GettyImages 518832211 cf60ff1942694733840aa6fc72417572

Kun ne julkaistiin, Auto-Save ja Versions muuttivat perusteellisesti tapaa, jolla työskentelet asiakirjojen kanssa Macissa. Useimmissa tapauksissa ne varmistavat, että sinun ei tarvitse tallentaa manuaalisesti työskennellessäsi. Niiden avulla voit myös palata tai verrata työstämäsi kohteen aikaisempiin versioihin. Valitettavasti Apple ei antanut paljon tietoa näiden uusien ominaisuuksien käytöstä. et ehkä ole edes huomannut niitä. Näin voit käyttää sekä automaattista tallennusta että versioita asiakirjojen hallintaan ja työnkulun parantamiseen. Tämän artikkelin ohjeet koskevat laitteita, joissa on Mac OS X Lion (10.7) tai uudempi.

Automaattinen tallennus

Automaattinen tallennus tarkkailee sinua, kun työskentelet asiakirjan parissa. Kun keskeytät, asiakirja tallennetaan. Jos työskentelet jatkuvasti, automaattinen tallennus tallentaa 5 minuutin välein. Automaattinen säästö tarkoittaa, että et menetä enempää kuin 5 minuuttia, jos jotain odottamatonta tapahtuu, kuten sähkökatkos tai kissa, joka käyttää pikanäppäintä näppäimistöäsi pitkin. AutoSave ei luo uutta asiakirjaa joka kerta, kun se tallennetaan. Jos näin on, levytila ​​saattaa loppua. Sen sijaan se vain huomioi muutokset, jotka teet tallennusten välillä. Automaattinen tallennus -palvelu näkyy missä tahansa asiakirjapohjaisessa sovelluksessa, joka tallentaa tiedostoja Macille. Vaikka mikä tahansa sovellus voi hyödyntää palvelua, Apple ei vaadi kehittäjiä sisällyttämään sitä. Jotkut suuret tuottavuussovellukset, kuten Microsoft Office, eivät käytä automaattista tallennusta. he käyttävät sen sijaan omia tiedostonhallintarutiinejaan.

versiot

Versiot-ominaisuus toimii yhdessä automaattisen tallennuksen kanssa ja tarjoaa tavan avata ja verrata käsittelemäsi asiakirjan aiempia versioita. Aiemmin jouduit käyttämään Tallenna nimellä -komentoa tallentaaksesi asiakirjan eri tiedostonimellä, kuten Kuukausiraportti 1, Kuukausiraportti 2 jne. Näin voit tehdä muutoksia dokumenttiin murehtimatta sen katoamisesta. . Versiot tekee automaattisesti jotain vastaavaa: voit avata ja verrata mitä tahansa luomasi asiakirjan versiota. Versiot luo asiakirjasta uuden version joka kerta, kun avaat sen, joka tunti, kun työskentelet sen parissa ja kun käytät Tallenna-, Tallenna versio-, Monista-, Lukitse- tai Tallenna nimellä -komentoa. Automaattinen tallennus ei luo uusia versioita; se lisää nykyiseen versioon. Et voi käyttää Versioita nähdäksesi, miltä asiakirja näytti 5 minuuttia sitten, ellet suorittanut jotakin yllä luetelluista laukaisutapahtumista.

Tallenna ja käytä versioita automaattisesti

Automaattinen tallennus ja versiot ovat oletusarvoisesti käytössä. Et voi poistaa niitä käytöstä, mutta voit hallita niiden toimintaa yksittäisissä asiakirjoissa. Apple on tehnyt pieniä muutoksia tapaan, jolla pääset versiotietoihin. OS X Lionissa ja Mountain Lionissa käytät sovelluksen ikkunan nimeä, joka tunnetaan myös välityspalvelimen kuvakkeena. Asiakirjan nimen vieressä on pieni nuolimerkki, joka näyttää valikon, jossa on versiot valitulle asiakirjalle. OS X Mavericksissa ja myöhemmissä käyttöjärjestelmissä Apple siirsi useimmat valikkokohdat Versiot-valikosta sovelluksen Tiedosto-valikkoon, mutta säilytti AutoSave Lock -ominaisuuden dokumenttiikkunan otsikossa.

 1. tuoda markkinoille Muokkaa tekstiäsijaitsee /Sovellukset.

  Tekstieditori Macissa

 2. Kun Muokkaa tekstiä avautuu, valitse Uusi asiakirja avataksesi tyhjän tiedoston. Valitse vanhemmissa macOS-versioissa Uusi alapuolella Tiedosto valikko tai paina Komento+N näppäimistölläsi.

