xsd files 5c3f30ffc9e77c0001898c80

Mitä tietää

  • XSD-tiedosto on XML Schema -tiedosto.
  • Avaa yksi Visual Studiolla tai toisella tekstieditorilla.
  • Muunna XML-, JSON- tai Excel-muotoon samoilla ohjelmilla tai erityisellä muuntimella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä XSD-tiedostot ovat, mukaan lukien kuinka avata yksi ja muuntaa tiedosto toiseen tiedostomuotoon.

Mikä on XSD-tiedosto?

Tiedosto, jonka tiedostotunniste on XSD, on todennäköisesti XML Schema -tiedosto; tekstipohjainen tiedostomuoto, joka määrittää XML-tiedoston vahvistussäännöt ja selittää XML-lomakkeen. Koska ne ovat skeematiedostoja, ne tarjoavat mallin jollekin muulle, tässä tapauksessa XML-tiedostoille. Esimerkiksi XSD-tiedosto voi edellyttää, että XML-tiedostossa on tiettyjä rajoja, suhteita, järjestystä, attribuutteja, sisäkkäisiä määritteitä ja muita elementtejä, sekä asettaa rajoituksia. XML-tiedostot voivat viitata XSD-tiedostoon schemaLocation-attribuutilla.

XSD-tiedostoja.

HobbyWaren Pattern Maker’s Cross Stitch -ohjelma käyttää myös tätä tiedostopäätettä muotoonsa.

Kuinka avata XSD-tiedosto

Koska XSD-tiedostot ovat tekstitiedostoja, jotka ovat muodoltaan samanlaisia ​​kuin XML-tiedostot, ne noudattavat samanlaisia ​​avaus-/muokkaussääntöjä. Useimmat tähän tiedostoon liittyvät kysymykset liittyvät kuitenkin tiedoston luomiseen; Tässä on loistava blogikirjoitus ASP.NETissä sellaisen luomisesta. SchemaViewer on ilmainen ohjelma, joka näyttää XSD-tiedostot oikeassa puurakenteessa, mikä tekee niistä helpompia lukea kuin yksinkertaisella tekstieditorilla, kuten Notepadilla. Tiedosto voidaan avata myös Microsoft Visual Studiolla, XML Notepadilla, EditiX XML Editorilla, Progress Stylus Studiolla ja XMLSpyllä. Oxygen XML Editor on yksi harvoista XSD-avaajista, joka toimii Linuxissa, Macissa ja Windowsissa. Voit myös käyttää tekstieditoria, koska se on vain tekstitiedosto. Tutustu joihinkin suosikkeihimme tässä parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelossa.

XSD-tiedosto Visual Studio Codessa

XSD-tiedosto Visual Studio Codessa.
Tässä on esimerkki siitä, miltä XSD-tiedosto näyttää, kun se avataan tekstieditorissa:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" elementFormDefault="qualified" xmlns:widgets="http://www.w3.org/ns/widgets">
<xs:group name="local">
<xs:sequence>
<xs:any namespace="##other" processContents="skip"/>
</xs:sequence>
</xs:group>
</xs:schema>

Tietenkin, jos käsittelet XSD-tiedostoa, jota käytetään Pattern Makerin kanssa, voit avata sen tällä ohjelmistolla. HobbyWare tarjoaa Pattern Maker Viewer -ohjelman ilmaisen tavan avata ja tulostaa kuviotiedosto. Vedä tiedosto ohjelmaan tai käytä Tiedosto > Avata valikosta. Tämä katseluohjelma tukee myös samanlaista PAT-muotoa. Cross Stitch Paradise Android -sovellus voi myös avata ristipisto XSD-tiedostoja.

Kuinka muuntaa XSD-tiedosto

Helpoin tapa muuntaa XSD-tiedosto toiseen muotoon on käyttää jotakin yllä olevista muokkausohjelmista. Esimerkiksi Visual Studio voi tallentaa sellaisen XML-, XSLT-, XSL-, DTD-, TXT- ja muissa vastaavissa muodoissa. JSON Schema Editorin pitäisi pystyä muuttamaan se JSON-muotoon. Lisätietoja tämän muunnoksen rajoituksista on tässä Stack Overflow -säikeessä. Toinen haluttu muunnos on XSD PDF:ksi, jotta voit avata tiedoston PDF-katseluohjelmassa. Tähän ei todennäköisesti ole paljon muuta syytä kuin varmistaa, että koodi on näkyvissä kaikissa sen avaavissa tietokoneissa. Voit suorittaa tämän muunnoksen XmlGrid.net-sivustolla tai PDF-tulostimella. Jos etsimäsi on a XML JSON-muuntimeen, on tämä online-XML-JSON-muunnin, jota voit käyttää siihen. XML Schema Definition Tool voi muuntaa XDR-, XML- ja XSD-tiedostoja serialisoitaviksi luokiksi tai tietojoukoiksi, kuten C#-luokkaan. Microsoft Excelin avulla voit tuoda tietoja tiedostosta ja laittaa ne laskentataulukkoon. Tässä Stack Overflow -kysymyksessä «XSD-tiedoston muuntaminen XLS-muotoon» näet, kuinka tiedostosta luodaan XML-lähde ja vedetään ja pudotetaan tiedot suoraan laskentataulukkoon. Todennäköisesti yllä olevaa Pattern Maker -ohjelmaa (ei ilmaista katseluohjelmaa) voidaan käyttää ristipistotiedoston muuntamiseen uuteen muotoon.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu yllä olevilla ohjelmilla ja työkaluilla, kyseessä ei todennäköisesti ole XSD-tiedosto, vaan tiedosto, jolla on samanlainen tiedostopääte. Esimerkiksi XDS-liite on hyvin samanlainen kuin XSD, mutta sitä käytetään sen sijaan DS Game Maker Project -tiedostoissa ja LcdStudio Design -tiedostoissa. Mikään näistä tiedostomuodoista ei liity XML-tiedostoihin tai -malleihin. Sama käsite pätee muuallakin, kuten XACT Sound Bank -tiedostoissa, jotka käyttävät .XSB-tiedostotunnistetta. Nämä ovat äänitiedostoja, joita ei voi avata millään XSD-yhteensopivalla ohjelmalla. XFDL ja XFDF ovat hyvin samanlaisia. Jos tiedostosi päättyy eri tiedostotunnisteeseen, tarkasta näkemäsi kirjaimet/numerot nähdäksesi mitkä ohjelmat voivat avata tai muuntaa kyseisen tiedostotyypin.

Por Markus