speed test 580e7a2b5f9b58564ce47143

Mietitkö kuinka nopea internetyhteytesi on Oikeasti On? Sinun on testattava Internet-nopeutesi selvittääksesi. On monia tapoja tehdä tämä, jotkut tarkempia kuin toiset, riippuen siitä, miksi testaat. Ilmaiset vertailutyökalut, kuten suositut Internet-nopeustestit ja älypuhelinsovellusten kaistanleveystestit, ovat kaksi yleisintä, mutta on muitakin, kuten palvelukohtaisia ​​testejä, ping- ja latenssitestejä, DNS-nopeustestejä ja paljon muuta.

Miksi sinun pitäisi testata Internet-nopeuttasi?

Yleinen syy Internet-nopeuden testaamiseen on varmistaa, että saat sen Mbps tai Gbps kaistanleveyden, josta maksat Internet-palveluntarjoajaltasi. Jos testit osoittavat, että yhteys on säännöllisesti hidas, Internet-palveluntarjoajassasi voi olla ongelma ja saatat saada hyvityksen tulevaisuudessa. Toinen syy on varmistaa, että voit suoratoistaa suuren kaistanleveyden elokuvia, kuten Netflixin, Hulun, Amazonin ja muiden palveluntarjoajien elokuvia. Jos Internet-nopeus on liian hidas, saat katkonaista videota tai säännöllistä puskurointia. Alla on kolme yleisintä Internetin nopeuden testausskenaariota, joista jokainen vaatii eri testausmenetelmän:

 • Epäilet, että Internet-palveluntarjoajasi (ISP) tai langaton operaattorisi ei anna sinulle maksamaasi kaistanleveyttä joko tarkoituksella tai siksi, että jokin on vialla.
 • Olet erittäin iloinen (tai hyvin surullinen) nopean internetin tilasta ja haluat kertoa siitä maailmalle!
 • Haluat tarkistaa laitteesi ja maksamasi palvelun, kuten Netflixin, HBO:n jne., välisen internet-nopeuden.

Vieritä vain alaspäin, kunnes löydät etsimäsi osion. Oikean tavan valitseminen Internet-nopeuden testaamiseen on ensimmäinen ja helpoin askel varmistaaksesi, että tulokset ovat mahdollisimman tarkkoja.

Kuinka testata Internet-nopeutesi, jos olet varma, että se on liian hidasta

Kestääkö useimpien verkkosivujen lataaminen ikuisuuden? Puskuroivatko nuo kissavideot niin paljon, että et voi edes nauttia niistä? Jos näin on, varsinkin jos tämä on uusi toimintatapa, on ehdottomasti aika tarkistaa Internet-nopeutesi. Näin voit testata Internet-nopeutesi, jos epäilet, että kuitu-, kaapeli- tai DSL-palveluntarjoajasi ei tarjoa sinulle maksamaasi kaistanleveyttä. Tämä on myös tapa käyttää mobiilitietokoneesi kanssa, jos uskot langattoman tai hotspot-internet-yhteytesi olevan hitaampi kuin sen pitäisi:

 1. Etsi Internet-palveluntarjoajasi virallinen Internet-nopeustestisivu tai katso, onko se Internet-palveluntarjoajan isännöityjen Internet-nopeustestien luettelossamme. Olemme listanneet melkein kaikki tärkeimmät Yhdysvaltojen ja Kanadan Internet-palveluntarjoajien nopeustestisivut, mutta saatamme jäädä paitsi pienemmistä palveluntarjoajista. Jos omasi ei ole täällä, ilmoita siitä meille, niin kaivetaan se esiin.

 2. Sulje kaikki muut sovellukset, ikkunat, ohjelmat jne., jotka saattavat käyttää Internet-yhteyttäsi. Jos olet kotona, jossa muut laitteet saattavat käyttää samaa yhteyttä, irrota ne tai sammuta ne ennen testin aloittamista.