  Uusi asiakirja TextEditissä

 3. Kirjoita asiakirjaan yksi tai kaksi riviä tekstiä ja valitse sitten Tiedosto>Tallentaa.

  Tallenna TextEditin Tiedosto-valikon alle

 4. Anna tiedostolle nimi ja napsauta Tallentaa.

  Tallenna ikkuna TextEditissä

 5. Dokumentti-ikkunassa näkyy nyt asiakirjan nimi ikkunan otsikossa.

  Asiakirjan otsikko TextEditissä

 6. Vie hiiri ikkunan otsikossa olevan asiakirjan nimen päälle. Näkyviin tulee pieni nuolimerkki, joka osoittaa, että otsikko on itse asiassa pudotusvalikko.

  Avattava nuolimerkki TextEditissä

 7. Napsauta asiakirjan otsikkoa nähdäksesi käytettävissä olevat valikkokohdat. OS X Mavericksissa ja uudemmissa käyttöjärjestelmissä näet vain Lukittu vaihtoehto, mutta aiemmissa versioissa on enemmän vaihtoehtoja.

  Chevron-vaihtoehdot TextEditissä

Mitä automaattisen tallennuksen vaihtoehtoja ja versioita on saatavilla?

Vanhemmissa Mac OS X:n versioissa löydät kaikki nämä vaihtoehdot asiakirjan otsikkovalikon alta. Mavericksissa (10.9) ja myöhemmin löydät useimmat niistä alla Tiedosto valikosta. Mistä tahansa löydät ne, he kaikki tekevät saman asian.

Lukko

Klikkaa Lukko kohde lukitsee asiakirjan ja estää muutosten tekemisen. Et voi muuttaa tai tallentaa lukittua asiakirjaa avaamatta sitä ensin. Asiakirjan lukitseminen ei ainoastaan ​​estä vahingossa tapahtuvia muutoksia, vaan mahdollistaa myös asiakirjan käyttämisen mallina tai uuden asiakirjan aloituskohtana.

Avata

Tämä vaihtoehto näkyy valikossa vain, kun asiakirja on lukittu. Klikkaa Avata valikkokohta poistaaksesi lukon ja salliaksesi täyden muokkauksen. OS X:n ja macOS:n myöhemmissä versioissa Lukittu-vaihtoehto näkyy valintaruuduna asiakirjan otsikkovalikon alla. Poista asiakirjan lukitus poistamalla valintaruudun valinta.

Avaa lukitusvaihtoehto TextEditissä

Kopioi

Klikkaa Kopioi valikkokohta tekee asiakirjasta kopion ja sijoittaa sen alkuperäisen viereen. Luomalla kaksoiskappaleen voit käyttää alkuperäistä asiakirjaa mallina tai lähtökohtana uuden version luomiseen tyhjästä. Jos alkuperäinen asiakirja oli lukittu, kaksoiskappaleen lukitus avataan, jotta voit tehdä muutoksia. Kaksoiskappaleeseen tekemäsi muutokset eivät vaikuta alkuperäiseen. Kopio on uusi asiakirja, jolla on oma tallennushistoria ja versiot.

Palata

Se, miten palautat asiakirjan aiempaan versioon, riippuu käyttämäsi käyttöjärjestelmän versiosta.

 • Takaisin viimeksi tallennettuun on versio Mac OS X Lionille ja Mountain Lionille. Jos tämä vaihtoehto on käytettävissä, se sisältää kellonajan ja päivämäärän, jolloin viimeisin versio tallennettiin. Tämän vaihtoehdon valitseminen tallentaa asiakirjan nykyisen tilan ja palauttaa sitten viimeksi tallennetun version.
 • Takaisin näkyy sovellusten alla Tiedosto valikosta Mac OS X Mavericksissa ja uudemmissa. Voit käyttää nykyisen asiakirjan aiempia versioita.

Selaa kaikkia versioita

Kun valitset tämän valikkokohdan, näkymä muuttuu, jolloin saat Time Machinen kaltaisen näkymän asiakirjan kaikista versioista. Nykyinen versio näkyy vasemmalla; kaikki muut versiot ovat oikealla. Valitse versio verrataksesi sitä nykyiseen asiakirjaan. Kunkin version aika ja päivämäärä näkyvät aikajanan liukusäätimessä oikealla ja aivan etummaisen asiakirjan alapuolella. Klikkaa Tehty palauttaa sinut nykyiseen asiakirjaan; klikkaus Elpyä vie sinut takaisin valittuun versioon.

Selaa kaikkia versioita TextEditissä

Kun käytät Selaa kaikkia versioita -vaihtoehtoa, voit kopioida elementin mistä tahansa versiosta käyttämällä vakiokopiokomentoa. Napsauta ja vedä valitaksesi haluamasi tekstin, napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioida ponnahdusvalikosta. Kun palaat normaaliin muokkausikkunaan, voit liittää sisällön kohdesijaintiin. Käyttämällä AutoSave- ja Versions-ominaisuuksia voit työskennellä asiakirjojen kanssa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, että asiakirjaa muutetaan vahingossa, unohdataan tallentaa tai joutuu sähkökatkoksia.

Por Markus