glenn carstens peters 203007 unsplash 5b74d95ec9e77c00500b6cd5 ad2cf17364f94cae9f2dbf2e325f0f3d

Mitä tietää

 • Listat: Valitse luettelo. Mene Talo > Ystävällinen. Valitse kappale sisään lajitella ja Teksti sisään Tyyppi. Valitse jompikumpi Nouseva tai Laskevaja paina Okei.
 • Taulukot: Alla Layoutmene Faktat > Ystävällinen. Valita otsikkorivi sisään Listallani onsarakkeeseen lajitella, Teksti sisään Tyyppija Nouseva tai Kuvaus Lehdistö Okei.
 • Lisäasetukset: Valitse Sarake 1 ja lajitella. Valitse sitten Sarake 2 ja sitten mennessä. Lehdistö Okei. Valitse Vaihtoehdot lisää lajittelutarkastuksia varten.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka aakkosjärjestys tehdään Wordissa, jotta voit säästää paljon aikaa ja vaivaa, kun lajittelet, järjestät tai luokittelet tekstiä taulukoissa, luetteloissa tai sarakkeissa. Nämä ohjeet koskevat Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word for Microsoft 365, Word 2016 for Mac ja Word for Microsoft 365 for Mac.

Järjestä luettelo Wordissa aakkosiksi

Lajittele mikä tahansa luettelo aakkosjärjestykseen tai käänteiseen aakkosjärjestykseen muutamalla hiiren napsautuksella.

 1. Valitse teksti luettelosta.

 2. Valitse Koti-välilehdeltä Ystävällinen avataksesi Lajittele-tekstiruudun.

  Lajittelu Wordissa on helppoa.

 3. Valita kappaleita Lajittele-ruudussa ja valitse Teksti Tyyppi-ruudussa.

 4. Valitse Nouseva (A–Z) tai Laskeva (Z – A).

 5. Paina sitten Okei.

Numeroidun luettelon aakkosjärjestäminen pitää lajiteltu luettelon numeroitu oikein. Tämä prosessi ei lajittele monitasoista luetteloa oikein.

Kuinka lajitella taulukko aakkosjärjestykseen

Taulukon lajittelu aakkosjärjestykseen on samanlaista kuin luettelon lajittelu.

 1. niistä Layout -välilehti, etsi Faktat -osio ja valitse sitten Ystävällinen avataksesi Lajittele-valintaikkunan. Tämä valintaikkuna tukee useita vaihtoehtoja.

 2. Valitse otsikkorivi alla Listallani on ruudun alareunassa, jos taulukossasi on otsikkorivi. Tämä asetus estää Wordia sisällyttämästä otsikoitasi lajitteluprosessiin.

 3. Valitse sarakkeen nimi, jonka mukaan haluat lajitella taulukon lajitella lista.

  Lajittele sanataulukot

  Taulukkotyökalut-välilehti auttaa aakkosjärjestykseen Wordissa.

 4. Valitse tapa, jolla haluat lajitella taulukon Tyyppi lista. Lajittele aakkosjärjestyksessä valitsemalla Teksti.

 5. Valitse Nouseva tai Laskeva valitaksesi lajittelujärjestyksen.

 6. Klikkaus Okei lajitella pöytää.

Edistynyt taulukoiden lajittelu

Word tukee monitasoista lajittelua, joka on hyödyllinen ominaisuus, jos ensisijainen avain sisältää päällekkäisiä arvoja.

 1. Valitse Sarake 1 in lajitella Lajittele-valintaikkunan luettelo.

  Edistynyt lajittelu Wordissa

  Lajittele useiden sarakkeiden mukaan Word-taulukossa.

 2. Valitse Sarake 2 in sitten mennessä lista.

 3. Valitse Okei lajitella pöytää.

 4. Valitse Vaihtoehdot Lajittele-valintaikkunassa muita lisäasetuksia varten. Lajittele esimerkiksi teksti aakkosjärjestykseen sarkaimien, pilkkujen tai muiden erottimien avulla. tee lajittelusta kirjainkoon erottelukyky; valitse kieli, jota haluat käyttää tekstin lajitteluun aakkosjärjestykseen Wordissa.

FAQ

 • Kuinka lajittelen taulukon nousevaan järjestykseen Wordissa?

  Jos haluat lajitella taulukon sisällön Wordissa nousevaan järjestykseen, valitse taulukko ja siirry kohtaan pöydän suunnittelu > Layout > Ystävällinen. Valitse, onko tiedoissasi otsikoita. Seuraava lajitella, valitse, miten haluat lajitella (nimi tai sarake) ja minkä tyyppisiä tietoja se on (teksti, numero tai päivämäärä). Valitse Nouseva lajittelujärjestyksenäsi.

 • Kuinka luon taulukon Wordissa?

  Jos haluat lisätä taulukon Wordiin, aseta kohdistin kohtaan, jossa haluat taulukon näkyvän, ja valitse Lisää. Vuonna taulukoita alue, valitse Pöytä ja vedä solujen poikki valitaksesi kuinka monta saraketta ja riviä haluat. Käytä pöydän suunnittelu vaihtoehtoja pöydän suunnitteluun.

 • Kuinka voin lisätä rivin taulukkoon Wordissa?

  Jos haluat lisätä rivin taulukkoosi, napsauta taulukkoa, johon haluat rivin olevan, ja valitse Layout -välilehti. Valitse Aseta yläpuolelle tai Lisää alle: lisätäksesi rivin. Jos lisäät rivin taulukon alaosaan, valitse viimeisen rivin viimeinen solu ja paina -välilehti.

Por Markus