man using ipad 568a92783df78ccc153c5b6e 26148b2d94364254b5ca9c86ebae17cf scaled

Craigslist tarjoaa loistavan tavan ostaa käytetty iPad ja mahdollisesti säästää paljon rahaa, mutta se voi myös olla erittäin pelottavaa, etenkin niille, jotka eivät ole käyttäneet Craigslistia tuotteen ostamiseen. Vaikka useimmat meistä ovat kuulleet kulmakarvoja kohottavia tarinoita ihmisistä, jotka joutuvat huijatuksi Craigslistissa, ja on tärkeää ymmärtää, että näin tapahtuu, on yhtä tärkeää muistaa, että useimmat Craigslist-tapahtumat sujuvat ongelmitta. Ja Craigslist voi olla loistava tapa ostaa iPad, kunhan noudatat muutamia yksinkertaisia ​​​​ohjeita.

Mikä iPad kannattaa ostaa?

Ennen kuin hyppäät käyttämään ensimmäistä iPadia, jonka hintalappu on alhainen, käydään läpi joitakin perussääntöjä.

  • Ensinnäkin, älä koskaan osta iPadia, jonka näyttö on haljennut. Pienikin halkeama voi muuttua särkyneeksi näytöksi suhteellisen lyhyessä ajassa, ja näytön vaihtaminen vanhempaan iPad-malliin voi maksaa enemmän kuin tabletti on sen arvoinen.
  • Toiseksi, älä osta iPad-mallia, joka on vanhentunut. Tämä sisältää alkuperäisen iPadin, iPad 2:n, iPad 3:n, iPad 4:n ja alkuperäisen iPad Minin. Voit edelleen käyttää iPad 4:tä tai iPad Miniä, mutta nyt, kun ne eivät enää saa päivityksiä tai uusia sovelluksia, sinun on parempi käyttää rahasi hieman uudempaan tablettiin.
  • Kolmanneksi, jos saat viime vuoden mallin, saat yli 100 dollaria alennuksen iPad Pron alkuperäisestä hinnasta tai 50 dollaria alennuksen 9,7 tuuman iPadin hinnasta. Löydät edelleen noin 50–100 dollarin tarjouksia edellisvuoden malleista elektroniikkaliikkeistä tai Amazonista, jolloin saat täysin uuden iPadin käytetyn sijaan. Vertaa eri iPad-malleja.

Kuinka saada kohtuullinen hinta iPadista?

Se, että joku myy käytetyn iPadin Craigslistissa, ei tarkoita, että hän olisi hinnoitellut sen käytetyksi iPadiksi. Usein ihmiset yliarvioivat elektroniikan ja kaiken muun myymänsä arvon. Totta puhuen, menemme Craigslistiin, koska haluamme saada siitä hyvän tarjouksen. Mutta millä hinnalla iPadista tulee hyvä tarjous?

Taitettu kasa käteistä

Onneksi meillä on kätevä verkkosivusto, jonka avulla voimme selvittää, kuinka monta iPadia todella myydään: eBay. Suositulla huutokauppasivustolla voit selata myytäviä tuotteita, mutta voit myös etsiä jo myytyjä tuotteita. Tämä näyttää, kuinka paljon etsimäsi iPad-malli todella myyty eBayssa, mikä antaa sinulle hyvän käsityksen sen arvosta. Kun selaat myyntihistoriaa eBayssa, varmista, että katsot samaa iPad-mallia. Yksittäisellä iPadilla on malli (iPad 4, iPad Air 2 jne.), tallennustilan määrä (16 Gt, 32 Gt jne.) ja mahdollistaako se matkapuhelinyhteyden (Wi-Fi vs. Wi-Fi + Cellular). Kaikki nämä tiedot vaikuttavat hintaan. Näin pääset myytyihin tuotteisiin eBayssa: Etsi ensin iPad, jonka haluat ostaa. Sisällytä tallennustilan määrä (16 Gt jne.) hakumerkkijonoon. Kun hakutulokset ovat näkyvissä, napsauta vasemmassa sarakkeessa Myydyt tiedot -kohdan vieressä olevaa ruutua. Yksi asia, johon on kiinnitettävä huomiota listauksissa, on «paras tarjous hyväksytty» -viesti. Tämä tarkoittaa, että ostaja on tehnyt tuotteesta tarjouksen, joka on halvempi kuin luettelossa oleva. Sinun tulee jättää nämä merkinnät huomioimatta. Haluat myös selata useita myyntisivuja saadaksesi yleiskuvan hintaluokasta.