 3. Testaa Internet-nopeus noudattamalla näytön ohjeita. Valitse tarvittaessa muu kuin Internet-palveluntarjoajan isännöimä testi, mutta ota huomioon, että Internet-palveluntarjoajasi ei välttämättä pidä näitä tuloksia kovin tärkeinä.

 4. Kirjaudu nopeustestin tuloksiin. Useimmat Internetin nopeustestit antavat sinun tallentaa kuvan tuloksista, ja jotkin tarjoavat URL-osoitteen, jonka voit kopioida päästäksesi takaisin tulossivulle myöhemmin, mutta jos ei, ota kuvakaappaus. Nimeä kuvakaappaukselle testin päivämäärä ja kellonaika, jotta voit helposti tunnistaa sen myöhemmin.

 5. Toista vaiheet 3 ja 4 useita kertoja ja testaa joka kerta samalla tietokoneella tai laitteella samalla Internet-nopeustestillä.

Parhaan tuloksen saat, jos aikataulusi sallii, testaamalla Internetin nopeutta kerran aamulla, kerran iltapäivällä ja kerran illalla usean päivän ajan. Jos huomaat, että Internet-nopeutesi on jatkuvasti hitaampi kuin maksat, on aika viedä nämä tiedot Internet-palveluntarjoajallesi ja pyytää palvelua parantamaan yhteyttäsi. Kaistanleveys, joka vaihtelee suuresti eri vuorokaudenaikoina, toisinaan vastaa tai ylittää sen, mistä maksat, saattaa liittyä enemmän kaistanleveyden kuristukseen tai Internet-palveluntarjoajasi kapasiteettiongelmiin kuin todellinen ongelma. Joka tapauksessa saattaa olla aika neuvotella pikasuunnitelmasi hinnasta tai saada alennusta päivityksestä.

Kuinka testata Internet-nopeutesi huvin vuoksi

Oletko kiinnostunut internet-nopeutestasi yleensä? Silloin Internetin nopeustestisivusto tai älypuhelinsovellus on hyvä valinta. Näitä työkaluja on helppo käyttää ja ymmärtää, ja niiden avulla voit kerskua ystävillesi uudesta supernopeasta yhteydestä, johon juuri kirjauduit. Näin voit testata Internet-nopeutesi, jos sinulla ei ole muuta erityistä ongelmaa tai tavoitetta kuin pientä iloa tai ehkä myötätuntoa:

 1. Valitse testisivusto Internetin nopeuden testisivustojen luettelosta. Kuka tahansa tekee sen, jopa Internet-palveluntarjoajan isännöimät, jos haluat käyttää sellaista. SpeedOf.Me on suosittu valinta, jonka avulla voit jakaa tuloksiasi sosiaalisissa verkostoissa, ja se on todennäköisesti keskimäärin tarkempi kuin suosituimmat, kuten Speedtest.net.

 2. Testaa Internet-nopeus noudattamalla näytön ohjeita. Useimmat laajakaistan testauspalvelut, kuten SpeedOf.Me ja Speedtest.net, testaavat sekä lataus- että latauskaistanleveyttä yhdellä napsautuksella.

  speedof.me nopeustestisivusto

 3. Kun testi on ohi, sinulle annetaan jonkinlainen testitulos ja menetelmä jaettavaksi, yleensä Facebookin, Twitterin, sähköpostin jne. kautta. Voit myös yleensä tallentaa nämä kuvatulokset omalle tietokoneellesi, jonka avulla voit tarkistaa Internetin nopeus. Seuraa ajan kuluessa. Jotkut testisivustot tallentavat myös automaattisesti aiemmat tulokset palvelimilleen puolestasi.

Internet-nopeuden testaaminen ja tulosten jakaminen on erityisen hauskaa päivityksen jälkeen. Ole kateellinen ystävillesi ja perheellesi kaikkialla 1 245 Mbps:n latausnopeudella, jonka saat uudella kuituyhteydelläsi!

