youtube link to specific time 3486675 37adb3467f314a94af7759008d7cb8e3

Mitä tietää

 • Helpoin: Siirry osoitteeseen YouTube > Osa > valitse Aloittaa valintaruutu > kirjoita . sisään aika aloittaaksesi videon > Kopioida.
 • Manuaalinen: Linkitä tiettyyn aikaan videossa lisäämällä ?t=00m00s lyhyen YouTube-linkin lopussa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka jakaa tietty aika YouTube-videossa työpöytäselaimessa, miten voit kiertää mobiililaitteita ja luoda manuaalisen aikaleiman.

Kuinka linkittää tiettyyn aikaan YouTube-videossa

Linkittäminen tiettyyn aikaan YouTube-videossa on loistava temppu, jos haluat näyttää tietyn osan videosta, varsinkin jos video on pitkä ja jaettava osa on minuutteja sen alkamisen jälkeen. On helppo linkittää YouTube-videon tarkka osa työpöytäselaimella. Siirry osoitteeseen YouTube.com, etsi video, jonka haluat jakaa, ja seuraa näitä ohjeita.

 1. Klikkaus Osa suoraan videon alla.

 2. Valitse ponnahdusikkunassa vieressä oleva valintaruutu Aloittaa.

  YouTube-videon alkamisajan valitseminen

 3. Anna aika, jolloin haluat videon alkavan. Oikea aika saattaa jo näkyä, jos painat jakopainiketta juuri siihen aikaan, jolloin haluat videon alkavan.

 4. Valitse Kopioida kopioidaksesi aikaleiman URL-osoitteen. Olet ehkä huomannut, että linkkiä on muutettu sisältämään joitain ylimääräisiä merkkejä. Näitä ylimääräisiä merkkejä käytetään käskemään YouTubea linkittämään tiettyyn valittuun aikaan.

  Kopioi-painike YouTube Share -näytössä

 5. Liitä linkki minne haluat tai jaa se valitsemalla jokin some-painikkeista. Jokainen, joka avaa linkin, alkaa katsoa videota määrittämäsi ajankohtana.

Linkitä tiettyyn aikaan YouTube-videossa luomalla aikaleima

Voit linkittää manuaalisesti tiettyyn aikaan videossa lisäämällä ?t=00m00s lyhyen YouTube-linkin lopussa. Korvata 00m minuuttimerkillä ja aseta 00-luku toisella merkillä. Jos kyseessä on pidempi URL-osoite, jonka URL-osoitteessa on jo kysymysmerkki, lisää et-merkki (&): &t=00s.

Aikaleima videot, jotka ovat lyhyempiä kuin yksi minuutti

Jos video on alle minuutin pituinen, voit jättää «00m»-osan pois. Esimerkiksi linkki https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ muuttuu https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s kun lisäät aikamerkin aloittaaksesi 42 sekunnista.

Aikaleima videot, jotka ovat yli minuutin pituisia

Pitkillä videoilla tuetaan myös tunteja 00h ja tarvittaessa 00s. Esimerkiksi: https://www.youtube.com/watch?v=SkgTxQm9DWM&ab_channel=BufuSounds&t = 8h10s

YouTube tekee siitä niin nopean ja helpon, että sinun ei tarvitse tehdä sitä ollenkaan manuaalisesti, mutta sen oppiminen ei silti haittaa. Kun tiedät, kuinka tämä tehdään manuaalisesti, saat myös paremman käsityksen siitä, mitä nämä ylimääräiset merkit tarkoittavat.

Jaa linkki tiettyyn aikaan YouTube-videossa

Virallisessa YouTube-mobiilisovelluksessa sekä iOS- että Android-laitteille saatat huomata, että siinä on jakopainike, jonka avulla voit kopioida videolinkin ja jakaa sen sosiaalisiin sovelluksiin, mutta ei Aloita -valintaruutua tai -kenttää. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, kun katsot YouTube-videota verkkoselaimella. Joten jos haluat linkittää tiettyyn aikaan YouTube-videossa käyttäessäsi älypuhelinta, sinulla on pari vaihtoehtoa:

 • Avaa video selainsovelluksestasi, kuten Chromesta, ja muuta selaimen asetuksia niin, että se lataa YouTuben työpöytäsivuston mobiiliversion sijaan (valitse työpöytäsivusto Chrome-valikossa). Luo sitten aikaleiman URL-osoite noudattamalla yllä olevia ohjeita.
 • Linkitä tiettyyn aikaan luomalla aikaleima manuaalisesti (katso alla).

Miksi linkittäminen tiettyyn aikaan on tärkeää?

Internetin käyttäjillä on lyhyt keskittymiskyky, joten jonkun pakottaminen katsomaan jopa 4 tai 5 minuutin video, jonka paras osa alkaa puolivälistä, voi riittää saamaan heidät luovuttamaan ja sulkemaan videon kärsimättömästi turhautuneena. YouTube isännöi tuhansia videoita, jotka kannattaa jakaa ja jotka voivat kestää muutaman minuutin tai muutaman tunnin (tässä ovat 10 tunnin suosikkivideomme). Jos jaat videon tunnin mittaisesta julkisesta esityksestä Facebookissa, ystäväsi arvostavat, että linkitit videossa tarkan ajankohdan, kun jotain mielenkiintoista tapahtuu. Yhä useammat ihmiset katsovat nyt enemmän kuin koskaan YouTubea mobiililaitteillaan (mikä suurelta osin selittää lyhyemmän huomionajan). Heillä ei ole aikaa käydä läpi pitkää johdatusta ja muita epäolennaisia ​​kohtia ennen kuin he ryhtyvät hyviin asioihin. Kun päätät jakaa videon tiettyyn aikaan, katsojat voivat käynnistää videon uudelleen, jos he haluavat katsoa koko jutun, joten et tee kenellekään karhunpalvelusta linkittämällä asiaankuuluvaan kohtaan. YouTube-videosoitin aloittaa puskuroinnin ja toiston, kun asetat videon ilman muutoksia.

FAQ

 • Kuinka lisään aikaleimat YouTube-videoihini?

  Siirry YouTube Studiossa osoitteeseen Sisältö ja valitse video. Sisällytä kuvaukseen luettelo aikaleimoista ja otsikoista alkaen 00:00. Voit lisätä automaattisia aikaleimoja valitsemalla Näytä lisää > Salli automaattiset luvut.

 • Kuinka jaan yksityisiä YouTube-videoitani?

  Siirry YouTube Studiossa osoitteeseen Sisältö ja valitse yksityinen video. Tarkista sitten Näkyvyys laatikko ja valitse Yksityinen jakaminen jakaaksesi YouTube-videosi.

Por Markus