keyboard ipad 580a37dd3df78c2c73620d3b 5c7951d546e0fb0001d83d0c scaled

Hienoa iPadin näyttönäppäimistössä on, että sillä on paljon helpompi kirjoittaa kuin iPhonen näppäimistöllä. Vaikka langatonta fyysistä näppäimistöä suositellaan edelleen pitemmille asiakirjoille, pitkän sähköpostin kirjoittaminen iPadilla on melko helppoa. Mutta niille, jotka todella haluavat saada kaiken irti laitteistaan, tässä on muutamia pikanäppäimiä, jotka auttavat sinua kirjoittamaan nopeammin ja pääsemään joihinkin erikoisnäppäimiin nopeammin. Tämä opas koskee iOS 12+ -käyttöjärjestelmää.

iPadin näytöllä näkyvät pikakuvakkeet

Ehkä paras tapa nopeuttaa kirjoittamista näyttönäppäimistöllä on oppia kaikki pienet temput ja pikanäppäimet, jotka voivat tehdä koko prosessista paljon nopeamman.

Viimeistele lauseet nopeammin

Voit napauttaa välilyöntiä kahdesti lauseen lopussa, jolloin iPad näyttää pisteen ja välilyönnin ja ottaa ison näppäimen käyttöön, jotta olet valmis seuraavaan lauseeseen.

Ohita heittomerkki

Supistuksissasi ei tarvita heittomerkkiä, jos sinulla on automaattinen oikeinkirjoituksen korjaus. Voit kirjoittaa «Im» tarkoittaa «I’m» ja «cant» tarkoittaa «ei voi» ja anna iPadin tehdä ylimääräinen työ puolestasi.

Pääsy erikoissymboleihin

iPad Prossa voit kirjoittaa kyseiset erikoissymbolit numeroiden yläpuolelle pyyhkäisemällä näppäintä alaspäin tai pitämällä sormea ​​näppäimellä luodaksesi ponnahdusikkunan, jossa on erikoissymboli.

Nopeammat lainaukset

Tässä on kätevä näppäimistötemppu lainausmerkkien laittamiseen: kosketa pitkään kysymysmerkkiä/pistettä normaalissa kaksoislainausmerkkiasettelussa, tai jos haluat yksittäisiä lainausmerkkejä, pidä huutomerkki-/pilkkunäppäintä painettuna.

Erikoisia aksentteja

Tarvitsetko erityisiä aksentteja? Voit saada erityisiä aksenttimerkkejä tietylle kielelle napauttamalla ja pitämällä painettuna vastaavaa kirjainnäppäintä.

Helppo alku- ja loppulainaus

Tiesitkö, että voit lisätä aloitus- ja loppulainausmerkkejä? Numeroasettelussa napauta ja pidä painettuna lainausmerkkiä aloittaaksesi ja lopetat lainausmerkit. Pidä yksittäislainausnäppäintä painettuna saadaksesi samat lainausvaihtoehdot. Tällä tekniikalla saat korostuksen myös yksittäisiin lainausmerkkeihin.

Monikielisille käyttäjille

Numeroasettelussa voit koskettaa ja pitää painettuna huutomerkkiä käänteisen huutomerkin kohdalla ja kysymysmerkkiä käänteisen kysymysmerkin kohdalla. Mutta niille, jotka pitävät tauoistaan, valintatemppu on pitää pistenäppäintä painettuna numeroasettelussa päästäksesi ellipsiin.

Numeroiden nopea kirjoittaminen

Oletko kyllästynyt selaamaan edestakaisin kirjaimista numeroihin? Sen sijaan, että napauttaisit «?123»-näppäintä päästäksesi numeroihin, pidä sormeasi siinä ja liu’uta sormeasi haluamasi näppäimen kohdalle. Kun vapautat sormesi, iPad tuottaa hahmosi ja palaa automaattisesti alkuperäiseen näppäimistöasetteluun. Voit myös kirjoittaa nopeasti isoja kirjaimia pitämällä Shift-näppäintä painettuna.

Luo omat pikakuvakkeet

Sinun ei tarvitse luottaa pelkästään näihin vinkkeihin. Applen avulla on helppo luoda omia pikanäppäimiä iPadilla.

Älä unohda näppäimistön päällä olevia pikanäppäimiä

Kuvakaappaus sähköpostista sävellyksen keskellä iOS-näppäimistöllä

Jos katsot ylimmän kirjainrivin yläpuolelle, näet sarjan pikanäppäimiä. Vasemmalla on kaksi nuolta, jotka taipuvat puoliympyrään. Vasemmalle taipuva nuoli on kumoamisnäppäin, joka kumoaa asiakirjaan viimeksi tekemäsi muutoksen. Oikealle taipuva nuoli on uusintanäppäin, joka kumoaa toiminnon. Näiden kahden painikkeen oikealla puolella on painike, joka näyttää leikepöydän paperilta. Tämä on liitäpainike. Voit käyttää sitä liittääksesi mitä tahansa virtuaalisella leikepöydällä asiakirjaan. Näppäimistön toisella puolella on lisäpainikkeet. «BIU»-painikkeella voit lihavoida, kursivoida ja alleviivata tekstiä. Kamerapainikkeen avulla voit käyttää kameran rullaa ja liittää valokuvan, ja paperiliitin avaa iCloud Driven, jotta voit lisätä tiedoston asiakirjaan. Sinulla voi myös olla kihara viiva, jota käytetään nopean piirustuksen luomiseen. Nämä pikakuvakkeet eivät aina ole näkyvissä. Jos esimerkiksi avaamasi sovellus ei tue liitteitä, paperiliitinpainike ei tule näkyviin.

