisällä iRig MIDI 2:n mukana tulevaa musiikillista monipuolisuutta, siinä on ei-musiikkia. Koska se on pohjimmiltaan USB-portti, voit käyttää sitä kuvien lataamiseen kamerasta iPadiin tai jopa laitteistonäppäimistön liittämiseen iPadiin. Tämä ratkaisu on loistava niille, jotka vain yrittävät tehdä yksinkertaista MIDI-yhteyttä. Connection Kit on saatavana iPadeille, joissa on Lightning-liitin, ja vanhemmille iPadeille, joissa on 30-nastainen liitin. Koska iPad ei välttämättä tarjoa tarpeeksi virtaa MIDI-ohjaimellesi, sinun on ehkä liitettävä ohjain USB-keskittimeen ja keskitin iPadiin kameran liitäntäsarjan kautta.

Line 6 MIDI Mobilizer II

Vaikka Line 6 MIDI Mobilizer II on halvempi kuin iRig MIDI, se ei tarjoa MIDI-läpi- tai USB-liitäntää iPadin pitämiseen ladattuna. Jos haluat vain ajaa MIDIä iPadin ja tietokoneen välillä, se onnistuu vähimmällä rahalla, mutta ilman kykyä pitää iPadia ladattuna soittoaikasi on rajoitettu.

Por Markus