Kuinka testata Internet-nopeuttasi tietylle palvelulle

Mietitkö, toimiiko Netflix hyvin kotona vai miksi ei? Mietitkö, tukeeko internetyhteytesi uusien suosikkiohjelmiesi suoratoistoa HBO:ssa, Hulussa tai Amazon Prime Videossa? Koska suoratoistopalveluita on niin paljon, ja jokainen on saatavilla useilla eri laitteilla, joita päivitetään jatkuvasti, on mahdotonta antaa sinulle yksinkertaista nopeustestiä, joka kattaa kaiken. Voimme kuitenkin puhua paljon, joista osa liittyy hyvin erilaisiin suosittuihin suoratoistoelokuviin ja videopalveluihin.

Yksinkertainen Internetin nopeustesti on hyvä alku. Vaikka kyseessä ei olisikaan todellinen testi yhdistetyn television (tai tabletin tai Rokun tai PC:n jne.) ja Netflix- tai Hulu-palvelimien (tai missä tahansa) välillä, yhden paremman Internet-nopeuden testaussivuston pitäisi antaa sinulle hyvä idea. mitä odottaa.

Tarkista käyttämäsi laite sisäänrakennettu yhteystesti. Useimmissa älytelevisioissa ja muissa suoratoistolaitteissa on sisäänrakennetut Internetin nopeustestit. Nämä testit, jotka ovat yleensä Verkko tai Langaton valikkoalueet ovat tarkin tapa selvittää, kuinka paljon kaistanleveyttä heidän sovelluksilleen on käytettävissä.

Tässä on joitain tarkempia Internetin nopeustestejä ja vianetsintävinkkejä joidenkin suositumpien suoratoistopalveluiden osalta:

 • Netflix: Katso Netflix ISP Speed ​​​​Index -raportti nähdäksesi, mitä voit odottaa keskimäärin nopeuden suhteen eri Internet-palveluntarjoajilta ympäri maailmaa, tai käytä Fast.com-sivustoa testataksesi Netflix-nopeutesi nyt. Netflixin Internet-yhteyden nopeussuositukset -sivulla ehdotetaan 5 Mbps HD (1080p) -suoratoistoa ja 25 Mbps 4K (2160p) -suoratoistoa varten. Jos sinulla on ongelmia, voit määrittää Netflixin käyttämän kaistanleveyden tilisi asetuksista.
 • Apple TV: Vaikka Apple TV -laitteissa ei ole saatavilla sisäänrakennettua Internetin nopeustestiä, Apple tarjoaa kattavan vianmäärityksen Applen toiston suorituskyvystä heidän ohjesivullaan. Apple suosittelee 8 Mbps HD-sisällölle.
 • Hulu: Hulun tukemien laitteiden yleisen vianmääritysoppaan pitäisi auttaa ratkaisemaan, miksi Hulu-yhteys on hidas. Hulu ehdottaa 16 Mbps 4K-sisällölle, 8 Mbps suoratoistolle ja 3 Mbps Hulun suoratoistokirjastolle.
 • Amazon Prime -video: Katso Amazon-sivuston Vianetsintä-osiosta apua Prime Video -nimikkeisiin tai suoratoistoon liittyviin ongelmiin. Amazon suosittelee vähintään 15 Mbps 4K- ja Ultra HD -suoratoistoon ja 10 Mbps sujuvaan HD-suoratoistoon.
 • HBO: HBO:n ohjekeskuksen pitäisi auttaa ratkaisemaan suuria ongelmia. He suosittelevat Internet-nopeutesi testaamista kolmannen osapuolen nopeustestillä varmistaaksesi, että saat vähintään 5 Mbps:n latauskaistan, jota he suosittelevat puskurittoman suoratoistokokemuksen takaamiseksi (4K:lle suositellaan 50+ Mbps).
 • vudu: Vudun teknisen tuen sivulta löydät kaikki tekniset vianetsintätiedot. Vudu suosittelee 1-2 Mbps SD-suoratoistoa, 4,5-9 Mbps HDX-videoita ja 11 Mbps tai korkeampaa UHD-sisältöä.

Por Markus