GettyImages 91594842 5998f7d8685fbe0010f1b00b

Mitä tietää

 • Kirjaudu sisään Google-tiliisi ja valitse profiilikuva > Hallinnoi Google-tiliäsi. Katso tallennustilasi alta Tilin tallennus.
 • Jos haluat ostaa lisää, mene osoitteeseen Varastoinnin hallinta ja vieritä alas nähdäksesi tallennuslaajennusvaihtoehdot.
 • Ratkaisu: Luo toinen Gmail-tili, jossa on 15 Gt tallennustilaa, ja välitä viimeisimmät viestit sinne.

Jokainen Googlen käyttäjä saa 15 Gt ilmaista verkkotallennustilaa käytettäväksi Google Driven kanssa, mukaan lukien Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot sekä Google-kuvat. Gmail-tilisi on myös linkitetty siihen. Jos sinun on vaikea poistaa viestejä tai saada usein suuria sähköpostiliitteitä, sinun pitäisi pystyä lähestymään tätä 15 Gt:n rajaa helposti. Kun näin tapahtuu, Google myy sinulle lisää tallennustilaa palvelimillaan.

Kuinka ostaa lisää tallennustilaa Gmail-tilillesi

Jos haluat nähdä, kuinka paljon Google-tallennustilaa sinulla on jäljellä, tai ostaa lisää tallennustilaa, siirry Drive-tallennustilaan Google-tilisi näyttö. Näin:

 1. Kirjaudu sisään johonkin Google-sovelluksestasi, kuten Gmailiin, ja valitse profiilikuvasi tai -kuvasi.

 2. Valitse Hallinnoi Google-tiliäsi.

  Gmail-näyttö, jossa tilivalikko ja "Hallinnoi Google-tiliäsi" on korostettuna

 3. Siirry kohtaan Tilin tallennus nähdäksesi kuinka paljon tallennustilaa olet käyttänyt ja kuinka paljon tilillesi on varattu.

  Hallinnoi Google-tilisivuasi siten, että tilin tallennustilan määrä on korostettuna

  Jos olet Google One -tilaaja, tätä vaihtoehtoa kutsutaan Siirry Google Oneen. Sieltä pääset käsiksi Vapauta tilin tallennustilaa linkki löytääksesi kyseiset vaihtoehdot tai valitse Katso suunnitelmat sivun alareunassa päivittääksesi lisää tallennustilaa.

 4. Valitse Varastoinnin hallinta.

  Google-tili, jossa on korostettuna Hallitse tallennustilaa

 5. Näet yleiskatsauksen tallennustilan käytöstä tyyppikohtaisesti.

  Google-tilillä käytetyn tallennustilan erittely

 6. Valitse . ostaa lisää säilytystilaa Hanki lisää tallennustilaa.

  Google-tallennustilan erittely kanssa

 7. Katso saatavilla olevat suunnitelmat ja valitse yksi ostettavaksi.

  Google One -paketit saatavilla

 8. Jos et halua ostaa lisää tallennustilaa ja haluat löytää tapoja vapauttaa olemassa olevaa tallennustilaa, vieritä hieman ylöspäin ja valitse Vapauta tilin tallennustilaa.

  "Vapauta tilin tallennustilaa" korostettuna Hallinnoi Google-tilejä -sivulla

 9. Käytössä Hallinnoi tilisi tallennussivua, tutkia vaihtoehtoja olemassa olevan tallennustilan tyhjentämiseksi. Näitä ovat hylättyjen sähköpostien poistaminen pysyvästi, roskapostiviestien poistaminen ja suuria liitteitä sisältävien sähköpostien tarkasteleminen nähdäksesi, voitko poistaa ne.

  Googlen Hallinnoi tilisi tallennustila -sivu vaihtoehtoineen

Muut ratkaisut

Olemassa olevan tallennustilan tyhjentämisen lisäksi on muita tapoja saada lisää tallennustilaa.

 • Jos et tarvitse sähköpostiasi yhteen paikkaan, välitä se toiseen sähköpostipalveluun. Kun teet sen, valitse vaihtoehto, joka poistaa kopion Gmail-tilistäsi.
 • Luo toinen Gmail-tili, jossa on 15 Gt tallennustilaa, ja välitä viimeisimmät viestit sinne. Käytä sitten nykyistä osoitettasi uudessa tilissä.
 • Lataa sähköpostisi työpöydän sähköpostiohjelmaan ja poista se Gmail-tilistä. Viestit säilyvät, mutta sen sijaan, että ne olisivat verkossa ja vievät online-tallennustilaa, viestit tallennetaan tietokoneesi kiintolevylle tai ulkoiselle kiintolevylle.

Por Markus