GettyImages 889339210 55b1201c44404a56a88761a321a30f56

Mitä tietää

 • iCloud-avainnippu: Siirry kohtaan Sovellukset > Apuohjelmat > Avaimenperä > etsi salasana > kaksoisnapsauta sitä.
 • Tarkista Näytä salasana laatikko > kirjoita tietokoneesi salasana > napsauta Okei (tai Sallia tai Salli aina).
 • Chromessa: Kromi valikko > Asetukset > Automaattinen täyttö > Salasanat > napsauta silmäkuvaketta > anna tietokoneesi salasana > Okei.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit löytää Maciin tallennettuja salasanoja. Salasanojen tallentaminen on hyödyllistä, varsinkin jos käytät erittäin pitkiä, erittäin turvallisia salasanoja, mutta joskus unohdat ne.

Kuinka voin tarkastella tallennettuja salasanoja Macissani?

Seuraa näitä ohjeita nähdäksesi tallennettuja salasanoja Macissasi:

 1. Avaa uusi Finder ikkuna ja mene Sovellukset > Apuohjelmat.

 2. Avata Avaimenperä.

 3. Etsi oikean yläkulman hakupalkista etsimäsi salasana. On parasta etsiä sen verkkosivuston tai sovelluksen nimeä, jonka salasanan haluat nähdä.

  Avainnipun käyttötyökalu, jossa hakupalkki on korostettuna

 4. Kun olet löytänyt salasanan, voit tarkastella sitä kaksoisnapsauttamalla.

 5. Valitse vieressä oleva valintaruutu Näytä salasana.

  Näyttökaappaus Keychain Access -ohjelmasta, joka etsii salasanaa ja Näytä salasana -ruutu on merkitty

 6. Syötä ponnahdusikkunaan salasana, jota käytät kirjautuessasi tietokoneellesi ja napsauta Sallia kertakäyttöön (tai Salli aina pitkäaikaista käyttöä varten). Joitakin salasanoja varten napsauta Okei sijasta.

 7. Salasana tulee näkyviin Salasana kenttä ponnahdusikkunan alareunassa.

  Keychain Access -ohjelma salasanalla

Mikä on Keychain Access?

Keychain Access on esiasennettu kaikkiin Mac-tietokoneisiin, ja se on Applen työkalu salasanojen tallentamiseen. Se tallentaa käyttäjänimet ja salasanat Safarille, Wi-Fi-verkkoille ja sovelluksille. Se on Keychain Access, joka täyttää automaattisesti tilitietosi, kun sinun on kirjauduttava sisään. Koska Keychain Access tallentaa kaikki salasanasi, voit myös tarkastella tallennettuja salasanoja Macissasi. Oletamme, että sinulla on jo joitakin salasanoja Keychain Accessissa, joten seuraa näitä ohjeita löytääksesi ne.

Keychain Access ei ole ainoa salasananhallinta. Muut (1 salasana on ehkä tunnetuin) toimivat periaatteessa samalla tavalla. Tarkat vaiheet vaihtelevat käyttämäsi ohjelman mukaan, mutta voit myös etsiä salasanoja kyseisistä ohjelmista.

Synkronoi tallennetut salasanat iCloud Keychainin kanssa

Haluatko tallentaa salasanasi ja täyttää ne automaattisesti, kun tarvitset niitä? Se ei toimi vain Macissa, vaan se toimii myös iPhonessa ja iPadissa. Tätä ominaisuutta kutsutaan iCloud-avainnipuksi, ja se toimii aivan kuten muutkin iCloudin osat: sisältö synkronoidaan kaikkien laitteiden välillä, jotka on kirjattu sisään samalle iCloud-tilille. Joten jos määrität iCloud Keychainin kaikille laitteillesi, niillä kaikilla on sama salasana. Voit tehdä tämän noudattamalla näitä ohjeita.

 • Macissa: Mene Omena valikko > Järjestelmäasetukset > Apple ID > iCloud > valitse vieressä oleva valintaruutu Avaimenperä.
 • iPhonessa tai iPadissa: Mene asetukset > [your name] > iCloud > Avaimenperä > siirrä iCloud-avainnippu liukusäädin päälle/vihreäksi.

iCloud ja Keychain korostettuna Macin asetuksissa

Kuinka voin tarkastella tallennettuja salasanoja Chromessa?

Chrome on monien suosima selain, mutta se ei toimi Avainnipun kanssa (ainakin oletuksena; selainlaajennus tekee Keychainista yhteensopivan Chromen kanssa). Sen sijaan Chrome tallentaa salasanat itse. Näin voit etsiä salasanoja Macin Chromessa.

 1. Avaa Chrome > Kromi valikko > Asetukset > Automaattinen täyttö > Salasanat.

  Chromen asetusikkuna, jossa asetukset, automaattinen täyttö ja salasanat korostettuina

 2. Vieritä alas kohtaan Tallennetut salasanat osio.

  Luettelo tallennetuista Chrome-salasanoista

 3. Klikkaa silmä -kuvaketta sen tilin vieressä, jonka salasanaa haluat tarkastella.

 4. Kirjoita ponnahdusikkunaan salasana, jolla kirjaudut tietokoneeseen ja napsauta Okei.

 5. Salasana tulee näkyviin Salasana sarakkeessa.

  Kuvakaappaus Chromesta, jossa on tallennettu salasana katseltavissa

 6. Voit piilottaa salasanan uudelleen napsauttamalla silmäkuvaketta.

FAQ

 • Kuinka löydän Mac-käyttäjänimeni ja salasanani?

  Jos olet unohtanut Mac-käyttäjänimesi ja tarvitset sitä kirjautuaksesi sisään, käynnistä Mac uudelleen samalla, kun painat virtapainike + komento + S. Kun näet komentokehotteen, kirjoita ls /Käyttäjät laatikossa. Näet luettelon Macin aktiivisista käyttäjänimistä. Jos unohdit Mac-kirjautumissalasanasi ja haluat nollata sen, käynnistä Mac uudelleen ja valitse sitten käyttäjätilisi. Valitse kysymysmerkki salasanaruudussa ja valitse sitten nuoli Seuraava Nollaa se Apple ID:lläsi. Anna Apple ID:si ja salasanasi ja aseta uusi kirjautumissalasana ohjeiden mukaan.

 • Kuinka löydän Wi-Fi-salasanani Macissa?

  Löydät tallennetun Wi-Fi-salasanasi Mac-tietokoneellesi avainnipun kautta. Käynnistä Keychain Access ja siirry sitten kohtaan Järjestelmä > Salasanat. Etsi verkkosi nimi, napsauta Näytä salasanaja noudata sitten vahvistuskehotteita. Löydät Wi-Fi-salasanasi myös terminaalista. Käynnistä Terminal ja kirjoita sitten turvallisuus find-generic-password -go WIFI NIMI | grep «salasana:» laatikossa. Seuraa todennusohjeita ja näet salasanasi.

Por Markus