turn off your iphone 2000114 de2f268b001946b88e7e549c53523dc5

Mitä tietää

 • iPhone X ja uudemmat: Pidä . painetaan Sivu ja Vähennä äänenvoimakkuutta painikkeita, kunnes virta pois -liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta iPhone siirtämällä liukusäädintä.
 • iPhone 8 ja vanhempi: Säilytä . painetaan Nukkuminen/herääminen kunnes virrankatkaisun liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta iPhone siirtämällä liukusäädintä.

On hyvä idea sammuttaa iPhone, jos sen akku on vähissä tai jos se toimii oudosti, sillä uudelleenkäynnistys voi usein korjata ongelmat, aivan kuten tietokoneidenkin kanssa. Tässä oppaassa näytämme, kuinka iPhone sammutetaan ja suoritetaan hard reset.

Kuinka sammuttaa iPhone 8 ja vanhemmat

Riippumatta syystä teet sen, alla on vaiheet iPhonen sammuttamiseksi. Tämä tekniikka koskee useimpia iPhone-malleja alkuperäisestä uusimpaan versioon.

 1. Paina ja pidä painettuna Nukkuminen/herääminen painettuna muutaman sekunnin ajan. Vapauta painike, kun näet viestin näytöllä. Tämä painike sijaitsee puhelimen oikealla puolella (joko päällä tai sivulla iPhone-mallista riippuen).
 2. Näytölle tulee virtapainike, jossa lukee Vedä sammuttaaksesi† Siirrä liukusäädintä kokonaan oikealle sammuttaaksesi puhelimen.
 3. Näytön keskelle ilmestyy edistymispyörä. iPhone sammuu muutaman sekunnin kuluttua.

Jos odotat liian kauan painikkeen liu’uttamista, puhelin peruuttaa sammutuksen automaattisesti. Jos haluat peruuttaa sen itse, napauta Peruuttaa

 

Kuinka sammuttaa iPhone X ja uudemmat

IPhone X:n sammuttaminen on hieman hankalampaa. Tämä johtuu siitä, että sivupainike (aiemmin Sleep/Wake-painike) on muotoiltu uudelleen aktivoimaan Siri, Apple Pay ja Emergency SOS -ominaisuus. Tässä on vaiheet iPhone X:n sammuttamiseksi.

 1. Paina ja pidä painettuna Sivu ja Vähennä äänenvoimakkuutta painikkeita samanaikaisesti.
 2. Odota, kunnes virta pois -liukusäädin tulee näkyviin.
 3. Siirrä liukusäädintä vasemmalta oikealle sammuttaaksesi puhelimen.

 

Hard reset iPhone 8 ja vanhempi

Kun iPhonesi on lukittu jonkin häiriön tai virheen vuoksi, normaali sammutusprosessi ei välttämättä toimi. Kokeile siinä tapauksessa hard reset -tekniikkaa. Tätä tulisi käyttää vain, jos muut yritykset ovat epäonnistuneet, mutta joskus se on juuri sitä, mitä tarvitset.

 1. Pidä molemmat Nukkuminen/herääminen -painiketta ja Koti painiketta vähintään 10 sekuntia. Näyttö pimenee ja Apple-logo tulee näkyviin. Käytä iPhone 7- ja 8-sarjassa Vähennä äänenvoimakkuutta -painiketta Kotisivun sijaan.
 2. Kun näet logon, vapauta molemmat painikkeet ja anna puhelimen käynnistyä normaalisti.

Hard reset -toiminto ei ole sama kuin puhelimen tehdasasetusten palauttaminen. sana elpyä joskus mainitaan nollaa mutta sillä ei ole mitään tekemistä puhelimen uudelleenkäynnistyksen kanssa.

 

Hard reset iPhone X ja uudemmat

Ilman Koti-painiketta iPhone X:n kova nollausprosessi on erilainen:

 1. Lehdistö Lisää äänenvoimakkuutta.
 2. Lehdistö Äänenvoimakkuutta pienemmälle
 3. Pidä Sivu kunnes näyttö pimenee, vapauta sitten painike käynnistääksesi puhelimen uudelleen.

Entä iPhone, joka ei sammu ollenkaan? Selvitä, mikä sen aiheuttaa ja kuinka korjata iPhone, joka ei sammu.

Por Markus