headphonesrunning 5c8877304cedfd000190b254

Kuulokkeita on useita tyylejä perinteisistä langallisista kuulokkeista kalliimpiin langattomiin Bluetooth-laitteisiin. Ominaisuudet vaihtelevat perustoiminnoista edistyneeseen melunvaimennuksen ja digitaalisen avustajan integrointiin. Riippumatta siitä, millaisia ​​kuulokkeita omistat, joskus jotkut kuulokkeet lakkaavat toimimasta. On olemassa monia yksinkertaisia ​​ratkaisuja, joiden avulla voit yrittää saada kuulokkeet taas toimimaan. Tämä artikkeli kattaa vianetsinnän kaikentyyppisille kuulokkeille, mukaan lukien langattomat, vakio- ja nappikuulokkeet.

Kuulokkeiden ongelmien syyt

Kuulokkeiden tekniset ongelmat ovat yhtä erilaisia ​​kuin saatavilla olevien mallien määrä. Joskus vaurioitunut kuulokekaapeli tai Bluetooth-yhteyden ongelmat voivat aiheuttaa sen, että kuulokeliitäntä ei toimi. Melua vaimentavien kuulokkeiden, kuten Bose QuietComfort 35 Wireless Headphones II ja Microsoft Surface Headphones, on joskus vaikea synkronoida ääntä ja videota. On usein turhauttavaa ottaa melunvaimennustoiminto käyttöön tai poistaa se käytöstä tarkoitetulla tavalla. Silti on monia yksinkertaisia ​​syitä, miksi kuulokkeet eivät toimi kaikentyyppisissä kuulokkeissa.

Korjaa kuulokkeet, jotka eivät toimi

Kuulokkeet voivat kohdata useita teknisiä ongelmia, ja ratkaisut vaihtelevat syyn mukaan. Jos haluat selvittää, miksi kuulokkeet eivät toimi, tee ensin tämä tarkistussarja ja kokeile sitten ehdotettuja vinkkejä rikkoutuneiden kuulokkeiden korjaamiseen.

 1. Kytke kuulokkeet päälle. Monissa kuulokkeissa on sisäänrakennettu akku, eivätkä ne toimi, jos liität nämä laitteet kuuloke- tai ääniliitäntään kytkemättä niitä päälle. Kuulokkeiden on/off-kytkin sijaitsee yleensä yhden korvakupin sivulla tai jollakin niiden tasaisella pinnalla.

 2. Kytke kuulokkeet pois päältä ja uudelleen päälle. Tämä klassinen tekniikkavinkki toimii häiritsevien tietokoneiden kanssa ja voi toimia myös kuulokkeiden kanssa, jotka eivät toimi. Jos kuulokkeet eivät toimi niin kuin pitäisi, sammuta ne ja käynnistä ne uudelleen liittämisen jälkeen ja katso, korjaako tämä ongelman.

 3. Lataa kuulokkeet. Jotkut kuulokkeet, erityisesti ne, joissa on parannettuja ominaisuuksia, kuten melunvaimennus ja sisäänrakennettu LED-valaistus, käyttävät ulkoista virtalähdettä tai akkua. Jos et ole käyttänyt kuulokkeita vähään aikaan, akku saattaa olla tyhjä ja se on ehkä ladattava. Lataa useimmat kuulokkeet yhden kuulokkeen mikro-USB-portin kautta.

 4. Tarkista USB-virtavaatimukset. Jotkut kuulokkeet voidaan liittää laitteeseen USB:n kautta. Jos tämä USB-liitäntä kuitenkin tarvitaan kuulokkeiden virransyöttöön äänen vastaanottamisen lisäksi, suorituskyky saattaa heikentyä, kun se liitetään irrotettuun kannettavaan tietokoneeseen tai matalatehoiseen laitteeseen.

 5. Tarkista USB-yhteensopivuus. Vaikka jotkin kuulokkeet voidaan liittää äänilähteeseen USB:n kautta, kaikki laitteet eivät tue USB-kuulokkeita. Useimpien tietokoneiden pitäisi voida yhdistää USB-kuulokkeisiin, mutta jotkin pelikonsolit, kuten Xbox One, eivät toimi USB-kuulokkeiden kanssa. Jos laite ei tue USB-kuulokkeita, et voi tehdä juuri mitään. Haluat ehkä vaihtaa ne kuulokkeisiin, jotka käyttävät Bluetoothia tai perinteistä ääniliitäntää.

 6. Ota Bluetooth käyttöön kuulokkeissa. Jos käytät langattomia kuulokkeita, saatat joutua kytkemään Bluetooth-kytkimen päälle muodostaaksesi yhteyden pariksi liitettyihin laitteisiin.

 7. Lisää äänenvoimakkuutta. Jos et kuule mitään kuulokkeistasi, olet saattanut vahingossa laskea äänenvoimakkuutta tai mykistää kuulokkeet. Lisää ensin äänenvoimakkuutta kuulokkeiden sisäänrakennetuilla äänenvoimakkuuspainikkeilla (jos niissä on nämä painikkeet). Tarkista sitten pariksi liitetyn laitteen äänenvoimakkuus.

 8. Bluetooth-kuulokkeiden ja laitteen yhdistäminen onnistuneesti. Uudet kuulokkeet eivät lähetä ääntä laitteillesi heti pakkauksesta. Ensin sinun on yhdistettävä kuulokkeet älypuhelimeen, tietokoneeseen tai mihin tahansa muuhun lähteeseen. Ohjeet Bluetoothin yhdistämiseen vaihtelevat kuulokkeiden merkin ja mallin mukaan. Tarkat pariliitosohjeet löydät laitteen käyttöoppaasta tai valmistajan verkkosivustolta.