Neuvottele hinta

Nyt kun tiedät iPadin arvon, voit neuvotella hinnasta. Monet ihmiset, jotka myyvät tuotteita Craigslistissa, luettelevat tuotteet enemmän kuin he ottaisivat sen vastaan. Ja useimmat ihmiset, jotka pyytävät tuotetta, tarjoavat siitä halvemman hinnan, joten älä huolehdi siitä, että loukkaat jonkun tunteita tarjoamalla halvempaa hintaa. Neuvottelut ovat Craigslist-kokemuksen ytimessä. Ehdotuksemme on tarjota noin 10 % vähemmän kuin mitä tuotetta myydään eBayssa. Tämä on hyvä lähtökohta ja antaa sinulle liikkumavaraa. Saatat olla onnekas ja he ottavat tarjouksen heti vastaan. Emme ylittäisi eBay-hintaa. Loppujen lopuksi, jos olet kärsivällinen, voit aina ostaa sen eBaysta.

Tapaa julkisella paikalla

Craigslist-tapahtuman stressaavin osa on vaihto. Tämä koskee erityisesti pieniä, korkealaatuisia esineitä, kuten älypuhelimia ja tabletteja. Paras kohtaamispaikka on nimetty vaihtoalue. Monet kaupungit ovat alkaneet tarjota vaihtovyöhykkeitä, yleensä poliisin parkkipaikalla tai varsinaisessa poliisin päämajassa.

Kuva kahdesta turvallisesta vaihtoparkkipaikasta poliisiasemalla.

Paikallinen poliisiasema on loistava paikka vaihtaa käytettyjä tavaroita rahaksi.

Jos kaupungissasi ei ole vaihtovyöhykettä, sinun on tehtävä vaihto kahvilassa, ravintolassa tai vastaavassa myymälässä. Ostoskeskuksen ruokakenttä olisi hyvä paikka. Tabletti on tarpeeksi helppo ottaa mukaan kahvilaan, joten vaihtoa ei tarvitse tehdä parkkipaikalla.

Tarkista iPad ennen kuin ostat sen

Tämä on hyvin tärkeää. iPad on «iPad», olipa se sitten iPad Air 2 tai iPad 4. Pakkauksessa tai itse iPadissa on vähän mallia osoittavaa tietoa, joten sinun on tarkistettava asetukset. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi olla ainakin hieman perehtynyt iPadin käyttöön, mikä voi olla vaikeaa, jos tämä on ensimmäinen iOS-laitteesi. iPad voidaan myös palauttaa tehdasasetuksiin, mikä tarkoittaa, että sinun on ensin suoritettava asennusprosessi. Tämä on itse asiassa erittäin helppo tehdä. Voit katsoa iPadin käyttöönottoa koskevan oppaan ensimmäistä kertaa saadaksesi käsityksen prosessista. Muista: ei ole mitään syytä olla tekemättä tätä vaihdon aikana. Jos sinua painostetaan olemaan asentamatta iPadia, älä jatka ostoa. Kun olet asentanut iPadin (tai jos se on jo asennettu ja valmis käyttöön), sinun on avattava asetukset. Se on kuvake, joka näyttää pyöriviltä hammaspyöriltä, ​​ja sen alla on «Asetukset»-tarra. Jos et löydä sitä ensimmäiseltä sivulta, voit selata kuvakesivuja pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. (On olemassa muutamia muita tapoja avata sovellus nopeasti iPadissa.) Kun olet avannut asetukset, selaa vasemmalla olevaa valikkoa ja valitse Yleiset. Yleiset asetukset avautuu näyttöjen oikeaan reunaan. Aivan ensimmäinen vaihtoehto on «Tietoja». Kun napautat Tietoja, näet luettelon iPadin tiedoista. Huomaa kaksi yksityiskohtaa:

