GettyImages 905319314 5c6d8ad6c9e77c0001cda22f

Gmail vaatii, että vältät yleisiä tietoturva-aukkoja, jotka johtavat tilien vaarantumiseen. Tämä suojattu lähestymistapa estää sinua valitsemasta vähemmän turvallisia sähköpostin hallintamenetelmiä, jotka vaikuttavat käteviltä mutta altistavat tilisi lisätietoturva-aukoille.

Googlen App Security Approach

Google pitää sovellusta «vähemmän turvallisena», jos sitä ei voida helposti irrottaa Google-tilistäsi, se ei voi muodostaa yhteyttä sovelluskohtaisella salasanalla, ei voi rajoittaa sitä, mitä tietoja se voi käyttää tililtäsi, ja evätä sitä paljastamasta sovelluksen käyttöoikeustaso. sovellus tarvitaan, kun muodostat yhteyden siihen. Sovellukset, jotka eivät täytä Googlen ehtoja, eivät voi muodostaa yhteyttä Google-tiliisi, mukaan lukien Gmail, oletuksena. Voit kuitenkin kiertää tämän suojausasetuksen muuttamalla Google-tilisi asetuksia.

Salli Gmailin käyttö vähemmän turvallisille sähköpostiohjelmille tai palveluille

Jos haluat sallia vähemmän turvallisten sähköpostiohjelmien pääsyn Gmailiin, jos tiliäsi ei ole määritetty käyttämään monitekijätodennusta:

 1. Valitse valokuvasi tai profiilikuvasi Gmailin oikeasta yläkulmasta ja valitse sitten Pärjätä sinun google-tili.

 2. Valitse Turvallisuus vasemman sivupalkin valikosta.

  Suojaus-välilehti Google-tilinhallinnassa

 3. Vieritä alas kohtaan Vähemmän turvallinen pääsy sovelluksiin ja valitse Salli pääsy (ei suositella).

  Ota käyttöoikeus käyttöön Google-tilinhallinnan Vähemmän turvallisten sovellusten käyttöoikeuskohdassa

 4. Valitse Salli vähemmän turvalliset sovellukset vaihtokytkin kytkeäksesi päälle AT.

  Gmailin vaihtokytkin vähemmän turvallisille sovelluksille Päällä-asennossa

Jos sinulla on kaksivaiheinen vahvistus – mitä Google kutsuu 2-vaiheinen vahvistus — käytössä tililläsi, tämä asetus ei ole käytettävissä; sinun on luotava sovelluksen salasana jokaiselle sovellukselle.

Luo sovelluksen salasana

Kun monitekijätodennus on käytössä, sinun on vahvistettava tilitoiminnot, kuten kirjautumiset ja tilin muutokset, sekä käyttäjätunnuksella ja salasanalla että sovelluksen tai tekstiviestin tai laitteistotunnuksen luomalla koodilla. Jos monitekijätodennus on aktiivinen, et voi ottaa käyttöön vähemmän turvallista pääsyominaisuutta, koska se käyttää silti Google-tilisi salasanaa. Sen sijaan tarvitset sovelluksen salasanan. Tämä on peruutettava, kertakäyttöinen kirjautuminen, jota käytät yhdelle ohjelmalle tai palvelulle. Sovellussalasanan luominen:

 1. Valitse valokuvasi tai profiilikuvasi Gmailin oikeasta yläkulmasta ja valitse sitten Pärjätä sinun google-tili.

  Hallinnoi Google-tiliäsi Gmailissa

 2. Valitse vasemman sivupalkin valikosta Turvallisuus.

  Kuvakaappaus Google-tilin sivusta, jossa Suojaus-välilehti on korostettuna

 3. Vieritä otsikolla merkittyyn osioon Kirjaudu Googleen. Valitse Sovellusten salasanat kytkin.

  Kuvakaappaus Google-tilin sivusta, jossa Sovellusten salasanat -osio on korostettuna

 4. Todenna uudelleen Google-tililläsi pyydettäessä.

 5. Tarkastele jo luomiasi sovellusten salasanoja. Jos sovellus ei enää tarvitse pääsyä Google-tiliisi, poista kyseinen salasana. Tämän näytön säännöllinen tarkistaminen auttaa suojaamaan tiliäsi luvattomalta käytöltä, varsinkin kun muodostat yhteyden palveluun työpöydälläsi olevan ohjelman sijaan.

 6. Lisää uusi salasana käyttämällä Valitse App ja Valitse laite avattavat valikot. Käytettävissä olevia sovelluksia ovat Mail, Calendar, Contacts, YouTube ja Other. Kun valitset sovelluksen, kuvailet, mitä olet tekemässä omaksi hyödyksesi, jotta jos luot pitkän listan sovellussalasanoista ja joudut kumoamaan sellaisen, oikean tilin löytäminen on helpompaa. Saatavilla olevia laitteita ovat iPhone, iPad, BlackBerry, Mac, Windows Phone, Windows-tietokone ja muut. Jos valitset Muu, sinua pyydetään lähettämään tekstiviesti sovellukselle ja laitteelle ilmaiseksi. Sovelluksen ja laitteen määrittäminen ei rajoita tilin käyttöä – sovelluksen salasanaa käyttävä laite voi silti käyttää Google-tiliäsi.

  Kuvakaappaus Googlen sovellussalasanat -näytöstä, jossa on

 7. Klikkaus tuottaa salasanan luomiseksi.

  Kuvakaappaus Google App Passwords -näytöstä, jossa Luo-painike on korostettuna

 8. Kun olet luonut sovelluksen salasanan, Google-tili avaa ponnahdusikkunan, jossa on satunnainen 16-merkkinen salasana. Käytä tätä salasanaa sähköpostiosoitteesi lisäksi sovelluksen tai palvelun todentamiseen. Vaikka salasana on neljässä neljän kirjaimen ryhmässä, välilyöntejä ei käytetä, jos kirjoitat salasanan manuaalisesti. (Kun kopioit sen, huomaat, että sovelluksen salasanassa ei ole välilyöntejä.)

  Kuvakaappaus Google App Passwords -näytöstä, jossa sovelluksen salasana on korostettuna

Sovelluksen salasana näkyy ponnahdusikkunassa. Kun suljet laatikon, et voi enää käyttää salasanaa. Toisin sanoen käytä sitä laatikon ollessa auki, sillä laatikon sulkeuduttua 16-merkkinen salasana on poissa lopullisesti.

Por Markus