113879440 56a6a56a5f9b58b7d0e42176

Se on tehokas, kiiltävä, ja kaikki haluavat sellaisen, myös varkaat ja hakkerit. MacBookisi pitää sisällään maailmasi: työtiedostot, musiikki, valokuvat, videot ja muut asiat, joista välität, mutta onko MacBook turvassa ja suojattu vahingoilta? Tutustu viiteen MacBookin tietoturvavinkkiin, joiden avulla voit muuttaa MacBookistasi läpäisemättömän ja vaikeasti tavoitettavan mobiilidatan linnoituksen.

Käytä Find my -palvelua tai sovellusta

Olet luultavasti kuullut iPhonesta ja Find My iPhone -sovelluksesta, jonka avulla käyttäjät voivat jäljittää kadonneen tai varastetun iPhonensa iCloud-verkkosivustolta käyttämällä iPhonen sijainnintunnistusominaisuuksia. Se sopii mainiosti iPhoneille, mutta entä MacBookisi? Onko siihen olemassa sovellusta? Kyllä on. Apple lyhensi nimen nimellä Find My ja laajensi palvelun muihin laitteisiin, kuten iPodeihin, AirPodeihin, Apple Watchiin ja Maceihin. Näin aktivoit Find My -palvelun Macissa, jossa on macOS Big Sur (11.0) tai macOS Catalina (10.15).

  1. Avaa Mac Järjestelmäasetukset ja valitse Apple ID.

  2. Valita iCloud vasemmassa paneelissa ja laita sekki eteen Etsi Macini päänäytössä. Klikkaa Vaihtoehdot Etsi Macini vieressä.

    Apple ID:n iCloud-asetukset Find My Macin kanssa

  3. Laita päälle Etsi Macini ominaisuus. Vaihtoehtoisesti vaihda Etsi verkkoni myös ominaisuuksia. Valitse Tehty tallentaaksesi asetukset.

    Etsi My Mac -aktivointinäyttö

Kun olet aktivoinut Find My Mac -ominaisuuden ja Macisi on kadonnut tai varastettu, voit seurata sitä iCloudissa Apple ID:lläsi ja salasanallasi, aivan kuten Find My iPhone -toiminnolla. Jos Macissasi on vanhempi versio käyttöjärjestelmästä, joka ei tue Find My -ominaisuutta, sinun on käytettävä suojaukseen kolmannen osapuolen sovellusta. Vuosittaista tilausmaksua vastaan ​​Absolute Home & Office -ohjelmisto tarjoaa sekä tietosuoja- että varkauksien palautuspalvelut MacBookillesi. Ohjelmisto integroituu BIOS-laiteohjelmistotasolle, joten varas, joka luulee, että varastetun tietokoneen kiintolevyn pyyhkiminen tekee siitä jäljittämättömän, on yllättynyt, kun se muodostaa yhteyden Internetiin ja ohjelmisto alkaa lähettää sijaintiaan.

Ota MacBookin suojausominaisuudet käyttöön

MacOS- ja OS X -käyttöjärjestelmissä on suojausominaisuuksia käyttäjän käytettävissä. Vaikka ominaisuudet on asennettu, ne eivät yleensä ole oletuksena käytössä. Käyttäjien on otettava suojausominaisuudet käyttöön itse. Nämä ovat perusasetukset, jotka sinun on määritettävä tehdäksesi MacBookistasi turvallisemman.

Poista automaattinen sisäänkirjautuminen käytöstä ja aseta järjestelmän salasana

Vaikka on hyödyllistä olla syöttämättä salasanaasi joka kerta, kun käynnistät tietokoneen tai näytönsäästäjä käynnistyy, voit yhtä hyvin jättää talosi etuoven auki, koska MacBookisi on rajoittamaton databuffet henkilölle, joka juuri varasti. se. Napsauttamalla valintaruutua ja luomalla salasanan, voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön ja asettaa uuden tiesulun hakkerin tai varkaan tielle. Jos et ole asettanut järjestelmän salasanaa, siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Turvallisuus ja yksityisyys > Kenraali välilehti ja aseta yksi.

Ota FileVault-salaus käyttöön

MacBookisi varastettiin juuri, mutta laitoit salasanan tilillesi, joten tietosi ovat turvassa, eikö niin? Väärä! Useimmat hakkerit ja tietovarkaat vetävät kiintolevyn ulos MacBookista ja yhdistävät sen toiseen tietokoneeseen IDE/SATA–USB-kaapelilla. Heidän tietokoneensa lukee MacBookisi levyä aivan kuten mikä tahansa muu siihen liitetty DVD- tai USB-asema. Ne eivät vaadi tiliä tai salasanaa päästäkseen tietoihisi, koska ne ohittavat käyttöjärjestelmän sisäänrakennetun tiedostosuojauksen. Heillä on nyt suora pääsy tiedostoihisi riippumatta siitä, kuka on kirjautunut sisään. Helpoin tapa välttää tämä on ottaa tiedostojen salaus käyttöön OSX:n sisäänrakennetulla FileVault-työkalulla. FileVault salaa ja purkaa profiiliisi liittyvät tiedostot suoraan salasanalla. Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta kaikki tapahtuu taustalla, joten et tiedä, että jotain on tekeillä. Sillä välin tietosi on suojattu. Joten ellei hakkereilla ole salasanaa, tiedot ovat lukukelvottomia ja hyödyttömiä varkaille, vaikka he poistaisivat aseman ja liittäisivät sen toiseen tietokoneeseen. Ota FileVault käyttöön Järjestelmäasetukset > Turvallisuus ja yksityisyys > tiedostovarasto -välilehti. Kirjoita muistiin palautusavain, joka luodaan automaattisesti. Tarvitset sitä päästäksesi käsiksi tietoihisi. Jos haluat tehokkaamman, täyden levyn salauksen edistyneillä ominaisuuksilla, tutustu TrueCryptiin, joka on ilmainen avoimen lähdekoodin tiedostojen ja levyjen salaustyökalu.