  1. Mallinumero. Tämän avulla voit viitata malliluetteloon varmistaaksesi, että ostat oikean iPadin. Ennen kuin jatkat vaihtoa, katso malliluettelosta ostamasi iPadin voimassa olevat mallinumerot. Jos mahdollista, tulosta koko luettelo. Lue: Luettelo iPadin mallinumeroista.
  2. Kapasiteetti. Tämä kertoo, kuinka paljon tallennustilaa voit tarkistaa sen. Kapasiteetin määrä on itse asiassa pienempi kuin ilmoitettu tallennustilan määrä, mutta sen pitäisi silti olla lähellä sitä. Esimerkiksi 64 Gt:n iPad Air 2:n kapasiteetti voi olla 55,8 Gt.

Jos mahdollista, sinun tulee myös muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ja varmistaa, että Internet-yhteys toimii oikein menemällä Safari-selaimeen ja siirtymällä suositulle verkkosivustolle, kuten Google tai Yahoo. Tämä ei tietenkään ole mahdollista tapaamispaikasta riippuen. Tämä on etu tapaamisesta paikassa, jossa on ilmainen Wi-Fi.

Muistuttaa: Tarkista laite ennen rahojen luovuttamista. Äläkä unohda tarkistaa fyysistä laitetta. Vältä iPadia, jonka näytössä on halkeama, vaikka se olisi viisteessä, todellisen näytön ulkopuolella. Pieni repeämä voi helposti johtaa yhä suurempaan repeämään.

Ennen kuin ostat

Jos iPadia ei ole palautettu tehdasasetuksiin eli et ole käynyt asennusprosessia läpi, varmista, että Find My iPad on pois päältä. Voit tarkistaa tämän siirtymällä Asetuksiin, napauttamalla «iCloud» vasemmalla olevasta valikosta ja tarkistamalla Find My iPad -asetuksen iCloud-asetuksista. Jos se on käytössä, napauta asetusta ja poista se käytöstä. Find My iPadin poistaminen käytöstä edellyttää salasanan syöttämistä, joten se on tärkeää tehdä vaihdon aikana. Jos henkilö ei tiedä salasanaa, älä osta iPadia.

iPadin ostamisen jälkeen

Kaikki menee hyvin ja ostat iPadin. Mitä nyt? Jos sinun ei tarvinnut asentaa iPadia ostaessasi sen, sinun tulee ehdottomasti nollata se ja käydä asennusprosessi läpi. Tämä varmistaa, että kaikki on asetettu oikein. Voit palauttaa iPadin tehdasasetukset Asetuksissa siirtymällä kohtaan Kenraalivieritä alas valitaksesi Nollaa ja valitse sitten Tyhjennä kaikki sisältö ja asetukset. Saat lisätietoja iPadin käytöstä tutustumalla iPad 101 -koulutusoppaaseen. Voit myös tarkistaa kymmenen suosituinta asiaa iPadillasi.

Älä pelkää!

Tiedämme, että tämä artikkeli on pitkä ja näyttää monimutkaiselta, mutta prosessi kuulostaa vaikeammalta kuin se on. Jos et ole varma, haluatko tarkistaa mallinumeron asetuksista, lainaa ystävältäsi iPad testiä varten. Prosessi on sama iPhonessa, joten jos et tunne ketään jolla on iPad, käytä iPhonea. Tai jos sinulla on lähelläsi Apple Store, mene kauppaan ja käytä jotakin heidän iPadeistaan.

Por Markus