Älä kirjoita: Sanele!

Tiesitkö, että iPad tukee sanelua? Se on helposti iPadin paras näppäimistön vaihtoominaisuus. Äänesanelu on yksi monista temppuista, joita Siri voi tehdä, ja saatat yllättyä sen tarkkuudesta puhumattakaan siitä, kuinka paljon nopeampaa se on verrattuna kirjoittamiseen. Aloita sanelu napauttamalla näyttönäppäimistön välilyöntinäppäimen vieressä olevaa mikrofonipainiketta. Voit myös käyttää äänikomentoja, kuten «uusi kappale» ja sanella erikoissymboleja, kuten «lainaus» tai «huutomerkki». Kun olet tottunut siihen, äänisanelu voi säästää paljon aikaa.

Käytä ennakoivaa kirjoitusta sisällön syöttämisen nopeuttamiseksi

Ennakoiva kirjoittaminen on yksi tyylikkäimmistä ja helpoimmin huomiotta jäävistä ominaisuuksista, jotka on lisätty näyttönäppäimistöön viime vuosina. Näppäimistön päällä olevien pikanäppäinten välissä on välilyöntejä kolmelle eri ennusteelle. Kun kirjoitat, iPad yrittää arvata sanan. Pidä nämä ennusteet mielessä kirjoittaessasi, varsinkin kun kirjoitat pidempiä sanoja. Ennustepainikkeen nopea napautus voi säästää paljon metsästystä ja nokkimista. Sinun tulee myös olla tietoinen ennustuksesta, jonka ympärillä on lainausmerkkejä. Näin voit ohittaa kaikki yritykset korjata tekstiä automaattisesti ja pitää sen täsmälleen samana kuin kirjoitit. Voit myös poistaa automaattisen korjauksen käytöstä. Tämä voi pelastaa hengen, jos kirjoitat paljon ammattislangia, joita iPad ei tunnista. Kun automaattinen korjaus on pois päältä, voit hallita korjauksia. Väärin kirjoitetut sanat ovat edelleen korostettuina, ja napauttamalla sitä näet vaihtoehtoja sanan korjaamiseksi.

Asenna mukautettu näppäimistö, kuten Swype tai SwiftKey

Swype ja SwiftKey ovat kolmannen osapuolen näppäimistöjä, joiden avulla voit «kirjoittaa» sanoja nostamatta sormeasi. Sen sijaan liu’utat kirjaimesta kirjaimeen. Se kuulostaa oudolta, mutta tulet hämmästymään, kuinka nopeasti siihen tottuu. Mitä kauemmin käytät näitä näppäimistöjä, sitä nopeammin kätesi muistaa yksinkertaiset sanaeleet, mikä tekee sisällön syöttämisestä entistä nopeampaa.

kuvakaappaus pikanäppäimen painalluksesta

Kaikki eivät pidä näistä liukuvista näppäimistöistä, mutta jotkut ihmiset vannovat niiden nimeen. Jos haluat asentaa jonkin näppäimistöistä, sinun on ensin ladattava sovellus App Storesta ja otettava se sitten käyttöön iPadin asetussovelluksessa. Jos se kuulostaa hieman monimutkaiselta, se on sitä. Mutta se on tarpeeksi helppoa, jos noudatat ohjeitamme kolmannen osapuolen näppäimistön asentamisesta. Useimmat kolmannen osapuolen näppäimistösovellukset antavat myös ohjeet niiden asentamiseen, jos käynnistät näppäimistösovelluksen suoraan.

Smart Keyboardin ja (joidenkin) Bluetooth-näppäimistöjen pikanäppäimet

iPad Prolle saatavilla oleva älykäs näppäimistö lisää komentonäppäimen ja optionäppäimen. Se on samanlainen kuin Macille suunniteltuja näppäimistöjä. (Windows-käyttäjät voivat nähdä nämä samanlaisina kuin Control- ja Alt-näppäimet). iOS 9:stä lähtien iPad tukee pikanäppäimiä tietyillä näppäinyhdistelmillä. Nämä pikanäppäimet toimivat Smart Keyboardin, Applen langattoman näppäimistön ja useimpien Bluetooth-näppäimistöjen kanssa komento- ja vaihtoehtonäppäimillä. Tässä on muutamia käteviä pikanäppäimiä:

  • Komento+B, Komento+Ija Komento+U lihavointi, kursivoitu ja alleviivaus.
  • Komento+N uusille asiakirjoille: uusi huomautus Notesissa, uusi viesti Mailissa jne.
  • Komento+F tekstin etsimiseen asiakirjasta
  • Komento+R sähköpostiin vastaamiseen
  • Komento+T avataksesi uuden välilehden Safarissa
  • Komento+W sulkeaksesi välilehden Safarissa
  • Komento+Sarkain näyttääksesi seuraavan välilehden Safarissa

Por Markus