Vainglory Koshka attacking a jungle monster 58597a543df78ce2c3418338

Jos olet intohimoinen mobiilipelien kehittämiseen, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Vaikka App Store ei ole aivan se kultakuume se alkuaikoina, on silti mahdollista kehittää sovellus, kasvattaa seuraajia ja ansaita rahaa. Markkinoille pääsyn kustannukset ovat myös alhaiset; Apple veloittaa 99 dollaria vuodessa kehittäjätilauksesta, jonka avulla voit lähettää iPhone- ja iPad-pelejä App Storeen. Voit ladata Xcode-kehityspaketin ilmaiseksi, kun olet rekisteröitynyt kehittäjäksi. Mitä sinun pitäisi tehdä seuraavaksi? Näin pääset alkuun.

Mitä tarvitset mobiilipelien kehittämiseen?

Kehittäjätilauksen ulkopuolella tarvitset ohjelmointitaitoja, grafiikkaa ja kärsivällisyyttä. Paljon kärsivällisyyttä. Vaikka et halua olla perfektionisti, joka ei koskaan julkaise, koska hän löytää aina pienen puutteen, et myöskään halua julkaista tuotetta, joka on täynnä bugeja. Älä huoli, jos sinulla ei ole taiteellista kosketusta grafiikan suhteen. Ilmaisia ​​tai edullisia kuvia varten on saatavilla useita resursseja. Jos olet yksinyrittäjä, tarvitset tarpeeksi taitoa painikkeiden luomiseen ja käyttöliittymän kokoamiseen, mutta useimmat ihmiset voivat hoitaa sen muutaman Photoshopin tai ilmaisen vaihtoehdon Paint.netin avulla.

Mitä kehitysalustaa kannattaa käyttää?

Jos haluat kehittää vain iPhonelle ja iPadille, Applen Swift-ohjelmointikieli on järkevin. Se on nopea kehityskieli vanhaan Objective-C:hen verrattuna, ja kun kehität suoraan laitteelle, voit käyttää käyttöjärjestelmän uusia ominaisuuksia sitä mukaa, kun niitä julkaistaan. Jos käytät kolmannen osapuolen kehityspakettia, joudut usein odottamaan, että kolmas osapuoli tukee uusia ominaisuuksia. On olemassa useita kolmannen osapuolen iOS-emulaattoreita, jotka voivat myös olla hyödyllisiä. Älä kuitenkaan hylkää kolmannen osapuolen kehityssarjoja. Ne ovat hyödyllisiä, jos aiot julkaista pelisi useille alustoille. Haluat välttää «Rakenna peli tunnissa» -kehityssarjoja. Ne ovat usein liian rajallisia kehittääkseen monimutkaisia ​​pelejä. Tässä on muutamia vankkoja alustoja, joita voivat käyttää vapaasti riippumattomat kehittäjät, jotka kuuluvat tiettyjen tulokattojen alle:

  • Yksikkö. Tämä on yksi suosituimmista kolmannen osapuolen kehityssarjoista, erityisesti niille, jotka käyttävät 3D-grafiikkaa. Voit aloittaa Unityn käytön ilmaiseksi, kunhan vuositulosi ovat alle 100 000 dollaria.
  • Corona SDK. Jos haluat luoda nopeasti pelin 2D-grafiikalla, Corona SDK on hyvä valinta. Se käyttää ohjelmointikielenä LUA:ta, joka on sekä joustava että erittäin nopea. Corona SDK:n henkilökohtainen versio on ilmainen, eikä sillä ole tulorajaa. Yritysversio mahdollistaa offline-koontiversiot ja mahdollisuuden luoda oman mukautetun API:n, mikä tekee siitä erittäin joustavan.
  • PhoneGap. PhoneGap, yksi suosituimmista kolmannen osapuolen työkaluista, tarjoaa paljon tukea ja kolmannen osapuolen laajennuksia. Jos päädyt enemmän grafiikan kuin ohjelmoinnin puolelle, tämä voi antaa sinulle todellista etua. PhoneGap käyttää myös web-pohjaisia ​​työkaluja (HTML, CSS jne.) kehityskokemuksen ytimenä. Se on ilmainen.

Entä kuvat?

Jos kehossasi ei ole taiteellista luuta, grafiikka voi tuntua jättimäiseltä tiesululta. Mutta sen voi kiertää: omaisuuskaupat. Näiltä markkinapaikoilta voit ostaa valmiita grafiikkaresursseja käytettäväksi pelien kehittämisessä. Huono puoli on, että pelisi visuaaliset kuvat eivät ole ainutlaatuisia.

  • OpenGameArt. Yksi suosituimmista ilmaisten kuvien lähteistä tulee OpenGameArtista. Suurin osa tämän myymälän resursseista on Creative Commons -lisenssin alaisia, mikä edellyttää yleensä kuvien antamisen taiteilijalle.
  • Unity Asset Store. Iso osa Unityn käyttöä on omaisuuskauppa, joka sisältää kuvia useista eri genreistä ja sisältää sekä 3D- että 2D-grafiikkaa. Mikä parasta, sinun ei tarvitse käyttää Unitya käyttääksesi omaisuuskauppaa.
  • GameArt2D. Tällä sivustolla on mukava «ilmaismaksu»-osio ja hyvä kokoelma rojaltivapaita kuvia, jotka eivät maksa käsiä ja jalkaa.
  • herra. Scirra-kauppa sisältää sekä grafiikkaa että äänituotteita, kuten musiikkia ja äänitehosteita.
  • Pelituotteet Redditissä. Tämä subreddit ei sisällä varsinaisia ​​pelikohteita, mutta se on loistava keskustelufoorumi resurssien etsimiseen.

