Mitä tietää

  • Siirry kohtaan Turvalliset lähettäjät lista sisään Näkymät: Klikkaus asetukset > Näytä kaikki Outlook-asetukset. Valitse sitten Mail > Roskaposti.
  • Kirjoita ei-roskaposti sähköpostiosoitteet in Turvalliset lähettäjät alue > Lisätä > Tallentaa.
  • Useiden sähköpostiosoitteiden lisääminen: Valitse Lisää automaattisesti sähköpostillani olevat henkilöt turvallisten lähettäjien luetteloon.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tiettyjä sähköpostiosoitteita lisätään Outlook Mailin turvallisten lähettäjien luetteloon. Turvallisten lähettäjien luetteloon kirjoitetut sähköpostiosoitteet (ja verkkotunnukset) päätyvät aina postilaatikkoosi roskapostikansion sijaan.

Estä Hotmailia lähettämästä roskapostia

Jos haluat valita, mistä osoitteista Hotmail ei koskaan lähetä sähköpostia roskapostiin, siirry kohtaan Turvalliset lähettäjät luettelo ja kirjoita sähköpostiosoitteet luetteloon.

  1. Napsauta Outlook.comin oikeassa yläkulmassa olevaa asetusten rataskuvaketta.
  2. Klikkaus Näytä kaikki Outlook-asetukset ponnahdusvalikon alareunassa.
  3. Mene Mail > Roskaposti.
  4. Kirjoita lähettäjän sähköpostiosoite tai verkkotunnus tekstikenttään Turvalliset lähettäjät Pinta.
  5. Klikkaus Lisätä.
  6. Klikkaus Tallentaa sivun yläreunassa.

Jos haluat syöttää verkkotunnuksen niin, että sen sähköpostiviestejä ei koskaan merkitä roskapostiksi, kirjoita vain tekstiosa (ei @-merkkiä). Voit esimerkiksi syöttää gmail.com poistaaksesi kaikkien Gmail-viestien eston. Voit poistaa sähköpostiosoitteita ja verkkotunnuksia turvallisten lähettäjien luettelosta valitsemalla ne ja napsauttamalla roskakoria. Tämä ei välttämättä pakota näiden lähettäjien sähköpostit siirtymään roskapostikansioon, vaan niille annetaan sen sijaan normaali sähköpostitila, jossa ne voivat joutua roskapostiin riippuen siitä, miten Outlook.com tulkitsee viestin.

Vinkkejä Turvallisten lähettäjien luettelon käyttämiseen

Mieti, mitkä sähköpostiosoitteet syötät turvallisten lähettäjien luetteloon. Esimerkiksi kaikkien Gmail.com-sähköpostien siirtyminen postilaatikkoosi on luultavasti täysin turvallista, mutta jos saastut turvallisten lähettäjien luettelosi liian monilla «epävirallisilla» verkkotunnuksilla, kuten ulkomailla tai verkkotunnuksilla, joita et ole koskaan nähnyt. Jos olet kuullut siitä, voit odottaa, että myös postilaatikkosi on täynnä roskapostia.

Jos haluat lisätä postituslistan turvallisten lähettäjien luetteloosi, se ei välttämättä toimi, koska postituslistaa ei todennäköisesti lähetetä suoraan sinulle, vaan jonkinlaiselle jakelulistalle, joka välittää sähköpostin sinulle. Siinä tapauksessa turvallisten lähettäjien luettelo ei ehkä toimi sähköpostien pitämiseksi poissa roskapostikansiosta. Lisää näissä tapauksissa verkkotunnus tai sähköpostiosoite verkkotunnukseen Suojatut postituslistat alueella, joka on juuri turvallisten lähettäjien luettelon alapuolella. Voit myös asettaa Outlook.comin hyväksymään sähköpostit vain tunnetuilta lähettäjiltä.

Por Markus