iPhone 4S 56a27fd45f9b58b7d0cb5b2a

Puhelinvalmistajat ja matkapuhelinyritykset mainostavat usein puhelimiaan tai verkkojaan 4G:nä (tai joskus 4G LTE:nä). Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? iPhone 4:ää ja iPhone 4S:ää kutsutaan joskus iPhone 4G:ksi, mutta tarkoittaako se, että iPhone 4 on 4G-puhelin?

Lyhyt vastaus: Ei, iPhone 4 ja iPhone 4S eivät ole 4G-puhelimia

Se kertoo kaiken: iPhone 4 ja 4S eivät ole 4G-puhelimia. Ei ainakaan silloin, kun «4G» on 4G- tai 4G LTE -standardi matkapuhelinverkkoille, joka on iPhone 4:n ja 4S:n käyttämän 3G-standardin seuraaja. Tätä useimmat puhelinyhtiöt tarkoittavat sanoessaan «4G». Mutta tilanne on itse asiassa sitä monimutkaisempi ja mahdollisesti hämmentävämpi. Ymmärtääksesi koko tilanteen, sinun on ymmärrettävä, mitä ihmiset tarkoittavat sanoessaan jonkin olevan 4G. Syy tähän on hämmentävä, koska ‘4G:llä’ on kaksi eri merkitystä.

4G = 4. sukupolven matkapuhelinverkko

Kun useimmat yritykset ja jotkut ihmiset puhuvat 4G:stä, he tarkoittavat puhelinta, joka on yhteensopiva 4. sukupolven (eli 4G) matkapuhelinverkon kanssa. 4G-verkot, jotka tunnetaan myös nimellä LTE Advanced tai Mobile WiMAX -verkot (muiden nimien ohella), ovat seuraavan sukupolven langattomia verkkoja, joita matkapuhelinyhtiöt käyttävät puhelujen ja datan lähettämiseen matkapuhelimiin. Tämä eroaa «3G:stä», joka viittaa kolmannen sukupolven verkkoon tai sen kanssa yhteensopivaan laitteeseen. 4G-verkot ovat uudempia, kehittyneempiä verkkoja, jotka korvaavat 3G-verkot. Vertailun vuoksi 4G-verkot ovat nopeampia kuin 3G-verkot ja voivat kuljettaa enemmän dataa:

Ladata lataa
4G-verkon nopeudet jopa 1 Gbit/s 500 Mbit/s
3G-verkon nopeudet jopa 14,4 Mbit/s 5,8 Mbit/s

Vaikka 4G-kattavuudessa on joitain aukkoja, useimmilla maaseutualueilla (ainakin Yhdysvalloissa) on nyt 4G LTE -palvelu saatavilla matkapuhelimille ja älypuhelimille.

4G = 4. sukupolven puhelin

4G:llä on toinen merkitys. Joskus ihmiset käyttävät termiä 4G viittaamaan yleisesti neljännen sukupolven tuotteisiin, eivät erityisesti 4G-verkkojen kanssa toimiviin tuotteisiin. IPhone 4 on, kuten nimestä voi päätellä, neljäs iPhone-malli, joten se on neljännen sukupolven iPhone. Mutta neljännen sukupolven puhelin ei ole sama asia kuin 4G-puhelin.

IPhone 4 ei ole 4G-puhelin

4G-puhelimet toimivat 4G-verkoissa. Kuten aiemmat iPhone-mallit, iPhone 4 ei ole yhteensopiva 4G-verkkojen kanssa. Koska iPhone 4 käytti vain 3G- ja EDGE-verkkoja, iPhone 4 ei ole 4G-puhelin.

Ei myöskään iPhone 4S

IPhone 4S voi ladata dataa nopeammin – jopa 14,4 Mbps – kuin iPhone 4, joka saa jopa 7,2 Mbps. Tämä ei ole 4G-nopeus, mutta jotkut matkapuhelinyritykset voivat mainostaa iPhone 4S:ää 4G-puhelimena tai lähellä 4G-puhelinta. Teknisesti tämä ei pidä paikkaansa. Kuten edellä mainittiin, 4G-puhelin edellyttää yhteensopivuutta tietyntyyppisen puhelinverkon ja puhelimen tietyn laitteiston kanssa. iPhone 4S:ssä tätä ei ole. Puhelinyhtiöillä, jotka myyvät iPhonea Yhdysvalloissa, on laajat 4G-verkot, mutta tämä iPhone-malli ei hyödynnä sitä.

Entä iPhone 5 ja uudemmat mallit?

Tässä se on helppoa: iPhone 5 ja kaikki myöhemmät iPhone-mallit ovat 4G-puhelimia. Tämä johtuu siitä, että ne kaikki tukevat 4G LTE -verkkoja. Joten jos haluat saada 4G LTE:n nopeimpaan mobiilidatakokemukseen, hanki uusin iPhone.

Por Markus