Ota Macin sisäänrakennettu palomuuri käyttöön

Macin sisäänrakennettu palomuuri estää useimpien hakkereiden yritykset murtautua MacBookiin Internetin kautta. Se on helppo asentaa. Kun palomuuri on otettu käyttöön, se estää haitalliset saapuvat verkkoyhteydet ja säätelee lähtevää liikennettä. Sovellusten on pyydettävä sinulta lupa (ponnahdusikkunan kautta) ennen kuin ne yrittävät muodostaa lähtevän yhteyden. Voit myöntää tai evätä käyttöoikeuden väliaikaisesti tai pysyvästi harkintasi mukaan. Palomuuri-välilehti sijaitsee Järjestelmäasetukset > Turvallisuus ja yksityisyys > palomuuri -välilehti. Lifewire tarjoaa yksityiskohtaiset, vaiheittaiset ohjeet OS X:n suojausominaisuuksien käyttöön ottamiseksi.

Asenna korjaustiedostot

Exploit/patch kissa ja hiiri -peli on elossa ja potkii. Hakkerit löytävät sovelluksessa heikkouden ja kehittävät hyväksikäyttöä. Sovelluksen kehittäjä korjaa haavoittuvuuden ja julkaisee korjaustiedoston sen korjaamiseksi. Käyttäjät asentavat korjaustiedoston ja sykli jatkuu. macOS ja OS X tarkistavat säännöllisesti automaattisesti Applen ohjelmistopäivityksiä ja usein kehottavat sinua lataamaan ja asentamaan ne. Monilla kolmannen osapuolen ohjelmistopaketeilla, kuten Microsoft Officella, on oma ohjelmistopäivityssovellus, joka tarkistaa säännöllisesti korjaustiedostot. Muissa sovelluksissa on manuaalinen «Tarkista päivitykset» -toiminto, joka sijaitsee usein Ohje-valikossa. On hyvä idea suorittaa tai ajoittaa viikoittainen päivitystarkistus useimmille käyttämillesi sovelluksille, jotta et ole alttiina ohjelmistopohjaisille hyväksikäytöille.

Sammuta se

Jos joku on päättänyt varastaa tietokoneesi, hän voi tehdä sen riippumatta siitä, kuinka monta puolustustasoa käytät. Tavoitteesi tulisi olla, että varkaan on mahdollisimman vaikea varastaa MacBookisi. Haluat lannistaa heitä tarpeeksi, jotta he siirtyvät kohti helpompia tavoitteita. Vuosikymmeniä ollut Kensington Lock on turvalaite kannettavan tietokoneen liittämiseen fyysisesti teräskaapelilenkillä suureen huonekaluun tai muuhun esineeseen, jota ei ole helppo siirtää. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on sisäänrakennettu K-paikka, joka hyväksyy Kensington-tyyppisen lukon, mutta MacBookeissa ei. Tarvitset sovittimen, joista useita on saatavana Amazonista, mutta kaikki sovittimet eivät ole yhteensopivia kaikkien Mac-mallien kanssa, joten lue pieni teksti ennen tilaamista. Voiko näitä lukkoja valita? Joo. Voiko kaapelin leikata oikeilla työkaluilla? Joo. Mikä tärkeintä, lukko estää vahingossa tapahtuvan tilaisuuden varastamisen. Mahdollinen varas, joka murtaa kirjastosta lukkosarjan ja Jaws of Life -langanleikkurit varastaakseen MacBookisi, herättää todennäköisesti enemmän epäilyksiä kuin jos hän kävelisi viereensä kannettavan tietokoneen kanssa, jota ei ollut kiinnitetty aikakauslehteen. teline. Kensington-peruslukkoa on saatavana useissa eri muodoissa, ja sitä on saatavana useimmista toimistotarvikeliikkeistä.

Suojaa Macisi hard shell -kokoonpanolla

Jos olet tosissasi turvallisuudesta ja haluat kaivella asetuksiasi syvälle varmistaaksesi, että Macisi tietoturva on mahdollisimman luodinkestävää, käy Applen tukisivustolla ja lataa Mac OS X -turvallisuusmääritysoppaat. Nämä asiakirjat kuvaavat käytettävissä olevia asetuksia käyttöjärjestelmän kaikkien osien lukitsemiseksi, jotta se olisi mahdollisimman turvallinen. Varmista turvallisuus ja käytettävyys tasapainossa. Et halua lukita MacBookiasi niin tiukasti, ettet pääse sisään.

Por Markus