 9. Yhdistä kuulokkeet uudelleen puhelimen tai tietokoneen kanssa. Pura kuulokkeiden pariliitos ja yhdistä kuulokkeet uudelleen puhelimeen tai tietokoneeseen. Joskus voit ratkaista yhteysongelmia lisäämällä kuulokkeet laitteeseen kuulokkeiden poistamisen jälkeen. Jos haluat poistaa Bluetooth-pariliitoksen Macissa, valitse Järjestelmäasetukset > Bluetooth > kuulokkeiden nimi > X > Poista. Jos haluat poistaa kuulokkeet Windows 10:ssä, avaa toimintokeskus ja valitse Kaikki asetukset > Laitteet > kuulokkeiden nimi > Poista laite > Joo.

 10. Irrota käyttämättömät laitteet kuulokkeista. Yksi tapa välttää konflikteja on irrottaa kaikki, mitä et käytä. Voit yleensä tehdä tämän mukana tulevassa kuulokesovelluksessa, kuten Bose Connect -sovelluksessa Bose-kuulokkeille ja -kuulokkeille, tai voit käyttää yllä olevia ohjeita PC- tai Mac-tietokoneella.

 11. Tarkista audiolähtö. Vaikka olisit yhdistänyt kuulokkeet onnistuneesti, laitteesi voi reitittää äänen muualle, kuten Bluetooth-kaiuttimeen tai Apple TV:hen. Aktiivisen äänilähdön nimi näkyy yleensä sovelluksessa, joka tuottaa äänen. Esimerkiksi Spotifyssa äänivaihtoehdon nimi näkyy vihreänä tekstinä sovelluksen alareunassa.

 12. Irrota langallinen liitäntä. Kiinteä yhteys voi usein korvata Bluetooth-yhteyden. Jos lataat kuulokkeet tietokoneellasi tai kannettavalla tietokoneella, ääni ei ehkä suoratoista langattomasti älypuhelimesta tai tabletista.

 13. Tarkista vaurioiden varalta taivuttamalla kaapelia. Yleisin kuulokkeiden ongelmien syy on vaurioitunut äänikaapeli. Tarkista, onko kaapeli vaurioitunut asettamalla kuulokkeet päähän, toistamalla ääntä suosikkilähteestäsi ja taivuttamalla kaapelia varovasti päästä toiseen kahden tuuman välein. Jos kuulet hetken aikaa kohinaa tai äänilähde tulee läpi, kaapeli on vaurioitunut ja se on vaihdettava. Tee varovaisia ​​käännöksiä vain tarkistaaksesi, onko kaapeli vaurioitunut. Taivuta sitä ikään kuin pyörittäisit sitä pienen kolikon reunojen ympäri. Sen taivuttaminen jyrkästi siihen pisteeseen, että se koskettaa itseään, voi aiheuttaa vaurioita, joita yrität havaita.

 14. Kokeile toista sovellusta. Jos kuuntelet ääntä tietystä sovelluksesta, mutta et kuule ääntä, sovellus voi olla ongelma. Sovelluksen sulkeminen ja avaaminen uudelleen voi myös korjata mahdolliset virheet.

 15. Tarkista audioliitäntä. Kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kuulokeliitäntä saattaa olla rikki. Voit tarkistaa, onko ääniliitin rikki, kokeilemalla erilaisia ​​temppuja, kuten puhdistamalla ääniliitin tai käyttämällä eri kuulokkeita tai kuulokkeita.

 16. Tarkista toisen laitteen kuulokkeet. Jos mahdollista, käytä kuulokkeitasi toisen äänilähteen kanssa nähdäksesi, toimivatko kuulokkeet.

 17. Kokeile eri kuulokkeita tai kuulokkeita samassa laitteessa samalla, kun käytät samaa sovellusta. Kuten yllä olevat neuvot, tämä voi auttaa määrittämään, missä ongelma on. Jos sinulla on sama ongelma, ongelma voi johtua sovelluksesta tai laitteesta, johon muodostat yhteyden, eikä kuulokkeissa.

 18. Päivitä kuulokkeiden laiteohjelmisto. Monet nykyaikaiset kuulokkeet vaativat laiteohjelmistopäivityksiä korjatakseen vikoja ja toimiakseen kunnolla. Voit usein ladata ja asentaa nämä päivitykset langattomasti käyttämällä virallista älypuhelinsovellusta. Monet merkit tarjoavat myös päivitystiedostoja virallisilla verkkosivuillaan, jotka voit ladata ja siirtää USB-kaapelin kautta.

 19. Päivitä tietokoneen tai laitteen käyttöjärjestelmä. Uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen asentaminen laitteeseesi voi parantaa yhteensopivuutta useiden lisävarusteiden, kuten kuulokkeiden, kanssa.

 20. Käynnistä tietokone, älypuhelin tai tabletti uudelleen. Uudelleenkäynnistys voi korjata monia teknisiä ongelmia, mukaan lukien viallisiin kuulokkeisiin liittyvät ongelmat.

 21. Poista Bluetooth käytöstä käyttämättömissä laitteissa. Jos olet yhdistänyt Bluetooth-kuulokkeet useisiin laitteisiin, kuulokkeet voivat muodostaa yhteyden johonkin näistä muista laitteista haluamasi laitteen sijaan. Voit korjata tämän poistamalla Bluetoothin käytöstä kaikissa muissa laitteissasi, kunnes kuulokkeet muodostavat yhteyden suosikkilaitteeseen. Saatat joutua sammuttamaan kuulokkeet ja käynnistämään sen uudelleen sen jälkeen, kun olet sammuttanut Bluetoothin muissa laitteissasi.

 22. Tarkista ohjainpäivitykset. Ohjainten päivittäminen on loistava vianetsintävaihe, kun laitteessa on ongelma tai se antaa virheen.

Por Markus