Yleisiä vinkkejä mobiilipelien kehittämiseen

Tässä on muutamia yleisempiä vinkkejä, jotka on hyvä pitää mielessä luodessasi ensimmäistä pelisovellustasi:

Aloita pienestä

Mikset hyppää suoraan projektiisi ja opettele näitä pelejä? Ensinnäkin pelin kehittäminen on vaikeaa. Projektin koosta riippuen voit työskennellä sen parissa kuukausia, vuosia tai jopa useita vuosia. Vaikka konseptisi on suhteellisen yksinkertainen, on hyvä ajatus kastua pieneen projektiin. Hyvä ohjelmointi on iteraatiokysymys. Joka kerta kun otat funktion käyttöön, opit sen koodaamisessa hieman paremmin. Lopulta pienen pelin kehittäminen tekee pääprojektistasi paremman.

Julkaise nopeasti

Keksimällä yksinkertaisen konseptin ja kehittämällä sitä niin, että se pysyy itsenäisenä App Storessa, voit oppia lisää julkaisuprosessista. Sen lisäksi, että opit julkaisemaan sovelluksia, opit myös julkaisun jälkeisestä prosessista, mukaan lukien sovelluksesi markkinointi, sen saaminen oikeaan hintaan, oikeiden mainosten käyttöönotto, virheiden korjaaminen jne.

Jaa pelisi osiin, rakenna pelimoottoreita ja julkaise useita pelejä

On tärkeää ottaa projekti, jakaa se useisiin osiin ja jakaa sitten osat vielä pienempiin osiin. Tämä ei vain auta sinua pysymään järjestyksessä, vaan sen avulla voit myös nähdä projektin edistymisen, jonka loppuun saattaminen voi kestää kuukausia. Pelisi tarvitsee luultavasti grafiikkamoottorin, pelimoottorin, tulostaulukoiden moottorin ja erilaisia ​​osia, kuten käyttöliittymän, valikkojärjestelmän jne. Älykkään kehityksen avain on aina tarkkailla toistuvia koodinpätkiä ja ottaa se huomioon mahdollisuus rakentaa funktio tai luokka kyseisen koodin ympärille. Esimerkiksi painikkeen asettaminen näytölle voi viedä useita koodirivejä, mutta vain muutama muuttuja voi muuttua aina, kun asetat painikkeen. Tämä on mahdollisuus luoda yksittäinen toiminto painikkeen sijoittamiseksi, jossa välität nämä muuttujat, mikä vähentää valikkojärjestelmän kehittämiseen kuluvaa aikaa. Sama käsite pätee hankkeen koosta riippumatta. Uudelleenkäytettävän koodin ja koodimoottoreiden sarjan rakentaminen voi tehdä tulevasta pelikehityksestä paljon helpompaa.

Kärsivällisyyttä

Pelien kehittäminen voi olla pitkä prosessi, ja sen saavuttaminen loppuun asti vaatii paljon kärsivällisyyttä. On tärkeää varata aikaa joka päivä tai joka viikko kehittymiseen. Suurin sudenkuoppa, johon kehittäjät joutuvat ensimmäistä kertaa, on vapaa-ajan ottaminen antaaksesi itsellesi uusi katse projektiin. Tämä johtaa «Ai joo, kehitin peliä viime vuonna, mitä sille tapahtui?» hetki. Ellet kehitä peliä, joka voidaan rakentaa muutamassa päivässä tai viikossa, törmäät todennäköisesti seinään. Voit osua useisiin seiniin, jos projektisi kehityssykli on pitkä. Mutta on tärkeää jatkaa työtä sen eteen. Yksi lause, jonka kirjoittajat usein toistavat itselleen, kun työskentelevät romaanin parissa, on «kirjoita joka päivä». Sillä ei ole väliä, onko teksti oikea. Päivän väliin jättäminen voi saada sinut ohittamaan kaksi päivää, viikosta, kuukaudesta… Mutta se ei tarkoita, että sinun täytyy keskittyä samaan asiaan joka päivä. Yksi temppu käsitellä seinää on siirtyä toiseen osaan projektia. Jos koodaat monimutkaista moottoria, voit viettää aikaa etsiessäsi grafiikkaa pelillesi tai etsiessäsi äänitehosteita käyttöliittymässäsi. Voit jopa avata Notepadin tietokoneellasi ja vain miettiä.

Älä unohda laadunvarmistusta

Tämä kärsivällisyyden mantra ei ole koskaan tärkeämpää kuin se kaikkein tärkeä viimeinen kehitysvaihe: laadunvarmistus. Tämä vaihe ei ole vain bugien puristamista. Sinun on myös arvioitava pelin eri osia sen yhden mittarin perusteella, jolla on todella merkitystä: onko se hauskaa? Älä pelkää tehdä muutoksia, jos sinusta tuntuu, että pelisi ei vastaa hauskoja vaatimuksia. Mutta muista myös, että olet pelannut ja testannut peliä kehityksen alusta lähtien. Et halua pudota ansaan ajatella, että peli on tylsä, koska olet liian perehtynyt siihen. Mieti, miltä uudesta käyttäjästä tuntuu pelaamalla peliä. Laadunvarmistus on tärkeää, koska ensimmäinen julkaisu on erittäin tärkeä. Tämä ei ole koskaan niin totta kuin silloin, kun riippumaton kehittäjä tai pieni tiimi julkaisee pelin, jonka parissa on työskennellyt kuukausia ja kuukausia. Parasta markkinointia ovat orgaaniset lataukset, jotka tapahtuvat, kun peli julkaistaan ​​App Storessa. Mitä hiottumpi peli on, sitä parempi alkuperäinen vastaanotto, mikä johtaa useampaan lataukseen pitkällä aikavälillä.

Por Markus